Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

Turcan: Rezultatele la BAC rămân foarte slabe

Turcan: Rezultatele la BAC rămân foarte slabe

 

”Lipsa măsurilor concrete pentru incluziunea în sistemul de învățământ și creșterea performanței îngroașă rândurile celor care au urmat un liceu fără finalitate: nicio competență, nicio calificare și nicio certificare!”, este concluzia deputatului PNL, Raluca Turcan, în urma anunțării rezultatelor la examenul de Bacalaureat din acest an. ”Rezultatele erau previzibile. Ministerul Educaţiei a întârziat să aplice o serie de măsuri concrete pentru a preîntâmpina coșmarul prevestit de toate studiile, statisticile naţionale şi internaţionale”, susține Turcan.

În opinia liderului PNL Sibiu, Guvernului trebuie să adopte de urgență: ”Oferirea de șanse reale absolvenților de gimnaziu: integrarea absolvenților fără diplomă de BAC pe piața muncii în paralel cu implementarea unor programe europene de meditații la nivel național pentru a obține în viitor o diplomă de BAC sau o calificare profesională; asigurarea calității și gratuității reale a învățământului liceal; oferirea de garanții că toate universitățile în care vor învăța absolvenții de anul acesta vor avea finanțare corectă pentru a oferi programe de calitate”.

Raluca Turcan susține că ministerul Educației trebuie să accepte faptul că şcolile profesionale și colegiile trebuie să devină atractive și funcționale. ”Din 2003 și până în prezent numărul elevilor înscriși în învățământul profesional a scăzut de la 270 000 la aproape 60 000. Acest lucru ne arată că finanțarea pentru acestea trebuie să crească din această toamnă: dublarea locurilor de școlarizare, creșterea burselor și angajarea de noi maiștri și personal calificat”, mai susține deputatul PNL.

Rata de promovare la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2016, înainte de contestaţii, este de 66,7%.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Sibian 100%

Acum 7 ani

Daca nu ai aflat moldoveanca profitoare la putere au fost din 2004 timp de zece ani hotii din partidul tau.Ati furat non stop.
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

mai bine vezi-ti de treaba ta si nu te mai baga in seama ca esti jalnica.Nu stiu cine naiba va tot sustine si de unde ai aparut tu in Sibiu.
Raspunde

Sile

Acum 7 ani

Ce se baga moldoveanca asta in toate domeniile! Este imposibila! Afara cu ea din Sibiu!!!
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Ruşinea Botoşanilor ,judeţul cu cea mai importantă contribuţie culturală românească .
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Mars cu tampeniile tale botoxata moldoveanca idioata!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Uai dilimacule, tu ti-ai uitat frodat in oglinda? Nu cried ca siniva ar putie sta cu tini dicat dac-ai chioamba, uai! Io-asigura ca tu iest tat ața di "frumuos" pi cât iesti di "distiept"
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Credeți că dacă ați fi dvs. ministrul învățământului, rezultatele ar fi mai bune/ Apropo... la Botșeni, în patria mumă, care a fost promovabilitatea? Știu că tatăl dvs. este profesor de fizică...
Raspunde

ardeleanul

Acum 7 ani

oare ea ce media a avut la bac
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus