Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Băsescu ”arestează” partidul generalului Oprea. PMP absoarbe UNPR

Băsescu ”arestează” partidul generalului Oprea. PMP absoarbe UNPR

 

UNPR fuzionează cu PMP, partidul condus de fostul preşedinte Traian Băsescu, a anunţat marţi liderul PMP. Băsescu a precizat că Valeriu Steriu va fi preşedinte executiv al PMP.  ”Gabriel Oprea rămâne doar cu onoarea, partidul nu mai e după fuziune. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară”, a anunțat fostul președinte al României. ''Azi am finalizat un proces de negociere care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Partidul Mişcarea Populară şi UNPR. Sunt destui parlamentari din UNPR care au plecat la PSD, nu ne deranjează pentru că opţiunea noastră este să facem o fuziune cu un partid în care cea mai mare parte a parlamentarilor nu au opţiune pentru PSD. Va fi o fuziune, miercuri, săptămâna viitoare vom avea, ambele partide, congresele de fuziune'', a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.

Liderul PMP a precizat că fuziunea a fost aprobată cu unanimitate, un rezultat similar fiind anunţat şi de Valeriu Steriu, iar denumirea viitoarei formaţiuni rămâne PMP. ''În Comitetul Executiv Naţional care s-a desfăşurat la ora 17:00, votul pentru fuziune a fost în unanimitate. Drept pentru care, în conformitate cu statutul nostru, am semnat cu domnul preşedinte Steriu acordul de fuziune. Partidul se va numi Partidul Mişcarea Populară, însemnul electoral se menţine semnul electoral al Mişcării Populare şi imnul este al Mişcării Populare. Noul partid, care se va numi Partidul Mişcarea Populară, păstrează toate însemnele Partidului Mişcarea Populară'', a subliniat fostul şef de stat.

El a accentuat că va fi o distribuţie echilibrată a puterii în teritoriu. ''Analiza pe care o facem de două săptămâni ne arată că acolo unde Partidul Mişcarea Populară este puternic, sunt slăbiciuni mai mari la UNPR, şi unde Partidul Mişcarea Populară este slab, a avut rezultate slabe la alegeri, este mai puternic UNPR. Avem o soluţie echilibrată de 50% – 50%'', a detaliat Băsescu.

În județul Sibiu, PMP este condus de avocata Diana Popa, în timp ce lider al UNPR Sibiu este Virgil Orlandea. În urma alegerilor locale din 5 iunie, niciunul dintre cele două partide nu au intrat în Consiliul Județean și nu au câștigat nicio funcție de primar. În urma negocierilor politice, PMP a obținut două poziții de viceprimar, în localitățile Ocna Sibiului și Hoghilag, în timp ce UNPR are un viceprimar, în localitatea Valea Viilor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

alzara

Acum 7 ani

Lider (fără partid ) +partud ( fără lider ) = Nimic ( ( o escrocherie politică ) Aşept elogiile Rev 22 ( + Liiceanu ,Pleşu &,Patapievici ) .Doar col ( r ) Turcescu se simte acasă ( sau mai e un rezervist saşiu... )
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

Groapa de gunoi...
Raspunde

Nicu

Acum 7 ani

In conditiile actualei legi electorale pentru parlamentare ambele partide aveau nevoie de o miscare fie fuziune fie alianta electorala,iar ei au ales pe cea mai optima pt a trece pragul electoral de 5%.Cei mai castigati sunt cei de la PMP care castiga sedii si organizatii puternice.Acum pot sa spun ca in Parlament va intraPsd,Pnl,Alde,Pmp si Udmr.Mult asteptata USR doarme,nu cred ca mai are timp pentru a se organiza,iar in ultima ora nici porcul nu se ingrasa,deci nu poate trece pragul electoral.Succces noilor aliati?
Raspunde

militar

Acum 7 ani

nu pot decat sa-l felicit pe basescu, asa cum oprea I-a tras-o, acum I-a venit randul lui oprea si acolitiilor sai in afara de grade si teze de doctorat false acest oprea nu a facut nimic puscaria e pt. el si acolitii lui
Raspunde

relu

Acum 7 ani

a se verifica si conducerea de la Sibiu, orlandea, acest personaj care trebuie verificat in multe dosare, sa nu uitam dosarul penal a lui orlandea si doveziile care au fost distruse de niste personaje dubioase din ipj Sibiu si nu numai
Raspunde

horia

Acum 7 ani

bravo basescu, asa cum oprea I-a tras-o lui base, acum I-a venit randul generalului de tinichele teze de doctorat false, grade date pe spagi, abuzuri mari toate infaptuite de oprea si acolitii sai puscaria e locul unuia ca oprea si acolitii sai
Raspunde

nelu

Acum 7 ani

cu orlandea cum ramane, va aduceti aminte cum au fost distruse probele impotriva lui din dosarul penal, si cu ajutorul cui si daca ar fi fost singurul dosar, dar nu au fost si altele si oprea a avut grija sa acopere totul dna sa-si faca treaba acum, macar acum
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus