Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
15°C

FOTO Opinie împotriva pistei de biciclete Sibiu – Cisnădie. ”Oameni cu «Stiehl» au masacrat arborii”

FOTO Opinie împotriva pistei de biciclete Sibiu – Cisnădie. ”Oameni cu «Stiehl» au masacrat arborii”

”O alee veche, unde au mers zeci, sute de ani cetățeni în umbra copacilor: stejari, plopi și alții. Unii cu o vechime de sute de ani. OK, pista de biciclete e ceva bun. Ecologic. Dar așa un masacru? E păcat, foarte păcat. Aleea aceea a fost una dintre cele mai frumoase din preajma Sibiului! Ce pomi frumoși au fost. Sute de ani au crescut până să ajungă la așa o frumusețe. Și în câteva zile, oamenii cu «Stiehl» i-au masacrat”.

Un cisnădian de origine germană ne-a trimis un text și fotografii prin care își exprimă durerea dispariției unei alei vechi, străjuită de arbori, care va face loc unei investiții a Primăriei Cisnădie: o pistă de biciclete ce va face legătura între Cisnădie și Cisnădioara. Pentru obiectivul pistă de biciclete Sibiu – Cisnădioara se atribuie din excedentul bugetar din 2016 suma de un milion de lei, se arată într-o decizie a Consiliului Local Cisnădie.

”Fac  o pistă pentru biciclete. Poate  așa ca în Dumbrava: prea îngustă, cu șanț abrupt, adânc și periculos. Dar de ce nu fac piste mai încolo de pomi, unde sunt numai pomi micuți de livadă, neîngrijiți și mulți stricați?”, se întreabă cetățeanul.

În lipsa unui răspuns de la Primăria Cisnădie, poate fi oferită următoarea explicație: trenul cu vechea alee străjuită de arbori e singurul care se află în proprietatea Consiliului Local Cisnădie.

Cum a fost:

aleea intacta

Cum a devenit:

finalul se lucreaza

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

46 comentarii

ra

Acum 7 ani

Bag picioarele in toti idiotii. Hai sa nu mai facem nimic. La tot ce vrem sa face in orice domeniu sa găsesc critici. Face mai departe ca merita sa ascultam de toti idioții
Raspunde

dan

Acum 7 ani

Alin Bratu, ai o opinie proasta. Nici nu poti sa concepi cati copaci sunt taiati zilnic de pomana (ma rog .. pt bani), iar tu plangi de mila a max 20 de copaci sacrificati pt ceva ce va fi folosit de un nr foarte mare de biciclisti care poate vor lasa masina in parcare pt o tura in natura. NU dramatiza chiar orice copac doborat ;) gandeste cu capul inainte
Raspunde

mihai ion

Acum 7 ani

Numai tampitii din Romania DISTRUG NATURA !
Raspunde

SB10NUT

Acum 7 ani

Articol scris la cerere. Ca un fel de dedicatie la manelisti.... Se stie, solo aberatia
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

OK, pista se putea crea in paralel cu soseaua, dupa pomi...E chiar indicata o separare, chiar si de genul.
Raspunde

Deontologul

Acum 7 ani

Se apropie campania, Bratu isi sufleca manecile si baga texte la norma. In ultima saptamana numai prostii a scris. Un fel de "prostitutie" gazetareasca e Turnul asta.
Raspunde

croco

Acum 7 ani

Bai orbete , terenul nu e al primariei , si tu bai sasule sa fi stat acasa daca nu iti place !!!
Raspunde

Andrei

Acum 7 ani

Cati oameni trebuie sa moara pe sosele pentru a se face o pista deccenta de biciclete?
Raspunde

Sandu Bellu

Acum 7 ani

Asa, si daca o faceau dupa copaci, cum aveau acces cu materialele de constructii? Grea logica asta.
Raspunde

radu

Acum 7 ani

Daca ar replanta arborii respectivi, nu ar fi asa o problema. Dar la noi in Rromanica/Manelica/Dorelica, nu s-a auzit de ceva asa avansat: transplantarea arborilor, indiferent de varsta lor.
Raspunde

ilie

Acum 7 ani

" S T I H L " domnule reporter, nicidecum stiEhl, Stihl - pentru verificare http://www.stihl.ro/
Raspunde

...

Acum 7 ani

Se vede ca nu prea te pricepi. Nu exista nicio dovada ca arborii au fost taiati cu ferastraie Stihl. Dl. reporter s-ar fi expus unui confllct cu Stihl in care nu are argumente. Scriind intentionat gresit Stiehl se evita conflictul si in acelasi timp toata lumea intelege despre ce este vorba. De asemenea formularea generica "oamenii cu Stiehl" nu contine referiri explicite la ferastrau cu lant si taiat de copaci. Se putea alege Makita sau Oregon, sau pur si simplu "drujba" noastra cea de toate zilele, Inca nu stim ce are cu firma Stihl. Manipulare jurnalistica finuta, de categorie medie.
Raspunde

dadada

Acum 7 ani

Foarte fain ca se face pista de biciclete intre aceste localitati! Sper sa fie lata "indeajuns" ... sa nu fie aceleasi probleme ca si cu pista dinspre Rasinari. Cat mai curand sper sa fie implementat si un sistem de autostrazi de biciclete si la noi :) . Vizez in continuare :) . Bineinteles, prima data trebuie sa mergem cu bicicletele!!! Eu, tu, parintele tau, etc ...
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

"Pista pentru biciclete" ? La ce naiba este buna o fasie de asfalt, printre pomi? Sa te dai cu bicicleta in padure, dar sa mergi pe asfalt? Este cel putin absurd! In padurea Dumbrava, si in padurea Cisnadioarei, ca de altfel in toate imprejurimile Sibiului, sunt multe poteci superbe, pe care poti sa mergi cu bicicleta. Dar nu, noi vrem asfalt in padure !!! Azi, maine o sa vedem si in Fagaras poteci asfaltate si poate scari rulante, ca sa nu cumva sa transpite turistu'. Si poate, pe Moldoveanu, cateva banci si un loc de gratar, ca sa nu scapam de manele si miros de mici nici acolo ..... Jalnic.
Raspunde

jonyjon

Acum 7 ani

Da-te tu cu cursiera pe poteci.
Raspunde

hai-hui

Acum 7 ani

Nu confundati o pista de biciclete "off-road" cu una de deplasare zilnica, de exemplu la serviciu... Da un ochi in Olanda cum arata pistele de biciclete, sunt la sa spunem 2 m de asfalt, dar sunt asfaltate, ca sa poata lumea sa foloseasca tot timpul anului...
Raspunde

Florin Stanescu

Acum 7 ani

Intradevar se putea face pista de biciclete fara a sacrifica arborii. Sunt biciclist imi doresc piste pentru biciclete dar nu asa. In general biciclistii sunt iubitori de natura si nu ar fi fost de acord cu acest masacru. In plus pistele pentru biciclete sunt prost facute, probabil de oameni care nu folosesc bicicleta si fara a consulta biciclisti. Sunt vazute ca investitii ale sunt primarilor. Iar cei care scriu ca ce bine ca se taie copaci aproape sigur sunt implicati in afacerea asta si nu sunt biciclisti.
Raspunde

Anonymus

Acum 7 ani

Pista de biciclete este un lucru bun si mai mult ca sigur va fi plina aproape mereu cand este vremea buna. Sper insa sa o faca mai larga putin si nu chiar asa aproape de marginea drumului cu ditamai santul, periculos si pentru masini si pentru biciclete. Se poate gasi o solutie mai buna si de ce nu cu gard verde care pe langa ca este ecologic este si vizibil in curbe si noaptea. Faptul ca s-au taiat cativa copaci, hai sa fim serios domnule "jurnalist" de ce nu ati mers sa faceti reportaj si sa va agitati acolo unde s-au taiat hectare intregi, de ce nu mergeti sa pozati camioanele pline ochi care opresc la fabrica la Sebes... v-ati gasit sa faceti un articol de toata rusinea in loc sa cautati partea pozitiva a lucrarilor si sa laudati faptul ca se face ceva fata de alte orase si zone ale tarii. Mergeti in Germania sa vedeti cum au fost facute (asta valabil si pentru cei care comenteaza ca de ce se fac piste din asfalt prin paduri) si trebuie sa va ganditi ca aceste piste sunt si pentru amatori si familii cu copii nu numai pentru teribilistii care vor adrenalina pe carari de munte. Au destule locuri in care sa mearga pentru asa ceva, aceasta pista Sibiu-Cisnadioara-Cisnadie este o mare necesitate fiind un traseu pe care il folosesc foarte multi biciclisti din zona Sibiu. Hai sa nu mai fim atat de carcotasi si sa vedem lucrurile pozitiv ca doar asa poate vom ajunge si noi la un nivel de trai ca in tarile dezvoltate pe care le invidiem si care ne-au facut acum sclavii lor in multinationale ca noi am distrus industria....
Raspunde

...

Acum 7 ani

Gardul viu trebuie pus pe miloc, ca sa desparta sensurile de mers.
Raspunde

Vasi Ioan

Acum 7 ani

Se vede ca sunteti un frustrat d-nul Anonymus, nici macar numele dvs nu il folositi cand scrieti un comentariu. Si dupa mine, sincer, mai bine lucrez intr-o multinationala unde sunt si mai bine platit si cu conditii mult mai decente decat in industria noastra, dar asa ne-am obisnuit noi sa facem comparatie cu Germania, dar uitam ca suntem in Romania. Si poate ca e buna pista si sunt de acord cu realizarea a cat mai multe, dar cu siguranta se puteau gasi solutii astfel incat arborii respectivi sa nu se taie, alte varianta, alt traseu spre exemplu. Si daca noi acceptam lucruri din astea mici, ca s-au taiat "cativa copaci" atunci hai sa lasam sa taie si hectare ca si acolo sunt tot cativa copaci. Cativa copaci aici, cativa acolo si uite asa o sa ajunga Romania desert...
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Prin padurea Dumbrava sunt poteci foarte frumoasa, NEASFALTATE si practicabile la ORICE varsta a ciclismului. Daca o sa dai o tura, o sa te convingi. Din fata unui calculator, este mai greu sa apreciezi dificultatea unor trasee asa zise "offroad". In plus, potecile din padurea in discutie, nu sunt "poteci de munte". Ai senzatia ca, o diferenta de nivel de 10-20 metri inseamna munte ???
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Si DA, piste pentru biciclete ar fi necesare in oras, in primul rand, pentru ca NU exista. Marcajele de pe marginea unor strazi, in niciun caz NU pot fi numite piste, fiind extrem de periculoase si prost gandite. Fac aceste afirmatii din calitate de ciclist si sofer.
Raspunde

Cisnadianu' Turmentat

Acum 7 ani

Exista oameni cu stil cum e acest Cisnadian Turmentat si "oamenii cu Stihl" din primaria Cisnadie! Geniala paralela intre stilatii cu drujba si adevaratii oameni cu stil! Nicio legatura cu brand-urile sub care se vand drujbe! Astea fiind stabilite sa trecem la 3.14sta de tzoakle Cisnadie-Cisnadioara! O tampenie marca camatarilor cu Stihl! Exista un proiect mai vechi pentru o astfel de pista de biciclete care este aproape gata - doar asfaltul lipsea! Este in prelungire la strada Lunga si ajunge pana in curba ac de par de la intrarea in Cisnadioara! Se putea face foarte simplu o pista de biciclete la standarde europene! Doar ca edilii debilii au renuntat la aceasta ruta pentru ca nu e in vazul lumii! Nu-i vede lumea ca ei fac...(a se citi fuck)! Ei au o mare problema la capitolul impresie artistica...In general ei arunca banii pe tampenii (in general generatoare de parandarat) dar puncteaza artistic ! Asta e singura mea explicatie pentru faptul ca nu s-a ales varianta pe Strada Lunga pana in Cisnadioara si s-a ales varianta desertificarii acelui drum superb umbrit de acei pomi seculari! Asta-i Whoja, astia-s votantii...cu astia defilam! Sa fiti cu minti, ca din toamna revenim!
Raspunde

...

Acum 7 ani

Problema era ca nu inteleg cuvantul "Stiehl" si ce legatura are cu copacii. Si nu sunt singur, se pare. Am crezut ca este vreo incercare de a mulge niste banuti de la firma de drujbe Stihl :D , sau o tentativa de reclama mascata. Daca este vreo parabola atunci este "pour les connoiseurs", pentru ca pe mine profunzimea asta ma depaseste. Altfel, am priceput ce lucru romanesc se face acolo. Sa ajungem cu bine la toamna.
Raspunde

Laura

Acum 7 ani

Draga domnule Cisnadian turmentat. e zic sa-ti zic bicicleta, fain frumos, asta daca iti permite concentratia de alcool din sange sa-ti mentii echilibrul, sau cel mai simplu, pe jos...... sa mergi pe asa zisa pista in continuarea strazii Lunga. Ca pe drumul dintre Cisnadie si Cisnadioara nu mai are rost sa te trimit ca nu mai sunt copacii, sa vezi cum era in curbe cu copaci si buruieni crescute pana in sosea si veneau masini din ambele sensuri , ca trebuia sa te arunci in sant sa nu te ia la plimbare pe capota un bolid care rula cu 100 km/h. sa vedem daca mai comentai si varsai lacrimi pt copaceii aia frumosi. atunci sa plangi si dupa lemnul din padure care se taie sa-ti incalzesti si sa-ti dezmortesti oscioarele in zilele friguroase de iarna. cand iti arde focul in soba, ti-e cald si bine, si atunci plangi dupa dragii copacei care s-au taiat!!!!!
Raspunde

Cipi

Acum 7 ani

Sincer, drumul nu este foarte aglomerat intre cisnadie si cisnadioara, se face pista doar in locul unde ar fii nevoie, daca trece o masina odata la o ora, la ce naiba sa faci? inainte de asta ar trebuia sa se faca studiu de impact, sa se spuna lumii, sa se supuna poate la vot... In alte tari se studiaza si asfaltul daca distruge microflora Se putea face o alee pietonala, nu pista de biciclete, asa aia nu trebuia sa fie nici lata, se putea abate mai usor sa ocoleasca copacii
Raspunde

Laura

Acum 7 ani

faza cu "daca trece o masina odata la o ora" m-a dat gata!!!! ori n-ai mai fost demult sau deloc prin zona, ori esti din cei care trec pe acolo cu viteza mult mai mare decat cea legala si nu vezi nimik inainte, inapoi si in jur. Fa o plimbare pe jos de la Cisnadie la Cisnadiora, si dupa una si cu bicicleta. apoi iti astept parerea.
Raspunde

anonim

Acum 7 ani

S-ar putea face pista de biciclete peste calea ferata Cisnadie-DN1 Selimbar-(7 km) care oricum e scoasa din folosinta iar investitia ar fi mult mai mica deoarece calea ferata are deja postament stabil.Primaria Selimbar s-a gandit deja la aceasta varianta dar trebuie sa fie de acord si Primaria Cisnadie.
Raspunde

z

Acum 7 ani

Astia pro natura si pro bicicleta incepeti sa inchideti cercul prostiei incet incet dar nu mai conteaza. Te apuci sa faci pista de biciclete cand drumul (mult mai important dpdv al infrastructurii/economiei zonei) este varza. Dar ma rog, ca la romanache, totul facut sa mai spele cineva un ban, totul e facut in prostie si lipsa maxima de profesionalism. E pacat ca foarte multe din proiectele "profesionistilor" de doi bani sunt iremediabile pe termen scurt si mediu. Multumim prostimii si multumim "profesionistilor".
Raspunde

Ciobanu

Acum 7 ani

Nu era mai simplu daca pur si simplu vopseau soseaua in rosu? Ca doar avem precedent.
Raspunde

luci

Acum 7 ani

As dori sa stiu si eu ca cetatea al orasului Cisnadie ce se intama cu lemnul de la nuci care au fost taiati. Pentru ca din cate stiu eu ei se pot tăia doar daca reprezinta un pericol si ca este o ilegalitate sa tăi acesti copaci.
Raspunde

Laura

Acum 7 ani

eu ma bucur ca se face pista de biciclete Cisnadie _ Cisnadioara. Sunt multi cei care alearga, se plimba, cu rolele, cu skate-board-ul si bicicletele pana la Cisnadioara si inapoi, din care majoritatea copii. Drumul era aglomerat, vitezomani cu gramada, si fara vizibilitate din cauza arborilor si arbustilor care au crescut chiar pe marginea soselei. Iar varianta de proiect care este in continuare la str. Lunga nu este viabila. in primul rand sunt caini acolo, nu este la indemana oricui si trebuie sa ocolesti mult sa ajungipe asa zisa "viitoare pista". si apropos de copacii taiati si "sacrificati". acum se pune baza foarte mare pe copac si caini, decat pe viata oamenilor. Mai bine sa stam sa ne uitam la copacii batrani care stau sa cada peste sosea si reduc vizibilitea si la cainii vagabonzi care musca si omoara oameni si copii, decat sa ne ingrijim in primul rand de siguranta oamenilor. Eu am mers de foarte multe ori intre Cisnadie si Cisnadioara pe jos sau cu bicicleta si am fost injurata si amenintata de soferi care se credeau singuri pe drum si stapanii soselelor. Cei care au comentat aici, in devafoarea pistei, sunt cei care nu merg pe jos sa se plimbe pana la Cisnadioara si inapoi, si nu inteleg. Daca tot e sa comentam, atunci de ce nu spune nimeni si de cei care merg cu viteza mult mai mare decat cea legal admisa in oras, chiar accelereaza ca sa se faca auziti si sa deranjeze pe cei din jur,mai ales in zona Parcului unde e aglomerat si plin de copii. Asa ca , dragi si mari iubitori de copaci, sa vedem si altfel lucrurile! Are si multe parti rele acest proiect, stiu asta, dar eu vad partea buna a lucrurilor si este un rau necesar pt locuitorii Cisnadiei si Cisnadioara.
Raspunde

nimeni de nicaieri

Acum 7 ani

Vad ca fiecare cu baloanele lui pe aici,aberatii peste aberatii :))))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus