Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Neobositul domn Chicea

Fost manager general al Spitalului Clinic Județean, doctorul Radu Chicea ocupă în acest moment următoarele funcții: Consilier județean, medic la Clinica Polisano, director medical al Spitalului Clinic Județean Sibiu, medic primar obstetrică ginecologie la Spitalul Clinic Județean, preşedinte al Colegiului Judeţean al Medicilor Sibiu, șef lucrări, doctor în ştiinţe medicale, profesor universitar la Universitatea Lucian Blaga, a scris patru cărți și manuale, este autor și coautor la 53 de lucrări publicate și are 38 de lucrări comunicate.

Conform acestor date, doctorul, profesorul, consilierul județean, îndrumătorul, scriitorul, managerul, cercetătorul Radu Chicea este de departe cea mai prolifică ființă umană din județul Sibiu. Ca să le facă pe toate decent, omul Radu Chicea are, după umila mea părere, o soluție viabilă pentru dilatarea (și a) timpului, astfel încât să realizeze decent tot ce are de făcut.

Nu-i contest activitatea profesională de medic, nici n-aș putea. Aș face orice ca nicio persoană pe care o cunosc să nu calce vreodată într-un spital public din oraș. Aș face orice ca nicio ființă cu probleme să nu ajungă pe mâinile lui. De ce? Pentru că s-ar putea să nu aibă suficient timp. În puținele dăți în care am ajuns într-un spital sibian am plecat cu impresia unui ev mediu târziu. Deși taxele achitate pentru sănătate sunt de economie în curs de dezvoltare.

Sistemul medical sibian este Radu Chicea. Spitalul Clinic Județean este Radu Chicea. Și-a asumat acest rol cu vârf și îndesat. El e totul. Medic, șef de secție, manager, director medical, profesor, cercetător, director medical, președinte al Colegiului Medicilor. Dumnezeul Sănătății, Radu Chicea, întrebat fiind cu privire la saltele infecte fotografiate de un sibian a răspuns: ”Probabil că destul de multe saltele sunt pătate în tot spitalul. Dar asta nu înseamnă că sunt murdare. Nici dumneavoastră nu schimbați în fiecare an salteaua acasă”.

Cu toate abilitățile lui neobișnuite pentru o ființă omenească, în spital avem un jeg de nedescris, saltele mizerabile și soluții extrem de puține. Concluzionez aici că Dumnezeul Sănătății și-a luat privirea de la noi, păcătoșii.

Între timp, pacienții vor fi hrăniți tot din găleată, precum vitele, paturile vor fi tot aceleași de acum 20 de ani, medicamente se vor găsi tot în gențile pacienților, iar bonusurile pentru răbdarea și timpului medicului se vor găsit tot acolo.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

48 comentarii

Rudi

Acum 7 ani

Pai, cand naiba sa mai aibe timp si de pacienti???
Raspunde

Roxana

Acum 7 ani

Asa, si???? Unii oameni mai si muncesc pe lumea asta. Nu toti sunt niste pierde-vara ca voi! Lipsa voastra de respect fata de un asemenea om, arata clar nivelul vostru de cultura....
Raspunde

gigi contra

Acum 7 ani

Aline, e cam tendențios editorialul matale! doctor în medicină e un titlu academic, nu un consumator de timp. Doctoratul l-o fi făcut acum 10-12 ani,, articolele și cărțile le-a scris pe parcursul anilor... Singurul lucru în privința căruia ai dreptate e faptul că prestează și la stat, și la privat... Oricum, medicii, în general sunt persoane ocupate...
Raspunde

Cristina

Acum 7 ani

Are timp si rabdare, v-o spun din postura de pacienta a dansului. Este un adevarat profesionist, nu se pierde in detalii inutile, dovada fiind multimea de paciente care il cauta. Haideti sa lasam snobismul si sa apreciem astfel de medici.
Raspunde

O pacientă!

Acum 7 ani

În primul rând este OM! Muncește pe rupte și încearcă să facă față pe toate planurile! Este un profesionist! Întrebați pacientele de pe sectie, vedeți ce condiții bune sunt acolo și atunci vă puteți exprima opiniile! Ca medic este atât de solicitat încât mă intreb cum reușește să facă față la atatea cazuri și in modul optim! Vorbesc din proprie experiență! Îi doresc tot binele din lume și ii multumesc din toată inima!
Raspunde

Edmond

Acum 7 ani

La momentul la care faci referire Chelule dr Chicea nu e consilier județean , nu e președinte la Colegiul medicilor deci esti terci. Atac pedelist. Te așteaptă Uca la casierie?
Raspunde

Printesa

Acum 7 ani

Bun dar cați dintre pacienți sunt plătitori de sănătate? Sunt destui care nunplatesc dar au pretenții iar ptr nostalgici nicibpe vremea lui Ceaușescu nu existau condiții..mama mea a fost asistență pana in 1995 asa ca...pretenții avem dar nu suntem pe masura lor...
Raspunde

Moni

Acum 7 ani

Respect Domnului Dr Chicea!!! Mare dezamagita de turnulsfatului... Cum poti arunca cu noroi intr-un asemenea OM???
Raspunde

Oana C

Acum 7 ani

Nu mai detine multe dintre toate cele enumerate. Iar ca medic este un OM si un profesionist cum rar gasim in ziua de azi. Pacat ca puneti la zid oameni care nu merita... Sau ma rog, incercati, pentru ca pacientele dlui dr Chicea stiu exact ce simt. Nu cele care trimiti scrisori deschise anonime, ci mai ales cele care continua sa creada in el dincolo de un esec personal foarte posibil conform procentelor de reusita in FIV... Sunt atatea lucruri care nu merg bine in sistemul medical, tocmai pe un om care face performanta la nivel national v-ati gasit sa criticati.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Di iasta dat, nu pria t-o isit pasiențali Măiastruli ! "Duhniesti" a diouontolojie pruofesional, uai !
Raspunde

MARIA

Acum 7 ani

LIPSA DE RESPECT! ESTE CEL MAI BUN MEDIC DIN SIBIU. VOI CHIAR NU MAI AVEȚI DESPRE CE SA SCRIEȚI?
Raspunde

Gabi C.

Acum 7 ani

Sa va fie rușine!!!!!dați cu pietre în oameni de calitate și de un bun simt ,care mai rar întâlnești în ziua de azi.Neobosiți sunteți voi și cei care nu se uita la pacienți pana nu le dai spaga,pe când d-l dr.Chicea nici sa nu audă de așa ceva.Vorbește și asculta pacientul cu atâta răbdare și cu atât de mult calm ,și se apleacă la nivelul oricui.Am un mare respect fata de acest om ,care datorita lui am putut sa aduc pe lume un copil sănătos .
Raspunde

Iulia

Acum 7 ani

Ciuda asta ne omoara pe toti!! Va pot da cateva nume de doctori care au o singura meserie si, si aceea nu si-o fac bine! Il respect pe dl. Doctor Chicea si ii doresc putere sa continue tot ceea ce a inceput!! Cat despre ceea ce face pt oameni (indeosebi femei)... jos palaria!!!
Raspunde

george

Acum 7 ani

Nu reuseste nici cea mai mica functie a lui...de ce arunci cu noroi....ziaristule
Raspunde

miki

Acum 7 ani

Oare cand are timp sa le faca pe toate?? Si chiar le face bine? Pe TOATE??? Nu ii e suficient sa fie medic si profesor? Cand mai are timp sa fie sot si tata??
Raspunde

X

Acum 7 ani

Mai comentator asa zis ziarist. Ai putea spune ca ai munciti macar jumatate cat omul acela. De cate ori ai fugit noaptea la ziar ca era urgent. Cate duminici nu ai stat cu familia si ai fugit pentru oameni necunoscuti. Omul ala a facut pt sibiu mai multe decat jumatate din populatia lui. Sistemul medical romanesc e praf dar unii fac ce pot. Tu ce faci ca sa poti sa scrii despre alte persoane. Uita-te la comentarii si vezi cum ai facut cercetare. Nu as fi uzat tastatura pt tine dar deviezi. As vrea sa vad un raspuns pertinent domnu "jurnalist"
Raspunde

Anonim

Acum 7 ani

Nu fuge întotdeauna cum ati afirmat. Citiți si despre nenorociri care se intampla deoarece e foarte ocupat sau nu ii pasă. De acelea de ce nu comentați?Sau nu aveti ce comenta?
Raspunde

Mihaela

Acum 7 ani

Foarte trist. Aveam mare incredere in TurnulSfatului si in faptul ca-si verifica sursele. Dar se pare ca anii de jurnalism adevarat sunt de mult trecuti. In prezent, dr Chicea nu ocupa nici macar jumatate din aceste functii. Cat despre rabdare si profesionalism... NO COMMENT, celelalte comentarii spun totul. Draga Alin Bratu, iti cer pentru o zi sa fii JURNALIST, nu super om... nu "TOTUL", nu "NEOBOSIT". Ci doar un jurnalism corect, care scrie un editorial bazat pe surse, nu pe pareri. Ce zici, esti capabil sa-ti faci meseria?
Raspunde

un sibian

Acum 5 ani

se vede clar ca NU gandesti...ti-a insiruit TOATE functiile "marelui om"...daca o sa stai sa gandesti 10 min. o sa ajungi singura la concluzia ca un om NU poate face atatea...asta daca vrea sa le faca bine sau macar sa le faca la un nivel acceptabil nu de alta dar primeste f f multi bani pentru povestea asta!!! daca dupa ce trec cele 10 min. n-ai reusit sa intelegi roga pe cineva sa-ti explice!!! cineva care este cu adevarat interesat de medicina NU se baga in jegul de la consiliul judetean, etc. etc.!!!
Raspunde

mama

Acum 7 ani

La noi a venit la 12, 45 p.m la spital. Si a venit in conditiile in care fusese pana la 10,00 p.m. la celalalt spital. La cate nopti n-o fi dormit acest om, ca sa salveze familii, chiar nu merita un asa articol. SANATATE SI RECUNOSTINTA VESNICA, DOMNULE DOCTOR CHICEA !!!
Raspunde

Se spune ca e pus de CINDREA!!!!

Acum 7 ani

Un politruc!! Are acuzatii GRAVE ca e SUPERFICIAL pe plan PROFESIONAL de la PACIENTE! Ce legaturi are cu CINDREA - un condamnat penal? Pe vremuri lucra si la POLISANO? Se spune ca era omul lui Vonica... La ULBS sunt o clica CHICEA: el, nevasta-sa (una cu masini scumpe), frate-su, cumnata-sa - toti cadre didactice la ULBS!!!! Nepotu-su, student la Medicina la ULBS! Profesori: mama si unchiu!
Raspunde

academia

Acum 7 ani

Clica "Chicea"??? Hai că am auzit-o și pe asta... Dacă n-aveți motive, găsiți destule să inventați pentru a înjura și ponegri o persoană... Ar trebui să-ți fie rușine. Ai cumva habar despre ce vorbești?Știi cumva cine este "frate-su" și "cumnată-sa"? Ai habar despre activitatea profesională, științifică și didactică a celor doi? Asta e clică??? Bine că n-ai nimic de spus despre clica lui Oprean și despre caracatița oamenilor lui... Se vede că ești pe lângă subiect. Vrei cu orice preț să jignești pe cineva...
Raspunde

academia

Acum 7 ani

Este și "șef lucrări" și "profesor universitar" în același timp??? Ce legătură are titlul de "doctor în științe medicale" cu funcțiile administrative? Dă bine că sunt mai multe adunata? Nu cred! Denotă doar o lipsă de informare și un articol scris pe genunchi cu o documentare precară. Domnule Alin Bratu, ar trebui să-ți doresc ca soția sau vreo persoană de sex feminin din familie să aibă nevoie de intervenția d-lui. doctor Chicea, pentru a-l putea aprecia??? Nu cred. Mai documentează-te, după care ai putea să publici un articol bazat pe fapte reale! Sau vei vrea să vină directorul să schimbe lenjeria în saloane? Și a propos: Nu este nici șef de secție, așa că....
Raspunde

Klaus

Acum 7 ani

Waw! Esti tare Aline! Cat bani ai incasat poponarule, de la Pnl-isti? Esti vai steaua ta. Asa si vei muri, un neica nimeni. Doamne ce mai poti pupa funduri. Niciodata nu ai vazut partea plina a paharului. Esti ca Marcu un mare fis, un mare homosexual. Eram curios ce ai fi putut face tu in locul aclor oameni? A stiu, ca de obicei nimic. Gunoiule!
Raspunde

bft

Acum 7 ani

Nu este consilier(vezi lista pe net).Nu este presedinte la Colegiu(intreaba orice dr din Sibiu) Nu consulta la Polisano.Nu e profesor la Medicina(sef de lucrari si doctor in medicina sunt functii didactice respectiv titlu stintific)Director medical la Spital e pe gata(il schimba pnl).??
Raspunde

Fonfu

Acum 7 ani

PSD-ul local s-a dezlantuit. Isi apara politrucu. Scuipati baietzi, scupatzi ca dupa aia tot voi lingetzi! Aparati politrucu care e peste tot, in acelasi moment. Omu cuantic!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Calmează-ti pretinie, ca-i înșieput sa strochiesti pi Șei din jur sa ta-i camesiu plin di saliva, uai...
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Are timp, vis-a-vis, unde este mai curat si mai scump. Mizeria este pastrata intentionat, asa vor lua banii "snobilor" , peste drum
Raspunde

Maria

Acum 7 ani

Rusine pentru acest articol. Total neinformat autorul, dar plin de frustari, rautati nefondate, interese si mediocritate. Dr. Chicea este un adevarat profesionist si un om deosebit. Si are o mare calitate rar intalnita la alti doctori: bun simt si modestie. Am nascut cei 3 copii cu ajutorul dansului si nu as avea ce sa-i reprosez. Si apropo 2 nasteri au fost in spitalul jud si una in Polisano iar dr. CHICEA A FOST ACELASI DR. Si OM EXCEPTIONAL !
Raspunde

adriana

Acum 7 ani

stima pentru domnul doctor CHICEA ,RUSINE ,ALIN BRATU ,tu te numesti ziarist ,RUSINE nici nu te-ai documentat cand ai dat cu pietre in om ,cat d te platesc cei de la PD-L ??????????
Raspunde

MARIA

Acum 7 ani

FEMEILE ingrijite de doctorul Chicea ii multumesc, in general cei care nu au facut nimic in viata scriu impotriva unui om care pentru meseria lui isi neglijeaza viata privata , tu care nu ai subiecte, nu ai ce face ,arunci cu gunoi .Ce vrei sa mearga el sa spele sa curete in spital ,mergi tu si da o mana de ajutor nu te mai plimba fara rost cautind subiecte de scandal !!!!!!!!!!!!!!!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Apa' io mai zac una uai Alinie: la cati "ielojii" ai primit, dup siest "harticuol" dac tu nu puot mai draga, m-as ruga di altai sa ti dimisionieza si ti duși matalutai frumsiel la PiDiLieu, ptiu niecuratuli, sa t-or da eia un post di guries , ca "tari ghini" mai graiesci....
Raspunde

Familie

Acum 7 ani

As vrea sa văd si eu pe Chicea asta al vostru CIT e de bun.Se poate porta in mai multe locuri? Începe ziua la spitalul județean.Acolo ar trebui sa lucreze 8ore.Imi Spune-ți si mie la facultate cind mai preda??Fiindca e si profesor.Daca pleacă de la spital la facultate înseamnă ca e lipsa de la serviciu si normal nu ar trebui sa mai ia salar.Daca pleacă de la facultate la spital înseamnă ca acolo ar fi lipsa.Deci??Cum poate fi in atâtea locuri in același timp??
Raspunde

Nedormitul

Acum 7 ani

8 ore în spital, 8 ore la cursuri. Ziua are 24 de ore pentru cei care muncesc. Dar puturoșii ca tine n-au de unde să știe asta. Tu te trezești la 10 și te culci la ora 20:00. Mai bine tăceai penibilule.
Raspunde

Deontologul

Acum 7 ani

Nu mai bine te ia barbosu nespalat sa te invete cu drona? Te invata o meserie si pe matale.
Raspunde

Sykeze

Acum 7 ani

Mare frustrat acest ... neîngrijit ... Pai ce ai realizat tu mai "acesta" daca poți vorbi in asemenea mod despre un om pe care poate nu il cunoști profesional (daca il cunoști ... e grav :))))) )? Cred ca mi-ar face plăcere sa vad un articol scris de tine despre tine ...
Raspunde

dulfuti

Acum 7 ani

""8 ore în spital, 8 ore la cursuri. Ziua are 24 de ore pentru cei care muncesc. Dar puturoșii ca tine n-au de unde să știe asta. Tu te trezești la 10 și te culci la ora 20:00. Mai bine tăceai penibilule.""" Asta e buna........8+8 = 24.....pentru cei care muncesc!!!!
Raspunde

Nedormitul

Acum 7 ani

Ești prost sau ce? Mai și semnalizezi dobitocule!
Raspunde

vai de tine nulitate

Acum 7 ani

Vai de capul tau fomistule...recunoaste ca la cat esti de prost nici de data asta nu te-ai prins ce vrea sa spuna comentariul unde te-ai bagat in seama.... PS. Dle Alin Bratu...in locul Dvs mi-as da demisia de onoare dupa acest articol infect si dupa valul de dezaprobare din partea cititorilor. Daca nu, poate se gandeste directiunea sa taxeze, in interesul evident al gazetei, derapajul gretos al domnului Bratu.
Raspunde

unu

Acum 7 ani

Cunosc multi tineri medici ce au plecat din jalnica facultate de medicina Sibiu. Dr. Chicea este unul dintre putinii care tin inca valoarea medicala la normal. Asa ca domnule bratu sunteti dezinformat si tendentios. Partinitor si neprofesionist. Sa va amintesc ca acum cativa ani am cerut ajutorul domnului bratu intr-o chestiune caritabila. Ulterior nu a mai raspuns la telefon. Ecce hommo.
Raspunde

marcel

Acum 7 ani

Draga Aline, din articolul tau nu vad decat o ura imensa pentru sistemul de sanatate romanesc, nu cred ca un ziarist de talia ta se coboara sa scrie un articol jignitor la adresa unui medic oricat de mult nu ti-ar placea de el.Doctorul Chicea este totusi un doctor exceptional, oricat de mult nu le place unora...Daca vrei sa fi corect fa un articol de investigatie despre toate cadrele didactice de la medicina din ULBS sa vezi cum sunt date posturile din tata in fiu si din mama in fiu. Asta nu te deranjeaza? Doctorul Chicea a scris chiar putine, foarte putine articole( corecte sunt convins) fata de altii... pe aia nu vrei sa-i vezi? doar Dr Chicea te-a deranjat cu ceva? De la dr Chicea n-ai nevoie de nici o consultatie gratuita de aceea scrii asa despre el? De la cei unde primesti consultatii gratuite si alte avantaje , pentru ei scrii alte articole...de multumire ....asta nu e mita mascata domnule Alin Bratu? Ma astept la scuze publice din partea dumneavoastra...
Raspunde

Popa

Acum 7 ani

Medicii ar trebui sa aiba tahograf , cum au soferii de TIR ! :-) Nici eu nu inteleg cum medicii pot sa aiba 4 job uri .
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

In aceasta situatie, tu ca individ nu te-ai simțit discriminat ?
Raspunde

Anonim

Acum 7 ani

Mai,mai ,nu pot sa cred.Nu spune nimeni nimic de esecuri. De ce? Are voie sa distrugă familii? Sau cum ,faptele bune se compensează cu esecurile? Cei care au pățit o nenorocire trebuie sa tacă? De ce? Pentru imagine? A fost în toate acele functii. Daca nu mai e acum ,poate e gresit când era.
Raspunde

rusine sa va fie!

Acum 7 ani

Ecuatia justificarii articolului este simpla: Chicea = PSD, Turnul Sfatului = PNL . Nu conteaza oamenii, contextele, motivele, conteaza doar jocurile murdare in care Turnul Sfatului joaca! Rusine sa va fie ca denigrati oameni care merita respect, sau cel putin o apreciere corecta a activitatii in comunitate! Aline 'draga', si toata redactia voastra de inepti, va doresc sa ajungeti voi si nevestele voastre pe mana lui Chicea! O sa va rezolve, dar daca ajunteti la el, nu veti ajunge de bine ce va va fi!
Raspunde

Mirela

Acum 7 ani

OFFFFFFFFFFFFFFFF.....urate comentariii.... Nu sunt din Sibiu.....si am venit de la sute de km. dupa Dl. Doctor Chicea.....si nu pentru o nastere sau fertilizare in vitro...o operatie extrem de grea pe care medici din orasul meu (oras mult mai mare decat Sibiu...) o vedeau de neconceput....trebuia sa ma las macelarita...la propriu...pentru ca ei nu au dorit sa invete si alte tehnici mai putin invazive si mai usoare pentru paciente....dar foarte grea pentru medici.... histerectomie totala bilaterala colpoasistat cu multe complicatii......etc.......operatia a durat peste 4 ore....f.f.f. grea....pentru Dl. Doctor Chicea....dar pentru mine a fost infinit mai usor....fizic si psihic.... Dl. Doctor m-a primit peste programari si dupa 3 zile m-a si programat la operatie....desi se stie cat este de ocupat....viata mea era in pericol si si-a facut timp sa ma salveze....da, m-am operat la Polisano....au contract cu CNAS si am platit 1200 RON...la casierie....fara plicuri in buzunare si tratata cu multa grija si respect.....si in conditii de maima igiena.... Oameni buni.....bucurati-va ca il aveti pe Dl. Doctor Chicea si Spitalul Polisano....exista orase mari....unde nu avem de unde alege....si fara plicuri nici nu indraznesti sa te gandesti la o operatie...si mergi in conditii de razboi....mizerie crunta, cearceafuri murdare la propriu si gandaci care merg pe tine noaptea...nu mai spun de bai....credeti-ma am patit-o pe propria piele la mine in oras...intr-un spital judetean....am prieteni in Sibiu....judeteanul vostru este lux peste ceea ce exista in alte spitale.....ca este loc de mai bine...cu siguranta....dar nu il faceti pe Dl. doctor raspunzator de toate.... Bucurati-va ca il aveti, ca este sanatos si va poate ajuta cand aveti nevoie....si cinste dumnealui ca le poate face pe toate....altii nu sunt in stare de nici un job simplu.... probabil mai sunt si persoane nemultumite...dar nu este Dumnezeu...face absolut TOT posibilul sa fie bine.... Pentru mine a fost balsam pe rana....am stiut ca sunt pe maini bune si am avut toata increderea ca va fi bine....si...acum dupa 2 ani ii multumesc din tot sufletul, viata mea a intrat pe un fagas normal desi eram atat de speriata.... Va multumesc din suflet Dl. Doctor Chicea.....
Raspunde

Simona

Acum 5 ani

Domnul dr. Chicea Radu este cel mai bun medic pe care l-am întâlnit.
Raspunde

Rodica C.

Acum 4 ani

Dl.Dr. Radu Chicea munceste cu pasiune si responsabilitate oriunde ar lucra. Doresc ca sistemul nostru de sanatate sa fie populat de cat mai multi medici asemenea dumnealui. Am fost pacienta sa, am suferit o interventie chirurgicala foarte complicata. Mi-a dat incredere, mi-a acordat toata atentia necesara pentru care-i multumesc din suflet. Nu pot sa cred ca este improscat cu noroi fara nici o vina. Nu puteti fi atat de rai. E cazul sa-i cereti iertare. Eu ii doresc din toata inima mea, atat dumnealui, cat si familiei sale, multa sanatate , bucurii, suflet senin si multa putere de munca spre binele pacientelor. rR
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus