Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
14°C

Dascăli de la ULBS pleacă în SUA la specializare

Dascăli de la ULBS pleacă în SUA la specializare

Două cadre dicactice universitare ale Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu se vor specializa în Statele Unite ale Americii, într-un program de dezvoltare și implementare a educației antreprenoriale în cadrul instituțiilor de învățământ superior.

Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu a participat la procesul de selecție organizat de Fundația Româno-Americană (RAF) și în urma căruia au fost alese 6 cadre didactice din România care vor participa, în acest an, la un program de fellowship de un semestru la AIN Center for Entrepreneurship la University of Rochester, în vederea dobândirii de experiență în dezvoltarea și implementarea educației antreprenoriale în învățământul superior.

”Cercetările și a feedback-ul primit din partea mediului de afaceri scot în evidență lipsa educației antreprenoriale în România. În consecință, ULBS s-a implicat în ultimii ani în implementarea unor proiecte și programe non-formale care au drept scop dezvoltarea de abilități legate de antreprenoriat. Suntem însă la început și există nevoia unui transfer de know-how dinspre universități cu experiență în domeniu din Europa și America. Astfel programul Fundației Româno-Americane RAF Scholar Award este mai mult decât binevenit,” a declarat  prorector Livia Ilie, coordonatorul grupului de lucru pentru educație antreprenorială din ULBS.
Selecția pentru programul RAF SCHOLAR AWARD s-a făcut pe baza aplicației comune universitate-cadru didactic. Din cele 6 burse, ULBS a obținut 2, pentru șef lucrări dr. Valentin Grecu de la Facultate de Inginerie și asistent dr. Eugen Popescu de la Facultatea de Științe Economice.

Celelalte 4 burse au fost obținute de Universitatea Politehnică București (2 burse), UBB Cluj Napoca (1 bursă), Universitatea Ovidius Constanța (1 bursă).

”Ne bucură succesul echipei ULBS în competiția organizată de RAF. Prin strategia sa, ULBS și-a asumat rolul activ de pregătire a viitorilor săi absolvenți pentru integrare rapidă și adaptare la cerințele pieței prin dezvoltarea competențelor antreprenoriale, creative și inovatoare în toate domeniile”, a declarat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus