X
print screen sponsorizari

800.000 de lei: contractele de sponsorizare ale giganților pharma către medicii sibieni. Lista completă

Medicul psihiatru Ana Ioana Secelean (șefa Centrului de sănătate mintală a Spitalului de Psihiatrie), medicul cardiolog Elena Antonela Călin (Spitalul municipal Mediaș) și dr. Radu Chicea (obstetrică ginecologie, directorul medical al Spitalului județean) sunt pe primele trei locuri în topul medicilor sibieni care, în 2015, au primit sponsorizări din partea companiilor farmaceutice sau a producătorilor de medicamente. Dr. Ana Ioana Secelean a fost sponsorizată, în total, cu suma de 29,845 de lei, dr. Elena Călin, cu 23.232 de lei, iar dr. Radu Chicea a primit sponsorizări totale de 20.333 de lei.

În total, în cursul lui 2015, companiile pharma au încheiat cu medicii din județul Sibiu (Sibiu, Mediaș, Cisnădie și Agnita) 470 de contracte de sponsorizare în bani și alte 232 de contracte de sponsorizare cu materiale. Valoarea totală a sponsorizărilor în bani, la nivelul județului Sibiu, este de aproximativ 800.000 de lei (730.000 de lei plătiți în moneda națională, iar restul în euro). Numărul de medici sponsorizați este de aproximativ 240, ceea ce duce la o sponsorizare medie de 3.300 de lei, în bani. Pe lângă aceste sponsorizări în bani, medicii din Sibiu au mai primit și așa-numitele ”sponsorizări mijloace materiale”, în dreptul cărora nu sunt trecute valori.

Aceste informații au fost publicate de Agenția Națională a Medicamentului din cadrul Ministerului Sănătății, dar într-un format greoi, din cauza cantității imense de informație aruncată la grămadă. Un român care nu a dorit să își declare identitatea a preluat aceste informații și, prin intermediul unui site, a creat inclusiv un motor de căutare în funcție de numele medicilor.

19 de medici au primit sponsorizări de peste 10.000 de lei

Potrivit datelor centralizate de Turnul Sfatului din lista extrasă de pe site-ul ANM, în județul Sibiu există 19 de medici care au primit sponsorizări în bani de peste 10.000 de lei, în cursul anului trecut. Celor 19 medici li se mai adaugă filialele sibiene două societăți profesionale, cea de Cardiologie și cea pentru Lentilele de contact, care au primit două sponsorizări de peste 30.000 de lei, pentru organizarea de diferite evenimente.

Nume medic Specializare Oraș

Suma (lei)

SECELEAN ANA IOANA 

Psihiatrie  SIBIU  29,845
CALIN ELENA ANTONELA  cardiologie 

MEDIAS 

23,232

CHICEA RADU 

OBSTETRICA-GINECOLOGIE  SIBIU 

20,333

VALEANU VALERIA 

ONCOLOGIE MEDICALA  Sibiu 

19,638

CIPAIAN REMUS CALIN 

Medicina interna  SIBIU 

19,504

MOT ALINA CLAUDIA 

Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  SIBIU 

19,208

ISPASOIU FLORIN 

OBSTETRICA-GINECOLOGIE  SIBIU 

18,849

STRUGARIU MINOLA 

DIA  SIBIU, SIBIU 

18,673

CHICEA LIANA MARIA 

Medicina interna  Sibiu 

18,278

ROMAN-FILIP CARMEN-CORINA 

NEUROLOGIE  Sibiu 

17,131

PATRAN MONICA 

ONCOLOGIE MEDICALA  SIBIU 

15,092

MUNTEAN COSMINA 

PSI  SIBIU 

14,103

STANILA ADRIANA 

OFTALMOLOGIE  Sibiu 

13,799

ROTARU MARIA 

DERMATO-VENEROLOGIE  Sibiu 

13,221

MAGUREANU ANGELA 

Psihiatrie  SIBIU 

12,722

MANITIU IOAN 

CARDIOLOG  SIBIU 

11,416

BITEA IOAN-CORNEL 

CARDIOLOGIE, CARDIOLOGIE INTERVENTIONALA  Sibiu 

10,446

CALCATINGE MARIA-DIANA 

ONCOLOGIE MEDICALA  Sibiu 

10,251

VERES OANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  MEDIAȘ 

10,068

Medicii din lista extrasă de Turnul Sfatului au primit sponsorizări în special pentru participarea la diferite congrese și evenimente științifice din țară și din străinătate. Un lucru cât se poate de normal și recomandabil, spune dr. Victor Costache, directorul medical al Spitalului European Polisano, unul din cei mai cunoscuți medici români care s-au reîntors în țară după specializări îndelungate în afară.
”Dacă acel medic participă la un congres și are o comunicare științifică ce nu are nicio legătură cu profilul acelei companii de medicamente care oferă sponsorizarea, astfel de lucruri se întâmplă peste tot în lume. Și sunt indicate mai ales în România, unde salariile sunt așa cum sunt. Suntem pe ultimul loc din Europa la tot ceea ce înseamnă inovație, publicarea de articole științifice, contribuție la viața medicală internațională. Prin urmare, a-i acuza de ceva pe cei care beneficiază de aceste sponsorizări înseamnă a da în cap exact celor care mai încearcă să facă ceva. E adevărat, că dacă merg acolo să facă turism, acest lucru nu este în regulă. Trebuie diferențiate cele două situații: participarea științifică de plecarea ca turist”, apreciază dr. Victor Costache.

Cele mai mari sponsorizări ”dintr-o bucată”

Majoritatea medicilor au primit de-a lungul anului trecut câte o singură sponsorizare, însă 80 dintre aceștia au beneficiat din partea companiilor de susținere în mai multe rânduri. Într-un top al celor mai mari sume plătite în cadrul unui singur contract de sponsorizare, pe primul loc este dr. cardiolog Elena Antonela Călin, care a primit 18.012 lei pentru a participa la Congresul ”European Society of Cardiology”, de anul trecut. Acest congres a avut loc la Londra, pe parcursul a cinci zile, iar banii pentru dr. Elena Antonela Călin au fost plătiți de KRKA România, firmă de distribuție produse farmaceutice.
A doua cea mai mare sponsorizare este cea acordată medicului psihiatru Ana Ioana Secelean. Ea a primit de la Johnson & Johnson România (gigantul mondial de produse de îngrijire) suma de 13.227 de lei pentru a participa la un eveniment științific ”Psychopharmacology Master Class”, organizat în SUA în toamna anului trecut.
În fine, cea de-a treia cea mai mare sponsorizare a fost plătită medicului nutriționist Minola Strugariu, pentru participarea la un eveniment de specialitate, organizat timp de patru zile în capitala Suediei. Compania care a sponsorizat-o pe dr. Strugariu a fost Berlin-Chemie A. Menarini, subsidiara locală a unui distribuitor de medicamente originar din Italia.

Multe altele

Nu numai medicii au primit sponsorizări și nu doar participarea la evenimente științifice a făcut obiectul sponsorizărilor plătite de companiile pharma. Spre exemplu, farmacistului primar Corina Mondea, i-a fost plătită cotizația de membru al Colegiului Farmaciștilor, iar anestezistului Antoniu Dan Marinescu – cazarea la un congres. Maria Moldovan, medic cardiolog, a fost ajutată să își doteze cabinetul (530 de lei), la fel ca și medicul de familie Nicola Eniko din Mediaș (965 de lei) în timp ce dermatologul Mario Bogdan Moscu a fost susținut de pentru formarea profesională (768 de lei).

Implicată și politic (PNL), doctorul de familie Marcela Răulea a fost sponsorizată de către Terapia pentru dotarea cabinetului medical (965 de lei), dar și cu plata abonamentului pentru publicația on-line BMJ (British Medical Journal). De altfel, susținerea materială pentru abonamente la diferite publicații pare a fi o practică mai răspândită, medicii de familie Mircea Vleju, Martha Tohati, Dorina Siminel sau Cornelia Radu regăsindu-se în aceeași listă a doctorilor sponsorizați pentru a plăti abonamentele unor publicații de specialitate.

Sponsorizări au primit și asistenții medicali. Este, spre exemplu, cazul Mihaelei Rotar, care a primit patru sponsorizări în valoare totală de 1.185 de lei (datele puse la dispoziție de ANM nu precizează destinația acestor sponsorizări). Printre cei sponsorizați apar și asistenți educaționali – este exemplul Andreei Ioana Șteflea, din Cisnădie, care a primit 570 de lei din partea Eli Lilly România.

Printre instituțiile sponsorizate se numără Spitalul clinic județean, care primit un sprijin 1.500 de lei pentru montarea de pentru geamuri termopan.

Lista completă a sponsorizărilor plătite medicilor sibieni în 2015

(descarcă de la finalul articolului, în format editabil, lista care include și subtotaluri, dar și sponsorizările ”materiale )

 

Sponsor Medic Specialitate Descrierea activității Suma
ELI LILLY ROMANIA  ACHIM ALEXANDRA  Neurologie pediatrica  Al XV-lea congres SNPCAR, Sibiu, 24-26.09.2015  281
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  ANTONIE GABRIELA  ORL  Congres Rinologie   698
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  ARTIMON HENRIETA MIHAELA  PSI  1,060
ACTAVIS  ARTIMON MIHAELA  Psihiatrie  Participare eveniment international  3,761
OFTAFARMA ROMANIA  Asociatia RCLSO   ASOCIATIE  Organizare congres noiembrie 2015  9,000
OFTAFARMA ROMANIA  AVRAM ELENA  OFTALMOLOGIE  Congresul National de Cataractă şi Chirurgie Refractivă, Eforie Nord, 19 – 21 iunie 2015   513
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  AVRAM GABRIEL  NEU  1st CONGRESS OF THE EUROPEAN ACADEMY OF NEUROLOGY. BERLIN. 20 – 23.06.2015  6,970
KRKA ROMANIA  AVRAM GABRIEL  NEUROLOGIE  800
GTS SOLUTION   AVRAM MIHAIL GABRIEL  NEUROLOGIE   Sponsorizare Combustibil Avram Mihail Gabriel  250
ACTAVIS  AXINTE SERGIU  Chirurgie plastica  Participare eveniment international  159
ASTRAZENECA PHARMA SRL  BACILA EMIL  Cardiologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  BACILA EMIL  Cardiologie  1,413
TERAPIA  BACILA EMIL  CARDIOLOGIE  Dotare cabinet medical  965
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  BACILA IONUT CIPRIAN  PSIHIATRIE  622
TERAPIA  BALAN CATALIN  CARDIOLOGIE  ESC 2015  2,370
SANOFI ROMANIA S.R.L.  BALAN CATALIN  Cardiologie  2,200
TERAPIA  BALAN CATALIN  CARDIOLOGIE  2,000
ASTRAZENECA PHARMA SRL  BALAN CATALIN  Cardiologie  1,413
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BALAN CATALIN  CAR  1,177
KRKA ROMANIA  BALAN LAURA FELICIA  MEDICINA DE FAMILIE  3,105
TERAPIA  BALAN LAURA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
TERAPIA  BALAN LAURA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Nov – Dec 2015  28
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  BALDOVIN VALENTIN  Hematologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   1,078
KRKA ROMANIA  BAN COSMINA   PSIHIATRIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/WPA+CNP 2015  1,686
ELI LILLY ROMANIA  BARB SANDA ELENA  Psihiatrie copii si adolescenti  Al XV-lea congres SNPCAR, Sibiu, 24-26.09.2015  281
ABBVIE S.R.L.  BARNA CORINA  Dermato-venerologie  226
OFTAFARMA ROMANIA  BARTOS IRINA  OFTALMOLOGIE  Al XIV-lea Congres Național cu participare internațională al SRO – Sinaia, 7 – 10 octombrie 2015   525
ELI LILLY ROMANIA  BASARABA MIRCEA ADRIAN  Diabetologie  426
KRKA ROMANIA  BECA CORINA  MEDICINA INTERNA  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/CONGRESUL NATIONAL AL SRMI  1,963
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  BECA CORINA  Medicina Interna  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   565
TERAPIA  BECA MARIA CORINA  MEDICINA INTERNA  Dotare cabinet medical  184
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  BECKERT STEFAN  DERMATOLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Congresul National de Dermatologie, Bucuresti, 21-24.10.2015  75
ACTAVIS  BELBA ADRIANA  Psihiatrie  Participare eveniment international  3,400
ASTRAZENECA PHARMA SRL  BICHI ANA  Asistent educational diabet  416
ANTIBIOTICE  BIRLUTIU VICTORIA  boli infectioase  1,800
KRKA ROMANIA  BIRLUTIU VICTORIA  MEDICINA INTERNA  1,200
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BITEA CORNEL IOAN  CAR  1,209
TERAPIA  BITEA CORNEL IOAN  CARDIOLOGIE  1,200
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BITEA CORNEL IOAN  CAR  1,177
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BITEA CORNEL IOAN  CAR  1,060
KRKA ROMANIA  BITEA CORNEL IOAN  CARDIOLOG  800
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  BITEA IOAN-CORNEL  CARDIOLOGIE, CARDIOLOGIE INTERVENTIONALA  Sustinerea beneficiarului cu participarea la “Curs Postuniversitar Cardiologie Interventionala”, Timisoara, Octombrie 2015 – Octombrie 2016  3,000
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  BITEA IOAN-CORNEL  CARDIOLOGIE, CARDIOLOGIE INTERVENTIONALA  Sustinerea beneficiarului cu participarea la “Curs Postuniversitar Cardiologie Interventionala”, Timisoara, Octombrie 2015 – Octombrie 2016  2,000
ANTIBIOTICE  BOCODI MARIANA CORINA  medicina interna  1,000
BAYER  BODA CLAUDIA  NEONATOLOGIE  Participare eveniment stiintific  281
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  BOICEAN ADRIAN  Medicina Interna, Gastroenterologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   1,387
ABBVIE S.R.L.  BOICEAN ADRIAN  Medicina interna  Cazare Congres National de Gastroenterologie si Hepatologie 2015  717
KRKA ROMANIA  BOLDOJAR SILVANA  NEUROLOGIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/CONGRESUL SOCIETATII ROMANE DE NEUROLOGIE  767
ACTAVIS  BRAN LIVIU  Oftalmologie  Participare eveniment national  200
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BUNEA ADELA MARIA  PSI  1,233
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BUNEA ADELA MARIA  PSI  1,233
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BUNEA ADELA MARIA  PSI  1,209
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  BUNEA ADELA MARIA  PSI  1,209
TERAPIA  BUNEA ADELA  PSIHIATRIE  CONF. DE PSIHIATRIE TIMISOARA  159
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  BURLACU IURIE  PEDIATRIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Congresul National de Pediatrie, Timisoara, 2-5.09.2015  1,280
ACTAVIS  BURLACU IURIE  Pediatrie  Participare eveniment national  1,277
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  BUS CRISTINA MIHAELA  HEMATOLOGIE  1,126
KRKA ROMANIA  CALCATINGE DIANA  ONCOLOGIE  900
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  CALCATINGE MARIA-DIANA  ONCOLOGIE MEDICALA  Sustinere participare congres/ conferinta – ABC Lisabona, 5-7.11.2015  6,041
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  CALCATINGE MARIA-DIANA  ONCOLOGIE MEDICALA  2,880
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  CALCATINGE MARIA-DIANA  ONCOLOGIE MEDICALA  Sustinere participare congres/ conferinta – ABC Lisabona, 5-7.11.2015  430
TERAPIA  CALIN ANTOANELA  CARDIOLOGIE  Dotare cabinet medical  965
TERAPIA  CALIN ANTOANELA  CARDIOLOGIE  Conferinta Nationala a Grupurilor de Lucru, Sibiu 7-9 Mai 2015  845
KRKA ROMANIA  CALIN ANTONELA  MEDICINA DE FAMILIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/EUROPEAN SOCIETY OF CARDIOLOGY (ESC) CONGRESS 2015  18,012
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CALIN ELENA ANTONELA  CAR  1,233
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CALIN ELENA ANTONELA  CAR  1,177
ANTIBIOTICE  CALIN ELENA ANTONELA  cardiologie  1,000
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CAMPEAN IOAN MARIUS  Pneumologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CAMPEAN IOAN MARIUS  Pneumologie  1,256
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CAMPEAN IOAN MARIUS  Pneumologie  523
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CAMPEAN IOAN MARIUS  Pneumologie  316
GTS SOLUTION   CATALIN BALAN  CARDIOLOGIE   1,274
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  CATANA ALINA CAMELIA  HEMATOLOGIE  1,126
SANOFI ROMANIA S.R.L.  CATANA ALINA CAMELIA  Hematologie  392
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  CATANA ALINA  Hematologie  2,328
BAXTER HEALTHCARE   CATANA ALINA  Hematologie  2,067
BAXTER HEALTHCARE   CATANA ALINA  Hematologie  Sponsorizare participare la “Baxter Stand Alone Event”, 14th March,2015  620
KRKA ROMANIA  CATANA IOAN FLORIN  NEUROLOGIE  1,000
KRKA ROMANIA  CATANA IOAN FLORIN  NEUROLOGIE  1,000
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CAZAN CORINA ELENA  PED  1,177
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CETEAN CAMELIA ILEANA  Asistent educational diabet  47
ANTIBIOTICE  CHIALDA MIHAELA ( PRIN CHARTER TRANSAIR AGENCY SRL)  ORL  900
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Cazare – Congresul American de Reumatologie  10,346
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Transport – Congresul American de Reumatologie  3,405
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Taxa participare – Congresul American de Reumatologie  2,675
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  709
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Cazare – Congres American de Reumatologie  367
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Transport – Congres ACR   333
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Transport- Congresul American de Reumatologie  293
ABBVIE S.R.L.  CHICEA LIANA MARIA  Medicina interna  Transport- Congresul American de Reumatologie  151
BAYER  CHICEA RADU OBSTETRICA GINECOLOGIE  Participare eveniment stiintific  2,576
BAYER  CHICEA RADU GINECOLOGIE  Participare eveniment stiintific  1,374
FERRING PHARMACEUTICALS ROMANIA SRL   CHICEA RADU  MEDIC PRIMAR OBSTETRICA – GINECOLOGIE   Participare Congres International ESHRE 2015 Annual Meeting , Lisabona, Portugalia, 14-17.06.2015 ; Taxa de participare, transport , cazare, cheltuieli masa, transferuri   7,987
MERCK ROMANIA  CHICEA RADU  OBSTETRICA-GINECOLOGIE  Participare eveniment medical  7,242
MERCK ROMANIA  CHICEA RADU  OBSTETRICA-GINECOLOGIE  Participare eveniment medical  1,154
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CHICHIRITA ADELA DANIELA  Pneumologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  CHICHIRITA ADELA DANIELA  Pneumologie  1,256
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  CHIRCUS ANDREEA  MEDIC REZIDENT  497
KRKA ROMANIA  CIORAN NICOLETA  MEDICINA DE FAMILIE  500
TERAPIA  CIORAN NICOLETA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
TERAPIA  CIORAN NICOLETA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Nov – Dec 2015  28
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CIORTEA VALENTIN GEORGE  MEG  785
MERCK ROMANIA  CIPAIAN ALEXANDRA-MIHAELA  ONCOLOGIE MEDICALA  Participare eveniment medical  2,483
KRKA ROMANIA  CIPAIAN CALIN REMUS  MEDICINA INTERNA  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/AL XXXV-LEA CONGRES NATIONAL DE GASTROENTEROLOGIE  909
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  CIPAIAN CALIN  Gastroenterologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   11,549
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  CIPAIAN CALIN  Gastroenterologie  2,020
SANOFI ROMANIA S.R.L.  CIPAIAN REMUS CALIN  Medicina interna  3,352
SANOFI ROMANIA S.R.L.  CIPAIAN REMUS CALIN  Medicina interna  1,674
TERAPIA  CLAPA LOREDANA  CARDIOLOGIE  Congresul National de Cardiologie, Sinaia 17-19 Septembrie 2015  1,381
LUNDBECK ROMANIA SRL  CMI MUNTEAN COSMINA  Psihiatrie  2,250
ANTIBIOTICE  CODRU ROXANA IOANA – PRIN RALCOM EXHIBITIONS  ATI  1,715
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  COJAN RADU  CAR  1,177
SC TORRENT PHARMA SRL  COLEGIUL MEDICILOR DIN SIBIU  Participare congres intern  443
ANTIBIOTICE  COLEGIUL MEDICILOR SIBIU  colegiu medical  organizare eveniment medical  448
KRKA ROMANIA  COLEGIUL MEDICILOR SIBIU  ORGANIZATIE MEDICALA  SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/EVENIMENT CREDITAT  445
KRKA ROMANIA  COLEGIUL MEDICILOR SIBIU  ORGANIZATIE MEDICALA  SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/EVENIMENT CREDITAT  444
ELI LILLY ROMANIA  COMANESCU ELENA  Diabetologie  426
OFTAFARMA ROMANIA  CONSTANTIN LAURA  OFTALMOLOGIE  Al XIV-lea Congres Național cu participare internațională al SRO – Sinaia, 7 – 10 octombrie 2015   150
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  CONSTANTIN TUDOR VICTOR  Medicina Interna  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   665
VIFOR PHARMA ROMANIA  COSTEA RODICA  Pediatrie  Taxa participare  951
ASTRAZENECA PHARMA SRL  COSTEA RODICA  Pneumologie  673
ASTRAZENECA PHARMA SRL  COSTEA RODICA  Pneumologie  316
TERAPIA  CRISTEA FELIX  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  CRISTEA MIOARA  ALE  942
ABBVIE S.R.L.  CUIBUS LILIANA CRISTINA  Neurologie  Cazare – Al XIII-lea Congres al Societatii de Neurologie  1,353
ABBVIE S.R.L.  CUIBUS LILIANA CRISTINA  Neurologie  844
SANOFI ROMANIA S.R.L.  CUIBUS LILIANA CRISTINA  Neurologie  554
ACTAVIS  DAN HORATIU  Chirurgie plastica  Participare eveniment national  318
ASTRAZENECA PHARMA SRL  DANCIU LAVINIA  Pneumologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  DANCIU LAVINIA  Pneumologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  DANCIU LAVINIA  Pneumologie  1,256
ACTAVIS  DANCIU LAVINIA  Pneumologie  1,000
ASTRAZENECA PHARMA SRL  DANCIU LAVINIA  Pneumologie  160
ASTRAZENECA PHARMA SRL  DASCALU DACIANA NICOLETA  Medicina interna  160
KRKA ROMANIA  DASCALU DACIANA  MEDICINA INTERNA  600
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  DEUTSCH LAURENTIU  UROLOGIE  Sustinerea beneficiarului cu participarea la “Cel de-al XII-lea Congres al Societatii de Uroginecologie”, Bucuresti, 16-17.10.2020  889
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  DEUTSCH RALUCA  OBSTETRICA – GINECOLOGIE  Sustinerea beneficiarului cu participarea la “Cel de-al XII-lea Congres al Societatii de Uroginecologie”, Bucuresti, 16-17.10.2019  889
KRKA ROMANIA  DOBRE LUCIA  MEDICINA DE FAMILIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/VIZITA FABRICA PRODUCATOARE DE MEDICAMENTE KRKA  6,205
KRKA ROMANIA  DOBRIN RUXANDRA  MEDICINA DE FAMILIE  3,450
ELI LILLY ROMANIA  DOBROTA LUMINITA  Pediatrie  368
SANTEN OY REPREZENTANTA  Dr Dan Stanila  Medic rezident  221
SANTEN OY REPREZENTANTA  Dr Liviu Bran  Medic pr/spec.   676
SANTEN OY REPREZENTANTA  Dr Teodoru Adrian  M. primar  1,320
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. BELI LAURENTIU-NICOLAE  medic specialist chirurg  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  583
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. BRATU DAN  medic primar chirurg  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  1,663
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. DUMITRA ANCA-MARIA  medic specialist chirurg  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  1,166
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. GRUION DECEBAL  medic primar chirurg; doctor in stiinte medicale  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  1,166
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. KISS LORANT  medic primar chirurgie generala toracica  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  1,080
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. MEDESAN VIORICA  medic primar ATI  Ghiduri si Protocoale in ATI si MU  350
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. MORARI OLEG  medic primar ATI  Ghiduri si Protocoale in ATI si MU  350
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. PICU ALEXANDRU  medic primar chirurg  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  1,166
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. RAILEAN ROBERTINO  medic primar ATI; sef sectie  Ghiduri si Protocoale in ATI si MU  350
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. ROTARU MIRCEA  medic primar chirurg; specialist chrurgie plastica  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  583
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. SABAU ALEXANDRU-DAN  medic specialist chirurgie generala  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  583
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. SABAU DAN  medic primar; sef sectie chirurgie  Thrombosis Expert Forum – Barcelona  2,941
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. SABAU DAN  medic primar; sef sectie chirurgie  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  583
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. SILIVASAN EUGEN  medic primar chirurgie generala; specialist chirurgie vasculara  Conferinta Nationala de Chirurgie 2015  1,166
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. SOPON MIRCEA-CIPRIAN  medic primar ortopedie-traumatologie  Thrombosis Expert Forum – Varsovia  1,881
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. STANCIU AURELIA  medic primar ATI  Thrombosis Expert Forum – Varsovia  1,783
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  DR. STANCIU TEODOR-LUCIAN  medic primar ortopedie-traumatologie  Thrombosis Expert Forum – Varsovia  1,783
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  DRAGHICI DORIN  CAR  1,233
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  DRAGHICI DORIN  CAR  1,177
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  DRAGHICI DORIN  CAR  1,060
SANOFI ROMANIA S.R.L.  DRAGHICI DORIN  Cardiologie  554
ASTRAZENECA PHARMA SRL  DRAGHILA IOAN  Pneumologie  160
BAYER  DRAGOS POPESCU  GINECOLOGIE  1,720
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  DUDAS DOINA MARIANA  ORL  Congres Rinologie   702
ABBVIE S.R.L.  DUDAS IONEL  Anestezie si terapie intensiva  Cazare – Congres SRATI  1,419
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  DUICA CORINA LAVINIA  PSIHIATRIE  1,607
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  DUICA CORINA LAVINIA  PSIHIATRIE  A VIII-A CONFERINTA NATIONALA DE PSIHIATRIE BIOLOGICA SI PSIHOFARMACOLOGIE  1,239
TERAPIA  DUMAN NICOLAE  MEDICINA DE FAMILIE  Dotare cabinet medical  965
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  DUMITRESCU ELENA NATALIA  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Congresul National de Dermatologie, Bucuresti, 21-24.10.2015  75
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  DUTU SILVANA  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Curs Dermatoscopie, Cluj-Napoca, 26-28.04.2015  750
BAYER  ELENA DORINA POPA  OFTALMOLOGIE  Participare eveniment stiintific  9,542
BAYER  ELENA UCENIC  GINECOLOGIE  Participare eveniment stiintific  3,611
BAYER  ELENA UCENIC  GINECOLOGIE  Participare eveniment stiintific  800
SC TORRENT PHARMA SRL  EMINOVICI GABRIELA CARMEN  Cardiologie   Participare congres intern  250
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  FARM. BASTE MIHAI  farmacist  Conferinta Nationala de Farmacie  135
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  FARM. MONDEA CORINA-CIRESICA  farmacist primar  cotizatie membru Colegul Farmacistilor Sibiu  600
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  FARM. MONDEA CORINA-CIRESICA  farmacist  Conferinta Nationala de Farmacie  135
ASPEN EUROPE GMBH MUNCHEN SUCURSALA BUCURESTI  FARM. MUNTEAN MARIA-MAGDALENA  farmacist  Conferinta Nationala de Farmacie  135
SANOFI ROMANIA S.R.L.  Farmacia-S SRL  88
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  FIAT EMILIA SORINA  CAR  1,233
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  FIAT EMILIA SORINA  CAR  1,233
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  FIAT EMILIA SORINA  CAR  942
ABBVIE S.R.L.  FILIP DAN  Neurologie  Cazare – 1st Congress of the European Academy of Neurology  2,912
ABBVIE S.R.L.  FILIP DAN  Neurologie  Transport 1st Congress of The European Academy of Neurology (EAN) 2015  1,856
ABBVIE S.R.L.  FILIP DAN  Neurologie  Taxa participare 1st Congress of The European Academy of Neurology (EAN) 2015  1,514
ABBVIE S.R.L.  FILIP DAN  Neurologie  Trasnport – 1st Congress of the European Academy of Neurology  832
ABBVIE S.R.L.  FILIP DAN  Neurologie  453
ASTRAZENECA PHARMA SRL  FLORESCU NICOLAE  Cardiologie  1,962
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  FLUCUS OFELIA MARIANA  HEMATOLOGIE  1,126
FERRING PHARMACEUTICALS ROMANIA SRL   FONOAGE MARIA  BIOLOG   Participare Congres International ESHRE 2015 Annual Meeting , Lisabona, Portugalia, 14-17.06.2015 ; Taxa de participare, cazare, transport , cheltuieli masa, transferuri   7,844
VIFOR PHARMA ROMANIA  FRATICIU ALEXANDRU  Gastroenterologie  Taxa participare  2,650
VIFOR PHARMA ROMANIA  FRATICIU ALEXANDRU  Gastroenterologie  Cazare  2,628
VIFOR PHARMA ROMANIA  FRATICIU ALEXANDRU  Gastroenterologie  Transport  1,523
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  FRATICIU ALEXANDRU  GASTROENTEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – SRGH, 10-13.06.2015, Iasi  1,170
TERAPIA  FRUM NICOLAE  OBSTERICA-GINEGOLOGIE  1,000
SANOFI ROMANIA S.R.L.  GALATAN SIMONA  Medic rezident  370
ASTRAZENECA PHARMA SRL  GARLONTA HORIA  Pneumologie  160
TERAPIA  GEORGESCU SILVIA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
TERAPIA  GHICEA LINA MARIA   REUMATOLOGIE  1,220
ABBVIE S.R.L.  GODO ENIKO ANA  Neurologie  Cazare – Al XIII-lea Congres al Societatii de Neurologie  1,804
ABBVIE S.R.L.  GODO ENIKO ANA  Neurologie  453
ABBVIE S.R.L.  GODO ENIKO ANA  Neurologie  Transport – Conferinta Nationala de Neurologie  242
ASTRAZENECA PHARMA SRL  GOGA DORINA LILIANA  Pneumologie  673
ASTRAZENECA PHARMA SRL  GRIGORE NICOLAE  Urologie  1,570
ASTRAZENECA PHARMA SRL  GRIGORE NICOLAE  Urologie  1,570
ASTRAZENECA PHARMA SRL  GRIGORE NICOLAE  Urologie  1,570
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  GRIGORE NICOLAE  URO  Simpozion Urologie. Sinaia. 25-26.04.2015  522
ABBVIE S.R.L.  GRUMAZESCU ADRIANA  Asistent Medical  468
ABBVIE S.R.L.  GRUMAZESCU ADRIANA  Asistent Medical  394
SANOFI ROMANIA S.R.L.  HAMPU ADINA SIMONA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  100
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  HASEGAN ADRIAN GHEORGHE  URO  1,177
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  HASEGAN ADRIAN GHEORGHE  URO  Simpozion Urologie. Sinaia. 25-26.04.2015  522
DESITIN PHARMA  HENZEL PAULA  Neuropsihiatrie infantila  participare Bucuresti, atelier de lucru “Sindromul Dravet – Diagnostic si Tratament” 13-14 martie 2015  476
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  HOLERGA IOANA  PSIHIATRIE  163
ASTRAZENECA PHARMA SRL  ILIE MARIANA  Asistent educational diabet  461
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  IONESCU CROITORU MIHAELA ANDREEA  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Congresul National de Dermatologie, Bucuresti, 21-24.10.2015  75
OFTAFARMA ROMANIA  IONICA CIPRIAN  OFTALMOLOGIE  Congresul National de Cataractă şi Chirurgie Refractivă, Eforie Nord, 19 – 21 iunie 2015   513
FERRING PHARMACEUTICALS ROMANIA SRL   ISPASOIU FLORIN  MEDIC PRIMAR OBSTETRICA – GINECOLOGIE   Participare Congres International ESHRE 2015 Annual Meeting , Lisabona, Portugalia, 14-17.06.2015 ; Taxa de participare, transport , cazare, cheltuieli masa, transferuri   7,987
MERCK ROMANIA  ISPASOIU FLORIN  OBSTETRICA-GINECOLOGIE  Participare eveniment medical  7,242
MERCK ROMANIA  ISPASOIU FLORIN  OBSTETRICA-GINECOLOGIE  1,242
MERCK ROMANIA  ISPASOIU FLORIN  OBSTETRICA-GINECOLOGIE  1,223
MERCK ROMANIA  ISPASOIU FLORIN  OBSTETRICA-GINECOLOGIE  Participare eveniment medical  1,154
ANTIBIOTICE  KISS LORANT  chirurgie toracica  1,105
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  KOBER ADELA MARIA  PSIHIATRIE  497
ACTAVIS  KOBER ADELA  Psihiatrie  Participare eveniment national  853
ASTRAZENECA PHARMA SRL  LUCUTA OVIDIU TRAIAN  Pneumologie  301
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  LUPEAN ADRIAN  ORT  Al XVI-lea Congres National de Ortopedie si Traumatologie . Bucuresti. Palatul Parlamentului. 21-23.10.2015  2,194
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  LUPU ALEXANDRA  Medicina Interna  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   480
ANTIBIOTICE  MAGUREAN ANGELA PRIN AEROTRAVEL)  psihiatrie  257
ELI LILLY ROMANIA  MAGUREANU ANGELA  Psihiatrie  2,159
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MAGUREANU ANGELA  Psihiatrie  1,805
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MAGUREANU ANGELA  Psihiatrie  1,727
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MAGUREANU ANGELA  Psihiatrie  1,727
ELI LILLY ROMANIA  MAGUREANU ANGELA  Psihiatrie  1,679
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MAGUREANU ANGELA  Psihiatrie  1,570
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  MAGUREANU ANGELA  PSI  1,177
ELI LILLY ROMANIA  MAGUREANU ANGELA  Psihiatrie  621
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  MAILAT MIOARA  ALERGOLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – SRAIC 2015, Poiana Brasov, 8-10/05/2015  870
TERAPIA  MANITIU IOAN  CARDIOLOGIE  ESC 2015  4,134
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MANITIU IOAN  Cardiologie  1,962
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MANITIU IOAN  Cardiologie  1,570
TERAPIA  MANITIU IOAN  CARDIOLOGIE  Congresul National de Cardiologie  1,416
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MANITIU IOAN  Cardiologie  1,334
KRKA ROMANIA  MANITIU IOAN  CARDIOLOG  1,000
ACTAVIS  MAN-RUJAN MIHAELA  Oftalmologie  Participare eveniment national  200
TERAPIA  MARCU ADINA  MEDICINA DE FAMILIE  Dotare cabinet medical  184
TERAPIA  MARCU ADINA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
TERAPIA  MARCU ADINA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Nov – Dec 2015  28
TERAPIA  MARCU ADRIAN  UROLOGIE  Progresul in Uro-Oncologie 24-25.09.2015  1,130
TERAPIA  MARDARI BOGDAN  UROLOGIE  1,500
TERAPIA  MARDARI BOGDAN  UROLOGIE  1,000
SANOFI ROMANIA S.R.L.  Marga Mariana Georgeta  epidemiologie  397
DESITIN PHARMA  MARIN MARCELA ADINA RODICA  Psihiatrie  participare Iasi, “Conferinta Nationala Aniversara de Psihiatrie Socola” 08-11 octombrie 2015  1,145
ABBVIE S.R.L.  MARINESCU ANTONIU DAN  Anestezie si terapie intensiva  Cazare – Congres SRATI  1,419
ABBVIE S.R.L.  MARINESCU ANTONIU DAN  Anestezie si terapie intensiva  Taxa inregistrare – Congres SRATI  896
OFTAFARMA ROMANIA  MIHAI ELENA  OFTALMOLOGIE  CURS  350
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  MIHAI IONELA  URO  Simpozion Urologie. Sinaia. 25-26.04.2015  464
ABBVIE S.R.L.  MIHAI MINODORA EUGENIA  Reumatologie  Cazare – 3rd International Congress on Controversies in Rheumatology and Autiomunity (CORA) 2015  3,203
ABBVIE S.R.L.  MIHAI MINODORA EUGENIA  Reumatologie  Taxa participare – 3rd International Congress on Controversies in Rheumatology and Autiomunity (CORA) 2015  2,558
ABBVIE S.R.L.  MIHAI MINODORA EUGENIA  Reumatologie  Transport – 3rd International Congress on Controversies in Rheumatology and Autiomunity (CORA) 2015  1,757
ABBVIE S.R.L.  MIHAI MINODORA EUGENIA  Reumatologie  Transport – Congres CORA 2015  1,089
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  MIHAILA ROMEO GABRIEL  Hematologie, Medicina Interna  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   9,059
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  MIRON VERONICA  GAS  1,177
Egis Pharmaceuticals PLC (Reprezentanta)  MITEA RALUCA DARIA  MEDIC CARDIOLOG  sustinere formare profesionala continua  350
Egis Pharmaceuticals PLC (Reprezentanta)  MITEA RALUCA DARIA  MEDIC CARDIOLOG  sustinere formare profesionala continua  80
ELI LILLY ROMANIA  MITREA FELICIA  Psihiatrie  971
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  MITREA FELICIA  PSIHIATRIE  415
ELI LILLY ROMANIA  MITREA FELICIA  Psihiatrie  239
TERAPIA  MOLDOVAN MARIA  CARDIOLOGIE  Dotare cabinet medical  530
KRKA ROMANIA  MOLDOVAN MARIA  CARDIOLOGIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/CONF.NATIONALA A GRUPURILOR DE LUCRU ALE SRC  249
KRKA ROMANIA  MOLDOVAN MONICA LIANA  ONCOLOGIE  1,000
KRKA ROMANIA  MOLDOVAN MONICA LIANA  ONCOLOGIE  1,000
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  MONDOC LIDIA MARIA  Hematologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   878
ACTAVIS  MOROTI ADRIAN  Oftalmologie  Participare eveniment national  1,350
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  MOSCU MARIO BOGDAN  DERMATOLOGIE  Sustinere formare profesionala – carte  390
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  MOSCU MARIO BOGDAN  DERMATOLOGIE-VENEROLOGIE  Sustinere formare profesionala – carte  378
SANOFI ROMANIA S.R.L.  MOT ALINA CLAUDIA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  7,818
SANOFI ROMANIA S.R.L.  MOT ALINA CLAUDIA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  5,040
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MOT ALINA CLAUDIA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,570
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MOT ALINA CLAUDIA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,570
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MOT ALINA CLAUDIA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,413
SANOFI ROMANIA S.R.L.  MOT ALINA CLAUDIA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  759
ELI LILLY ROMANIA  MOT ALINA CLAUDIA  Diabetologie  528
SANOFI ROMANIA S.R.L.  MOT ALINA CLAUDIA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  511
ELI LILLY ROMANIA  MUNTEAN ANGELA PARASCHIVA  Psihiatrie copii si adolescenti  2,383
ELI LILLY ROMANIA  MUNTEAN ANGELA PARASCHIVA  Psihiatrie copii si adolescenti  1,294
ELI LILLY ROMANIA  MUNTEAN ANGELA PARASCHIVA  Psihiatrie copii si adolescenti  Al XV-lea congres SNPCAR, Sibiu, 24-26.09.2015  281
TERAPIA  MUNTEAN COSMINA  PSIHIATRIE  WAPR CONGRESS SEUL  9,080
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MUNTEAN COSMINA  Psihiatrie  1,727
LUNDBECK EXPORT A/S REPREZENTANTA DIN ROMANIA  MUNTEAN COSMINA  Psihiatrie  Participare la Simpozion National de Psihiatrie Lundbeck   1,177
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  MUNTEAN COSMINA  PSI  1,177
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  MUNTEAN COSMINA  PSI  942
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MUNTEANU MARIOARA DOINA  Pneumologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  MUNTEANU MARIOARA DOINA  Pneumologie  160
TERAPIA  MUNTEANU MARIOARA  PNEUMOLOGIE  1,200
BAYER  MURESAN OLIMPIU  OBSTETRICA GINECOLOGIE  Participare eveniment stiintific  800
BAYER  MUTIU IRINA  NEONATOLOGIE  Participare eveniment stiintific  281
ACTAVIS  MUTU CATALIN COSMIN  Neurologie  Participare eveniment international  4,844
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  MUTU CATALIN COSMIN  Neurologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   1,085
ABBVIE S.R.L.  MUTU CATALIN COSMIN  Neurologie  453
TERAPIA  MUTU COSMIN  NEUROLOGIE  1,200
FERRING PHARMACEUTICALS ROMANIA SRL   MUTULIGA GRETI  MEDIC PRIMAR OBSTETRICA – GINECOLOGIE   Participare Congres International ESHRE 2015 Annual Meeting , Lisabona, Portugalia, 14-17.06.2015 ; Taxa de participare, transport , cazare, cheltuieli masa, transferuri   7,987
ASTRAZENECA PHARMA SRL  NATEA CARMEN NARCISA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,570
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  NATI ANGELICA ELENA  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Congresul National de Dermatologie, Bucuresti, 21-24.10.2015  175
TERAPIA  NICOLA ENIKO  MEDICINA DE FAMILIE  Dotare cabinet medical  965
TERAPIA  NICOLA ENIKO  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
TERAPIA  NICOLA ENIKO  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Nov – Dec 2015  28
KRKA ROMANIA  NICOLAE MARIA  FARMACIST  1,000
ANTIBIOTICE  NICOLAE VASILE  implantologie orala  1,000
ASTRAZENECA PHARMA SRL  NICOLESCU GEORGIANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,570
ASTRAZENECA PHARMA SRL  NICOLESCU GEORGIANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,570
ELI LILLY ROMANIA  NICOLESCU GEORGIANA  Diabetologie  528
ELI LILLY ROMANIA  NICOLESCU GEORGIANA  Diabetologie  Congresul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Sibiu, 20-23.05.2015  475
TERAPIA  OANCEA MARIA DANIELA  PNEUMOLOGIE  Conferinta Romano-Maghiara de Pneumologie, 13 – 15 martie  477
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  OPREA CATALINA  MEDIC REZIDENT  497
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  ORGA DUMITRIU DAN IOAN  INT  1,060
ASTRAZENECA PHARMA SRL  PACALA BOGDAN  Psihiatrie  1,727
ASTRAZENECA PHARMA SRL  PACALA BOGDAN  Psihiatrie  1,570
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  PALCU FLORINA  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Congresul National de Dermatologie, Bucuresti, 21-24.10.2015  75
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  PAN MEDICAL SRL (UCENIC ELENA)  OBSTETRICA – GINECOLOGIE  2,500
ELI LILLY ROMANIA  PANAIT VALENTINA  Diabetologie  368
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  PARVUT VALENTIN  URO  Simpozion Urologie. Sinaia. 25-26.04.2015  522
KRKA ROMANIA  PATRAN MONICA  ONCOLOGIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/ESMO CONGRESS SINGAPORE  11,175
ACTAVIS  PATRAN MONICA  Oncologie  Participare eveniment international  2,096
MERCK ROMANIA  PATRAN MONICA  ONCOLOGIE MEDICALA  Participare eveniment medical  1,821
SANOFI ROMANIA S.R.L.  Patrusel Doina  anestezist  2,171
ASTRAZENECA PHARMA SRL  PEREANU MARCEL  Neurologie  1,570
ASTRAZENECA PHARMA SRL  PEREANU MARCEL  Neurologie  1,570
OFTAFARMA ROMANIA  PETRE NICULINA  OFTALMOLOGIE  A IX-a Conferință Regională de Oftalmologie cu participare internațională, Timișoara, 23 – 25 aprilie 2015   675
OFTAFARMA ROMANIA  PETRE NICULINA  OFTALMOLOGIE  A IX-a Conferință Regională de Oftalmologie cu participare internațională, Timișoara, 23 – 25 aprilie 2015   350
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  PETRU CAMELIA  PSIHIATRIE  1,661
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  PETRU CAMELIA  PSIHIATRIE  1,607
KRKA ROMANIA  PICU OLIMPIA  MEDICINA DE FAMILIE  500
TERAPIA  PILOFF LOREDANA  MEDICINA DE FAMILIE  Dotare cabinet medical  965
SANOFI ROMANIA S.R.L.  PODAR OANA  Medic rezident  244
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  POLIANSCHI ANDREEA  Medicina Interna  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   480
TERAPIA  POP DIANA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
TERAPIA  POPA ANCA  MEDICINA DE FAMILIE  Dotare cabinet medical  965
ABBOTT PRODUCTS ROMANIA  POPA IULIAN- DANIEL  Medic gastroenterolog  1,157
ACTAVIS  POPA MIRCEA-BOGDAN  Psihiatrie  Participare eveniment national  1,353
TERAPIA  POPESCU CODRUTA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
ANTIBIOTICE  POPESCU DRAGOS   obstretica – ginecologie  1,000
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  POPESCU DRAGOS  OBSTETRICA – GINECOLOGIE  Sustinerea beneficiarului cu participarea la “Advances in Fetal Medicine Course”, Londra, 5-6.12.2015  150
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  POPESCU ELENA CRISTINA  OBSTETRICA – GINECOLOGIE  Sustinerea beneficiarului cu participarea la “Advances in Fetal Medicine Course”, Londra, 5-6.12.2015  150
ACTAVIS  POPESCU EMILIA MARIANA  Oncologie  Participare eveniment international  7,860
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  POPIRTAN EDITKE NOEMI  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Congresul National de Dermatologie, Bucuresti, 21-24.10.2015  75
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  PORR CORINA  ALERGOLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – EAACI 2015, Barcelona, 6-10.06.2015  2,453
ASTRAZENECA PHARMA SRL  PORR CORINA  Alergologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  PORR CORINA  Alergologie  1,256
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  PORR CORINA  ALE  1,177
ANTIBIOTICE  PORR PAUL JURGEN   medicina interna si gastroenterologie  1,500
ASTRAZENECA PHARMA SRL  PORR PAUL JURGEN  Medicina interna  1,413
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  PORR PAUL  Gastroenterologie  2,840
ABBVIE S.R.L.  PRODAN LIIANA CARMEN  Neurologie  Taxa participare – International Congress on Vascular Dementia  2,465
SANTEN OY REPREZENTANTA  Prof Dr Stanila Adriana  Profesor Doctor  1,426
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  PUMNEA MANUELA  INT  Simpozionul International “Update in cardiology. Bucuresti. 16 -18.04.2015  782
KRKA ROMANIA  PURCAR OANA  CARDIOLOGIE  SPONSORIZARE PARTICIPARE EVENIMENTE MEDICALE/SUSTINEREA ACTIVITATII MEDICALE/VIZITA FABRICA PRODUCATOARE DE MEDICAMENTE KRKA  6,205
TERAPIA  PURCAR OANA  CARDIOLOGIE  Dotare cabinet medical  530
ELI LILLY ROMANIA  RACEALA MOTOC MARIA STANCA  Pediatrie  Al 2-lea Congres national de Diabet, Nutritie si Endocrinologie Pediatrica, Timisoara, 15-18.04.2015  1,125
TERAPIA  RADU CORNELIA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  RADULESCU IOANA  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Congresul National de Dermatologie, Bucuresti, 21-24.10.2015  175
MERCK ROMANIA  RAICA IULIA  EMBRIOLOGIE  Participare eveniment medical  1,700
TERAPIA  RAULEA MARCELA  MEDICINA DE FAMILIE  Dotare cabinet medical  965
TERAPIA  RAULEA MARCELA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Nov – Dec 2015  28
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  RIZOIU ANDI CRISTIAN  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – Congresul National de Dermatologie, Bucuresti, 21-24.10.2015  1,287
FERRING PHARMACEUTICALS ROMANIA SRL   ROMAN CRISTINA  MEDIC SPECIALIST ENDOCRINOLOG   Participare Congres “The 21th Meeting Society of Middle European Paediatric Endocrinology”, Timisoara,6-8 .11.2015; Taxa de participare , cazare, transport   1,072
ABBVIE S.R.L.  ROMAN FILIP CORINA CARMEN  Neurologie  Transport – Practical Perceptorship 2015  2,506
ABBVIE S.R.L.  ROMAN FILIP CORINA CARMEN  Neurologie  844
ABBVIE S.R.L.  ROMAN FILIP CORINA CARMEN  Neurologie  Cazare Practical Preceptorship 2015  587
ABBVIE S.R.L.  ROMAN FILIP CORINA CARMEN  Neurologie  Transport Practical Preceptorship 2015  38
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  ROMAN FILIP CORINA  Neurologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   9,102
DESITIN PHARMA  ROMAN FILIP CORINA  Neurologie  1,274
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  ROMAN-FILIP CARMEN-CORINA  NEUROLOGIE  Sustinerea beneficiarului prin formare profesionala cu carte de specialitate  2,780
ABBVIE S.R.L.  ROTAR MIHAELA  Asistent Medical  468
ABBVIE S.R.L.  ROTAR MIHAELA  Asistent Medical  394
ABBVIE S.R.L.  ROTAR MIHAELA  Asistent Medical  161
ABBVIE S.R.L.  ROTAR MIHAELA  Asistent Medical  161
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  ROTARU MARIA  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – EADV Copenhaga, 7-11.10.2015  8,848
BAYER  ROTARU MARIA  DERMATOVENEROLOGIE  2,293
ABBVIE S.R.L.  ROTARU MARIA  Dermato-venerologie  1,080
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  ROTARU MARIA  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – EADV Copenhaga, 7-11.10.2015  1,000
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  ROTARU MARIA  DERMATO-VENEROLOGIE  Sustinere participare congres/ conferinta – EADV Copenhaga, 7-11.10.2015  400
OFTAFARMA ROMANIA  RUSU VLAD  OFTALMOLOGIE  Al XIV-lea Congres Național cu participare internațională al SRO – Sinaia, 7 – 10 octombrie 2015   666
TERAPIA  SABADUS ANCA  MEDICINA DE FAMILIE  Dotare cabinet medical  184
BAYER  SABINA MOLDOVAN  GINECOLOGIE  Participare eveniment stiintific  1,744
OFTAFARMA ROMANIA  SARBU NICOLAE  OFTALMOLOGIE  Al XIV-lea Congres Național cu participare internațională al SRO – Sinaia, 7 – 10 octombrie 2015   666
ANTIBIOTICE  SAVA MIHAI  ATI  1,000
ASTRAZENECA PHARMA SRL  SCRIDON MARIA  Pneumologie  1,413
ASTRAZENECA PHARMA SRL  SCRIDON MARIA  Pneumologie  1,256
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  SECELEAN ANA IOANA  PSIHIATRIE  PROGRAM JANSSEN EDUCATIONAL DE PSIHATRIE ”PSYCHOPHARMACOLOGY MASTER CLASS ”  13,227
ACTAVIS  SECELEAN ANA IOANA  Psihiatrie  Participare eveniment international  9,089
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  SECELEAN ANA IOANA  PSIHIATRIE  2,198
JOHNSON & JOHNSON ROMANIA  SECELEAN ANA IOANA  PSIHIATRIE  2,061
ASTRAZENECA PHARMA SRL  SECELEAN ANA IOANA  Psihiatrie  1,805
ELI LILLY ROMANIA  SECELEAN ANA IOANA  Psihiatrie  1,465
BAYER  SILVANA BIANCA DUTU  DERMATOVENEROLOGIE  1,146
TERAPIA  SIMINA IULIA IDA  PEDIATRIE  Conferinta Nationala de Pediatrie   653
TERAPIA  SIMINEL DORINA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
SC BIOFARM SA  SOC ROMANA DE CARDIOLOGIE CTR.104/ 20.04.2015  19,800
TERAPIA  SOCIETATEA DE MEDICINA GENERALA, FILIALA SIBIU  Organizare manifestare stiintifica  444
VIFOR PHARMA ROMANIA  SOCIETATEA NATIONALA DE MEDICINA FAMILIEI FILIALA SIBIU  Medicina de Familie  Cheltuieli legate de eveniment  494
ACTAVIS  SOCIETATEA ROMANA DE LENTILE DE CONTACT  Oftalmologie  Organizare eveniment national  7,000
ACTAVIS  SOCIETATEA ROMANA DE LENTILE DE CONTACT  Oftalmologie  Organizare eveniment national  4,280
ABBVIE S.R.L.  SOMESAN LIVIA IONELA  Neurologie  Cazare – Al XIII-lea Congres al Societatii de Neurologie  1,353
ABBVIE S.R.L.  SOMESAN LIVIA IONELA  Neurologie  453
ABBVIE S.R.L.  SOMESAN LIVIA IONELA  Neurologie  Transport – Congres National de Neurologie  152
DESITIN PHARMA  SOMESAN LIVIA  Neurologie  participare Bucuresti, “A XXIII-a Conferinta SRIE” 19-21 noiembrie 2015  848
VIFOR PHARMA ROMANIA  SOREA ANCA  Anestezie Terapie Intensiv?  Taxa participare  1,191
VIFOR PHARMA ROMANIA  SOREA ANCA  Anestezie Terapie Intensiv?  Cazare  632
VIFOR PHARMA ROMANIA  SOREA ANCA  Anestezie Terapie Intensiv?  Transport  328
B.BRAUN MEDICAL  SPITALUL CLINIC DE URGENTA SIBIU  INSTITUTIE PUBLICA  Sustinerea activitatii desfasurate de Spital cu o tamplarie PVC  1,500
ELI LILLY ROMANIA  STANCIU MIHAELA  Endocrinologie  1,260
ELI LILLY ROMANIA  STANCIU MIHAELA  Endocrinologie  AL X-lea Congres al Asociaţiei de Endocrinologie Clinică din România, Constanta, 02-05.09.2015  810
ELI LILLY ROMANIA  STANCIU MIHAELA  Endocrinologie  Al XX-lea Simpozion National de Neuroendocrinologie, Craiova, 19-21.11.2015  689
OFTAFARMA ROMANIA  STANILA ADRIANA  OFTALMOLOGIE  American Academy of Ophthalmology (AAO), Las Vegas, 14 – 17 noiembrie 2015   8,331
OFTAFARMA ROMANIA  STANILA ADRIANA  OFTALMOLOGIE  American Academy of Ophthalmology (AAO), Las Vegas, 14 – 17 noiembrie 2015   5,118
OFTAFARMA ROMANIA  STANILA ADRIANA  OFTALMOLOGIE  CURS  350
OFTAFARMA ROMANIA  STANILA DAN  OFTALMOLOGIE  19th ESCRS Winter Meeting, Istanbul, 20 – 22 februarie 2015   1,081
OFTAFARMA ROMANIA  STANILA DAN  OFTALMOLOGIE  19th ESCRS Winter Meeting, Istanbul, 20 – 22 februarie 2015   675
OFTAFARMA ROMANIA  STANILA DAN  OFTALMOLOGIE  CURS  350
OFTAFARMA ROMANIA  STANILA DAN  OFTALMOLOGIE  19th ESCRS Winter Meeting, Istanbul, 20 – 22 februarie 2015   238
ASTRAZENECA PHARMA SRL  STEFLEA ANDREEA IOANA  Asistent educational diabet  570
ELI LILLY ROMANIA  STOICA STEFAN IOAN  Psihiatrie  721
ELI LILLY ROMANIA  STOICA STEFAN IOAN  Psihiatrie  239
BRISTOL-MYERS SQUIBB MARKETING SERVICES SRL  STOPICI NELI MIHAELA  Hematologie  Sponsorizare medic la eveniment stiintific si educational   878
SANOFI ROMANIA S.R.L.  STRUGARIU FELICIA MINOLA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  5,040
ELI LILLY ROMANIA  STRUGARIU MINOLA FELICIA  Diabetologie  1,558
ELI LILLY ROMANIA  STRUGARIU MINOLA FELICIA  Diabetologie  Congresul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Sibiu, 20-23.05.2015  475
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  STRUGARIU MINOLA  DIA  51st EASD Annual Meeting. Stockholm. Sweden. 14-18.09.2015  11,600
TERAPIA  STUPAROIU VATAU ADRIANA EMILIA  OTORINOLARINGOLOGIE  1,177
ANTIBIOTICE  TECOANTA OVIDIU (PRIN ALCA TOUR)  cardiologie  1,484
OFTAFARMA ROMANIA  TEODORU ADRIAN  OFTALMOLOGIE  XXXIII ESCRS Congress, Barcelona, 5 – 9 septembrie 2015   2,735
TERAPIA  TEODORU MINODORA  CARDIOLOGIE  1,200
TERAPIA  TEODORU MINODORA  MEDICINA DE FAMILIE  Dotare cabinet medical  184
SANOFI ROMANIA S.R.L.  TODAN MARIA ELENA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,039
SANOFI ROMANIA S.R.L.  TODAN MARIA ELENA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  400
SANOFI ROMANIA S.R.L.  TODAN MARIA ELENA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  300
KRKA ROMANIA  TOHATI MARTA  MEDICINA DE FAMILIE  1,840
TERAPIA  TOHATI MARTHA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
TERAPIA  TOHATI MARTHA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Nov – Dec 2015  28
BERLIN-CHEMIE A.MENARINI  TOTH IDA  MEG  942
ASTRAZENECA PHARMA SRL  VALEANU VALERIA VIOARA  Oncologie medicala  1,570
MERCK ROMANIA  VALEANU VALERIA VIOARA  ONCOLOGIE MEDICALA  Participare eveniment medical  1,531
ELI LILLY ROMANIA  VALEANU VALERIA VIOARA  Oncologie  424
MERCK ROMANIA  VALEANU VALERIA VIOARA  ONCOLOGIE MEDICALA  Participare eveniment medical  2,065
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  VALEANU VALERIA  ONCOLOGIE MEDICALA  Sustinerea beneficiarului cu participarea la “San Antonio Breast Cancer Symposium”, San Antonio, Statele Unite ale Americii, 08-12.12.2015  11,432
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  VALEANU VALERIA  ONCOLOGIE MEDICALA  2,016
A&D PHARMA MARKETING&SALES SERVICES  VALEANU VALERIA  ONCOLOGIE MEDICALA  Sustinerea beneficiarului cu participarea la “San Antonio Breast Cancer Symposium”, San Antonio, Statele Unite ale Americii, 08-12.12.2015  600
SANOFI ROMANIA S.R.L.  VERES OANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  3,600
SANOFI ROMANIA S.R.L.  VERES OANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,723
ASTRAZENECA PHARMA SRL  VERES OANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,413
SANOFI ROMANIA S.R.L.  VERES OANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,198
SANOFI ROMANIA S.R.L.  VERES OANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  1,039
ELI LILLY ROMANIA  VERES OANA  Diabetologie  Congresul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, Sibiu, 20-23.05.2015  475
SANOFI ROMANIA S.R.L.  VERES OANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  400
SANOFI ROMANIA S.R.L.  VERES OANA  Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice  221
DESITIN PHARMA  VISA GABRIELA ADRIANA  Neuropsihiatrie infantila  participare Bucuresti, atelier de lucru “Sindromul Dravet – Diagnostic si Tratament” 13-14 martie 2015  476
SANOFI ROMANIA S.R.L.  VLADOIANU MIRCEA CORVIN CLAUDIU  Cardiologie  554
TERAPIA  VLADOIANU MIRCEA  CARDIOLOGIE  1,200
ACTAVIS  VLADUT VASILE  Psihiatrie  Participare eveniment national  600
TERAPIA  VLEJU MIRCEA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Ian – Oct 2015  115
TERAPIA  VLEJU MIRCEA  MEDICINA DE FAMILIE  Abonament BMJ si Medica Academica in perioada Nov – Dec 2015  28
SANOFI ROMANIA S.R.L.  VOULGAROPOULOS AGATA  Psihiatrie  510
ELI LILLY ROMANIA  VULCU DANIELA LUMINITA  Psihiatrie  772
ACTAVIS  VULCU DANIELA  Psihiatrie  Participare eveniment national  563
SANOFI ROMANIA S.R.L.  ZAHARIA CARMEN ELENA  Psihiatrie  255
MERCK ROMANIA  ZGRIPCEA LIVIA  EMBRIOLOGIE  Participare eveniment medical  1,996

Descarcă de aici

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

62 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  A.S

  Si acum intrebarea este de ce sa le fie marite salariile ? Deci pe langa salarutul marit, atentia de la firmele de medicamente si “cotizatia” de la pacienti uite cum rasare vila si cu limuzina ! Bine ca ANAF se ia la tranta cu covrigariile si in spitale se invart banii mai ceva ca la banca !

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ggg

   Asa e. Sa nu le mareasca nimic. Ca de ce dupa ce inveti non stop sa ai limuzina. Din aia au voie doar patronii de companii petroliere si vedetele. Tu ca medic trebuie sa fi umil. Ca daca nu, sare presa. O sa plece toti si o sa ramanem cu medici slab pregatiti sa va vad atunci.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Anonymus

    hai sa fim seriosi ca nu exista medic muritor de foame si fara casa si masina… primesc la atentii si bani drept mita cum sunt si aceste asa numite sponsorizari care de fapt sunt bani dati ca sa prescrie anumite produse pe retete si nu numai…
    cat despre medici, o mare parte sunt doar niste tocilari care si-au luat notele la facultate si au ajuns medici dar habar nu au si sunt incompetenti de unde si atatea cazuri cu probleme….

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andreea

  Care e problema ca medicii sunt sponsorizati pt a participa la congrese si cursuri de perfectionare? Aveti idee cu ce se mananca meseria asta sau vorbiti ca sa aveti cu ce umple paginile? Ca altfel nu inteleg. Vreti medici competenti, actualizati cu medicina moderna, dar va ofuscati ca sunt sponsorizati??? Inca o data: care e problema? Sunt pe banii statului? Se fura de undeva? Cu ce scade valoarea medicului ca este sponsorizat? Rusine! Vorbiti despre medicina ca despre sport. Mi-e rusine cu tara asta plina de inculti.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Gabriel

   problema ta va fi, Andreea, când vei ajunge să ai nevoie de servicii medicale, că nu vei știi ce
   îți va recomanda un medicul: medicamentul cel mai adecvat sau medicamentul în spatele căruia se află sponsorul.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   cetateanul

   Orice persoana care se considera denigrata prin prezentul articol si prin comentariile care sunt , prin extensie. tot in responsabilitatea site-ului, pot sa actioneze in judecata site-ul TS. Pot sa sesizeze si “Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal” vizavi de publicarea unor informatii preluate tot de la site-uri neautorizate in acest sens.
   Acest drept e valabil si pentru alte articole si ar trebui sa faca parte din politica editoriala a site-ului.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un sibian

   pe “sponsorizarile” respective NU se platesc taxe!!! in alta ordine de idei…sigur esti olteanca (atitudinea si “ideile multe si proaste” sunt specifice) si tocmai ai aratat ca faci medicina pentru bani nu pentru ca intelegi sau crezi in asta!!!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihăiță Conservă

  Andreea, problema e ca aceste sponsorizari, care e de fapt o spaga mascata, sunt facute medicilor de catre firme care ulterior vor vinde produsele lor pacientilor directionati de catre medicul sponsorizat. Adica daca medicul trebuie sa-mi prescrie medicamentul A sau medicamentul B, in contextul in care firma producatoare A a medicamentului A l-a sponsorizat pe acel medic, crezi ca imi va scrie pe reteta medicamentul A sau B? Implicarile sunt insa mult mai extinse, am dat doar un exemplu la-ndemana, eu neactivand in domeniul asta.

  Faptul ca ai intrebat care e problema, pe de alta parte, implica si alte doua
  concluzii, ori nu ai inteles care e problema, ceea ce spune foarte multe desre cat de inteligenta esti, sau mai rau, tu activezi in domeniu si ai fost partinitoare, stiind foarte bine care e problema, dar cumva ai impresia despre tine ca esti aceasta diva inteligenta si a totstiutoare si cu tupeu de fost prim ministru care se uita in ochii mei si imi spune in fata ca sunt albastri, cu obrajii lui aia cu piele groasa ca pe fundul unui porc murdar de balegar de cotet, cand eu am ochii caprui ca mierea de flori de padure, ma minte. Acest din urma fel de a fi este pentru mine cel mai rau scenariu. Mi-e sila de genul ala de persoane, motiv care m-a si manat sa scriu acest post. Multa sanatate Andreea.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   @domule Conservă

   În primul și în primul rând, când vine vorba de orice cuvânt din sfera noțiunii de “bani”, românul se agită, judecă și dă în cap. De ce? De ciudă. De ce? Că cel mai probabil nu are bani. E adevărat că mulți dintre noi muncesc enorm, peste program, dar se întreabă oare cineva de câtă muncă e nevoie pentru a face “un ban cinstit”? Nu necosoctesc nemernicia medicilor care pretind bani în avans pentru a presta serviciile din jurământul lui Hipocrate. Șpăgari nenorociți. Dar că să ajungi medic este nevoie de 6+5 ani de muncă intensă, efort suprasoclitant și sute de nopți nedormite. Apoi, toată viața ai cărțile de specialitate lângă noptieră, pentru că medicina este o știintă în continuă evoluție și trebuie să ții pasul cu noile descoperiri. Ca să “te realizezi” ca medic îți trebuie niște ani, puțini ajung să aibă casă și mașină înainte de 35-40 de ani. Crede-mă că medicii adevărați cunosc motivele de durere (de natură financiară) ale populației. Știu cum e să se debranșeze orașul de la rețeaua de termoficare și să stea 2 ieri consecutive în frig, cu apă rece la robinet pentru că nu au bani de centrală de apartament. Știu cum e să îți iei mașina în leasing pe 5 ani și să nu ai bani de o vacanță (sau timp). Și nu limuzine de lux (acelea după 40 și second), ci banale coupe-uri. Poate asta mai schimbă puțin imaginea denaturată și nemeritată pe care o au TOȚI medicii în mintea unora dintre noi. Cât despre sponsorizări în sine… Nu se primesc bani, ci se plătesc diverse congrese. Asta presupune studiu extra de care medicul are nevoie, nu turism. Să nu credeți că medicul termină o facultate, un rezidențiat și gata. Pe lângă specialitate și primariat are nevoie de nenumărate cursuri de specializare în noi tehnici medicale și acelea se obțin prin muncă (care îți acaparează chiar si viața de familie-aproape inexistentă pentru unii dintr ei). Congresele și cursurile sunt scumpe, din cei 10.000 de lei, vreo 5.000 merg pe taxa de participare. Cât despre secretul medicamentelor, aflați de la mine: Toate medicamentele scumpe sunt fix la fel, nu există diferențe majore. Medicul alege o firmă și pentru acelea distrubie rețeta. Dorești altă frimă? Caută alt medic. Aici puteți da în cap dacă vreți firmelor de medicamente, dar asta e deja de domeniul afacerilor. Nu, nu sunt medic, dar apăr această știință nobilă cu demnitate, pentru că nu merită vorbele urâte adresate de de voi. Și repet, condamn atitudinea șpăgarilor. Aceia nu sunt medici, își încalcă jurământul depus.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Anonymus

    mai las-o moale cu atata plangere de mila ca invata nu stiu cati ani si asa mai departe…
    am avut ocazia sa vad cat de mult si de bine invata studentii la medicina chiar inainte de examen ca sa ia o nota buna si apoi daca ii intrebi ceva peste cateva saptamani din ce au invatat dau din umeri si cauta raspuns in stanga si in dreapta… nu le mai tine atata partea ca stim si noi cum este la medicina.
    eu sunt inginer de profesie in domeniul automotive si lucrez in proiectare. am raspunderea mai mare decat un medic care are un numar limitat de pacienti, in timp ce masinile si elementele din ele pe care le proiectez, sunt utilizate de un numar infinit de ori mai mare de oameni deci raspunderea pentru a nu se intampla un accident si a fi in siguranta pe parcursul calatoriei este mult mai mare. si pentru asta nu ma plang ca lucrez la calculator mai mult de 9 ore pe zi si imi distrug ochii si sanatatea din cauza jobului cu risc de sedentarism si nu iau nici o atentie si nici nu am salariul atat de mare ca un medic desi lucrez la o multinationala…
    Medicul daca te uiti are un program destul de flexibil, mai ales cei specialisti si nu ii verifica nimeni daca este la cabinetul propriu, la spital sau in vizita la pacienti.
    nu neaga nimeni ca pana ajung sa fie specialisti sau sa aiba proprii pacienti este usor si ca nu au mult de invatat dar odata ajunsi la ciolan se dau repede pe brazda si cei tineri luandu-se dupa cei mai batrani is nu cred ca exista medic in vreun spital de stat care sa nu fi spus din start la o operatie cat te costa si sa iti ceara banii si abia apoi se ocupa de tine in functie de cat de bine cotizezi. iti pot da exemple o groaza de astfel de acte medicale si cel mai bine stiut este al bunicii mele de 87 de ani la care au vrut sa ii amputeze picioarele (ca doar e ca si cum ai taia un lemn pentru ei desi saraca avea si probleme cu inima si a avut si un atac cerebral cu 2 saptamani in urma, picioarele fiind afectate ulterior si a si murita dupa inca o saptamana de stat acasa neacceptand sa o cioparteasca si sa moara pe masa de operatie. mi s-au cerut nici mai mult nici mai putin de 3000 ron in conditiile in care ea avea pensie de 1200 ron si eu un salar de 2500 ron – concluzia o trage fiecare).
    asa ca medicii din ziua de azi sunt doar niste snapari pusi pe castig si care habar nu au multi dintre ei cu ce se mananca medicina doar asa dupa ureche si cand sunt depasiti trimit pacientii la acei cativa rasariti care intr-adevar au ales aceasta meserie din devotament si placere nu ca da bine la nume sau mama si tata sunt medici…
    fa o analiza de curiozitate si vezi cati medici si-au facut concediile in afara din tara si la ce preturi in condiitiile in care ei au salarile care le au (restul de bani de unde i-au avut?)
    eu pana la varsta de 38 de ani care o am nu am avut nici un concediu afara din tara pentru ca nu imi permit din banii pe care ii castig si mai mult sunt un om simplu si sincer si nu am afaceri la negru din care sa scot bani.
    Aceste sponsorizari sunt doar mite pe fata (majoritatea din ele) ca doar firmele respective nu dau banii fara sa aiba un interes ascuns…
    Medicii in primul rand ar trebui sa isi vada de actul medical serios si mai ales cu sarguinta si abia apoi sa urle in gura mare ca vor salarii si altele (ca din atentii si mita fac inca cel putin 3 salarii pe luna lucru pe care il poti vedea daca le analizezi averile raportat la salarii)
    abia in momentul in care si la noi va fi un sistem care sa iti permita sa alegi unde vrei sa fi tratat si acolo sa contribui, atunci vei avea un act medical corect si sigur.
    incearca sa dai mita la un doctor de la o clinica particulara sa vezi cum reactioneaza? ca acolo stie ca zboara daca l-ai denuntat si adio salar decent si conditii de munca decente.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   pacient aproape sănătos

   Poate medicamentul A este la fel de bun ca medicamentul B prescris de medic, doar că medicamentul B este al firmei care l-a sponsorizat și, probabil, și mai scump…

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ...

  Oh, cat ii detest.
  Vreau sa-i vad in zdrente.
  “Eu” cand ma doare ceva ma duc la cabinetele dl.Streza & Necula, doctori si ei.
  Auzi surato, sa primeasca 980 de lei pentru amenajarea cabinetului si abonament la revista de specialitate online. Incredibil.
  Si daca le-a dat bani sa mearga in America puteau sa ramana acolo, ca noi oricum nu avem nevoie, locuim la intersectia campurilor energetice si asta ne este suficient.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   -

   nu poti ,tu ,sa-i vezi in zdrente ca astia nu-s de la gheorghe lazar ,ca astia au profil special la octavian goga si-s umanisti la vindecare ,caci ori nu s-a suit cetateanul in tren ori nu avea doctorul pe pacient ,, o misiune apostolica”pentru toata cantitatea in tone de telina pe hectar folosita toata cu tacamurile pentru supa cu taitei de casa

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ggg

  Presa de rahat din romania. Hai sa aruncam cu pietre in medici ca deh asa facem noi tara mai buna. Ne meritam soarta. Pai nu medicii sunt vinovati pentru sistemul asta de rahat. Statul este. Dar mai bine stam la tv si ne plangem. Iar cand mergem la medic ni se pare ca problema noastra e mai importanta decat a celui din fata noastra si dam si noi un banut, un colier ceva acolo si gata. Apoi zicem ca medicul e un spagar. Si pentru ca si media din tara asta si noi incepem sa ii vedem ca pe niste dusmani ei incep as plece ca si asa nu au cu ce lucra, sunt putin si baga ture prea multe si mai sunt si huiduiti non stop, facuti prosti etc stiti voi mai bine.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Andreea

  @Conserva
  Nu stiu cat de inteligenta sunt, dar cand ma uit in jur prind curaj. In mod normal nu m-as obosi sa iti mai raspund, dar fac un sacrificiu pt ca ai idei putine si fixe si ca tine sunt multi. Normal ca activez in domeniu si nu mi-e rusine sa recunosc, tocmai pt ca stiu ce presupun sponsorizarile, dar tu, mic ignorant care vorbesti din auzite, te rezumi la medicamente. Ai auzit si tu cateva cazuri de medici corupti si ai tras o concluzie maiastra ca toi faci la fel. Nasol moment. Dar ia zi-mi, care medicamente sunt bune conform principiului tau? Sau ati murit vreunul de la vreo reteta prescrisa? Incolonati-va toti la Arsenie Boca sa va vindece daca medicii nu mai sunt buni. Si chiar va doresc sa va informati mai bine ca sa nu mai suferiti de sindromul “romanul priceput la toate”. Nu mai dau explicatii pt ca cineva mai sus a expus foarte bine problema. Hai, sanatate!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   pacient aproape sănătos

   Nu vorbi cu păcat despre Arsenie Boca. În orice boală, atitudinea pozitivă și credința ajută la vindecare. Lasă pe fiecare cu credința lui. Când ești bolnav și disperat te agăți de orice, că de la semeni nu prea ai ce să aștepți, au și ei problemele lor..

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cas13

  Sa nu treaca neobservata si prezenta preacinstitului si neprihanitului sas dr. POOR
  Cum a putut oare sa se inhame cu tiganii si jegosii de romani.Asa l-a educat NASUL ?

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   -

   toti cetatenii sant buni cand sant sanatosi si pana la dovada contrarie cand esti bolnav si te trec pe principiul vechi de cobai de R.D.G. si daca nu ai bani sa te tratezi poti sa te duci si dracului si sa mori, nu da nimeni pe tine nici o valoare si din contra ca s-au scapat si de tine si de mutra ta

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   -

   ha,articol bun cu ”kindly be informed”, medicinistii au ce sa informeze publicul sanatos sau nesanatos si regasit sufleteste in starea cetatenului de cobai de laborator, cu sau fara r fid cip

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Olingpia Gafosdea

   Demisia cui stimabile? Si pentru ce? Cea mai buna metoda de-a determina o schimbare de
   mentalitate, este propriul exemplu. Te bagi…?

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  cipi

  doctorii sunt pusi sa imbolnaveasca populatia prin multitudinea de medicamente pe care le prescriu. fiecare om se poate vindeca printr-o alimentatie cruda vegetariana. medicamentele acopera simptomele dar nu vindeca. e ca si cum ai pune un covor peste un rahat in mijlocul casei si te prefaci ca nu mai este acolo. cum spunea hipocrate “hrana sa va fie medicament si medicamentul hrana”. aveti grija si nu va mai lasati copiii pe mainile criminalior astia “lupi paznici la oi” sa ii indoape cu antibiotice si alte siropuri.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Brava cipi!
   Acum daca speranta de viata a crescut peste 70 de ani datorita igienei, penicilinei, insulinei, radioterapiei, chirurgiei, trebuie sa ai grija mare, sa bagi verdeturi si sa eviti vaccinurile, ca daca te imbolnavesti o tragi asa pana la 70 de ani in loc sa crapi la 25 de o apendicita.

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  GREVA GENERALA

  Ia sa ii vad pe toti retardatii ce comanteaza impotriva medicilor peste tot ce s-ar face daca intr-o zi medici ar pune-o de o greva generala…GENERALA…..in Romania.
  Sa-i vad pe toti linge blide astia de comentatori de doi bani pe unde o sa mai scoata camasa…FRAIERI DE DOI BANI. Va vaitati ca nu primiti servicii medicale asa cum vreti voi….Pai platiti la nivelul la care vreti sa primiti. Afara se trateza doar urgenta dupa care daca ai asigurare medicala traiesti, daca nu te duci dracului si crapi. Asta e …dar na de unde sa priceapa un limitat, el vrea super servicii daca se poate pe gratis si repede.. GREVA GENERALA A MEDICILOR…sa-i vad pe fraieri daca mai comenteaza dupa. Medicul invata o viata intreaga si trebuie sa se pregateasca permanent ca sa nu moara omul ce vine sa fie tratat, dar cand se pune problema unei renumeratii pe masura din partea sistemului, medicul e facut troaca de porci. Pai atunci ….

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  -

  doctorii sant marii cititori de prescriptii medicale scrise in limba engleza si puse in cutiile de carton ,eventual, erau unii pe vremuri care memorau tot
  ,,luceafarul ”lui eminescu pe de rost ca sa-si castige simpatia dirigintei ,apoi s-a facut si doctor

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Olingpia Gafosdea

    E rau sa fi “cobai”? Pai atunci de acceptam cu totii aceasta postura in mod constient
    de zeci, daca nu sute de ori zilnic? Inclusiv accesarea acestei pagini, care inevitabil
    se termina cu ofense de o parte sau alta, ”stari” ce nu pot fi catalogate a avea efect
    benefic asupra individului…

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     -

     pentru toti e bine ca nu sant cobai daca au pe altii cobai si de asta depinde de gradul de a sti de a da din coate la altii cu ce pot sa se foloseasca din principiul folosirii cobaiului

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  zzz

  doctor 6 ani de scoala + alti ani de specilizari + rezidentiat = 1500 RON salar(pe la 32-35 de ani cand cei mai multi vor deja sa aibe o familie).
  pana incepeti sa latrati ca doctorii fura ganditi-va ca in primul rand vreti doctori profesionisti (sa stie ce are pacientul si cum sa trateze), empatic (sa rezoneze cu situatia pacientului si sa il trateze ca pe un pacient si nu ca pe un client), disponibil(sa fie rapid daca nu permanent la datorie).
  poate ca unii sunt, unii nu sunt.
  voi ati fi dupa 10 ani de scoala dar platiti cu 1500Ron, cand pe afara poti lua de la 4mii de euro in sus?!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   un cititor

   Nu exista nicio scuza pentru faptul ca sunt medici care recomanda preferential medicamente, contra unor foloasa de orice natura. Nu asa se rezolva situatia din sistemul medical. Care este, de altfel, similara cu celelalte domenii ….

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    -

    ma scuzi ,ca tot ce sant ,sant un pacient ca si altii,oricum ,in relatia doctor pacient a ramas numai un lucru inca de facut ,in ai saruta mana medicului care te-a insanatosit, acestia sant niste persoane pentru care modul de productie este nefunctionabil,indiferent de forma,oricum daca nu ai bani pentru spitalizare ,medicamente si operatie si te-ai imbolnavit poti sa consideri de la inceput ca esti un om mort ; sau un animal mort …tot atat

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Solomon

   Sfanta naivitate!Chiar crezi ca toti medicii au “dincolo” peste 4000 doar aratandu-le diploma?Este o mare minciuna!Iar cei care au(pentru ca sunt si din astia) muncesc pe rupte intr-un program infernal!Nu alearga de la un cabinet la altul si nu stau in spital doar pentru a-si recruta pacientii!Pe Andreea as intreba-o de ce crede ca n-ar trebui sa ne intereseze ca doar sunt banii statului?Banii statului sunt picati din cer?Oare nu stie ca fiecare banut din “banii statului”inseamna ban luat de la altcineva care munceste din greu si are,poate,aceeasi pregatire cu a ei sau chiar mai buna!Oameni cu astfel de mentalitati pot pleca oricand;nu ne fac vreun favor ramanand in tara!

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Marius

  Am impresia ca a devenit sport național denigrarea intelectualilor. Statul sa ofere condițiile și salarii decente pentru medici, sa creeze o legislație fără interpretari și atunci vom cere medicilor sa nu mai apeleze la sponsorizare sau alte metode de a și rotunji veniturile . Este simplu sa vorbim, mai greu cu realizat. …Statul sa ofere cetățenilor posibilitatea de tratamente corecte și atunci mai vorbim…..cetatenii sa cotizeze pentru serviciile primite…..pe românește. …sa muncim!!!! Avem o metehne din perioada comunistă ce se vor simții și peste un secol…..ps…nu sunt medic!!!

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mihăiță Conservă

  Haideti sa o luam altfel, ce interes au societatile care sponsorizeaza medicii? As aprecia raspunsuri la subiect. Sa zicem ca noi restul, muritorii, nu intelegem. Care e interesul firmelor sa sponsorizeze medicii?

  In alta ordine de idei, e de prost gust sa veniti voi medicii sa invocati ca salariul vostru este foarte mic ( sa nu fiu inteles gresit, sunt total de acord). Pai acum 6 ani cand ai inceput studiile nu era la fel? Acum 10 ani cand sora ta a inceput studiile nu era la fel? Nu poate fi opozabil argumentul ca salariul este mic si cat ati studiat voi saracii de voi. Ca parca cei care au facut dreptul sau ingineria au studiat mai putin … Cand ati inceput facultatea ori v-ati asumat sistemul in care veti lucra, ori ati dat dovada de infantilism. Si nu, nu e ok sa incercati sa remediati situatia financiara cu forme dubioase de avantaje, mai ales daca asta va obliga sa fiti subiectivi ulterior, indiferent pe ce plan. Si nu Andreea, nu cred in Boca sau dumnezeu. E din nou o dovada a faptului ca medicii se cred acesti miez de paine si in 90% din cazuri nu sunt.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   ...

   Cred ca iti tot dai cu parerea intr-o problema a carei dimensiune iti scapa.
   Nu exista medicamente care sa scape firmelor mari, sa fie produse de firme mici, ieftine si bune.
   Daca sunt bune sunt cumparate de firmele mari, eventual cu firma mica cu tot. Preturile le stabilesc firmele mari.
   Cercetarea o face “big pharma”, firmele mici nu au bani de cercetare si mai ales de teste.
   Vezi ce face Polisano, ambaleaza si vinde medicamente generice, cu patent expirat, adica au iesit din perioada de proprietate exclusiva a “inventatorului”.
   Banii astia de sponsorizare la medici sunnt sume derizorii si sunt cheltuiti in alte scopuri dar am observat ca prostului ii explici degeaba, el o tine tot pe-a lui.

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    un cititor

    Nu, tu o ti pe a ta. Chiar nu intelegi? Este voba de principiu. Este incorect sa recomanzi un medicament, doar pentru ca ai fost sponsorizat de producator.
    Iar argumentul “salarii mici” este o aberatie. Nu exista medic care sa nu ia “plicul” – ma refer la cei cat de cat competenti.
    Ca ar trebui marite salariile: da. Ca majoritatea spitalelor ar trebui demolate, reconstruite si echipate: da. Ca in 27 de ani s-a mers din rau in mai rau: da. Dar este aceeasi situatie si in invatamant si in cazul functionarilor publici si mai peste tot …

    • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

     ...

     Noi scriem “o tii”, cu doi de i.
     Si imi dau seama ca nu pot sa acopar cu o postare o prapastie de ignoranta.
     Asa ca inchei: daca credeti ca aveti nevoie de medici asa cum sunt la un moment dat, o sa-i cautati(pe cei buni, desigur), daca nu, nu.
     Daca credeti ca medicamentele va fac bine le luati, daca nu, nu.
     Este bine ca putem alege, era o vreme cand as fi dat orice pentru un citostatic de import ,pentru o persoana apropiata. Din pacate nu l-am gasit, cu niciun pret.
     Nu s-a mers din rau in mai rau in ultimii 27 de ani, asta este alta prostie, dar si alta discutie. Nu exista nicio alta perioada in istorie in care romanul mediu sa fi trait mai bine.
     Sanatate.

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      -

      bineinteles ca populatia are nevoie de doctorii ,draga nu te supara ,si numarul de doctori pe capete de vite de locuitorinu reprezinta decat un motiv de mandrie pe numarul de capete vite folosite ca cobai

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      -

      bineinteles ca populatia are nevoie de doctorii ,draga nu te supara ,si numarul de doctori pe capete de vite de locuitorinu reprezinta decat un motiv de mandrie pe numarul de capete vite folosite ca cobai

     • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

      ...

      Nimic nu ma supara mai mult decat faptul ca suntm contemporani, dar cu putin noroc o sa trec si peste asta. 😀

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  dancp

  da de sponsorizarie politicienilor pnl/pdl.psd.udmr.pmp.FDGR etc nimic?
  si alea pe hirtie si alea la negru!!!!!!!!!!si sexi pharma

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CRISAN DOINA

  URAAAAA! S-AU GASIT BANII FURATI DE UDREA , COCOS , SI LIOTA .
  CU TIMP IN URMA , PENTRU MAGISTRATI S-A VEHICULAT IDEEA CA PENTRU A NU RECURGE LA ACTE DE CORUPTIE SA LI SE MAREASCA SALARIILE CEEA CE S-A SI INTAMPLAT . SI CE DACA ? NUMAI CA PE MAGISTRATI NU-I PREA DA CINEVA” IN GAT”.
  CRED CA SE STIE FOARTE BINE CAT DE MICI SUNT SALARIILE MEDICILOR , NICI COMPARATIE CU ALTE SALARII NU SE POATE FACE CA E CA DE LA CER LA PAMANT. CE FEL DE VIETI SALVEAZA CEI DE LA ROMGAZ , APA CANAL ETC ?
  SA NU UITAM CA ATATA TIMP CAT ELENA UDREA A STAT LA PUSCARIE AVEA , IN CONTINUARE , SALARIUL , PARDON , INDEMNIZATIA DE PARLAMENTAR CARE ERA LUNAR CAT O SPONSORIZARE A UNUI MEDIC . UITAM PREA REPEDE SAU NU VREM SA NE AMINTIM , DE DRAGUL PRIGOANEI IMPOTRIVA MEDICILOR .

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  berila

  Bai ziaristi tendentiosi, vreti sa aveti medici pregatiti ca in strainatate, care sa tina pasul cu tot ce este nou in medicina? Poate le platiti voi medicilor cate un curs adevarat care costa 1500-2000 euro plus cazarea ca sa puteti fi tratati la standarde normale. Cercetati site-urile de specialitate si vedeti cat costa participarea la un curs/congres necesar pentru evolutia medicinei si in Romania.

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    -

    cand ma descompun ,ma descopun cu o tigara si cu o cafea in propriu meu mediu fara a avea nevoie de exagerarii: ce facem astazi demancare ,esti absolut sigur,domnule, ca trebuie sa luam masa de trei ori pe zi?

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  -

  m-am dus la piata sa cumpar 1/2 kg de carne pentru familia mea in zi libera sa stam sa mancam cu toti frumos la masa,o doamna isi expunea mainile si inele de aur de pe degete pe tejghea facandu-si impresia in mediu cu marea cerinta ;1 kg de aici si unul de acolo si unul pentru si unul de carnati si asa mai departe … gesticulandu-si cererea cu incredere in fata mea ,de asta acum nu ma mai duc acum deloc la piata

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gera

  lista rusiniiiiiiiiiiiiiiiii, ce face DNA, in spitalele di Sibiu coruptia e la ea acasa
  dna nu a luat nici o masura pana acum
  e timpul sa-si faca treaba

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  medic sarac fac un ban in plus

  Subsemnatul Florin Grosu, cadru didactic al Facultatii de Medicina si medic primar Spitalul Judetean ofer, in conditii foarte avantajoase, meditatii pentru admiterea la Facultatea de Medicina.
  In conditiile in care nu va permiteti, va plasez la unul dintre studentii retelei mele.
  Ma recomanda – numarul mare de candidati admisi, sunt coautor al manualelor de admitere si fac parte din comisia de intocmire a subiectelor de admitere.
  Va astept cu incredereCompletare! Subsemnatul FLORIN GROSU medic radiolog ofer aceste meditatii pe bani NEIMPOZABILI si cand efectuez GARZI la URGENTA spitalului adica, parasesc bolnavii grav la care trebuie sa le dau un diagnostic rapid citind filmele facute de asistentii din Radiologie si ma gasesec impreuna cu studentii mei in alt post decat cel de la Urgenta Spitalului,unde fac meditatii pe bani ma intelegeti,in acelasi timp sunt platit cu bani grei pentru garda de 24 ore,in care mare parte din timp o dedic SOMNULUI.
  Nu ezitati sa ma contactati ,sunt si membru in Consiliul de Administratie al Spitalului.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   Anonymus

   cel mai corect post de pana acum care prezinta realitatea in cel mai sincer mod.
   asa se intampla la urgenta in spital mai ales noaptea cand doctorul care este de garda este trezit doar daca e sa moara pacientul sau este ceva atat de grav incat rezidentii si asistentele sunt depasite de situatie in rest el doarme bine mersii sau este acasa in patutul lui ca multi nici nu stau in spital cand sunt de garda. dar banii si i-au pentru garzi, sporuri si alte chestii primesc si atentiile stiu sa le ceara pe fata.
   sincer le-as taia mainile la toti medicii prinsi ca au luat antentii si i-as lasa sa se descurce apoi in societate sau le-as lua toate averile facute ilicit si le-as taia din salar cel putin 1 an la prima abatere sa vada cum muncesc altii care nu primesc atentii si nu au salarii foarte mari (ca doar multinationalele nu au venit in ramania sa plateasca bine angajatii ci au venit sa faca bani pe spatele lor) si pentru asta se descurca si incearca sa traiasca…

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sponsorizat pe viata de parintii

  sa plece medicii buni din tara.sa ramaneti cu medici mediocrii asta meritati
  Nu orice medic primeste sponsorizari
  Doar liderii de opinie

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  gica popescu

  de ce nu scrietii de sponsorizarile salariatilor de la Romgaz Medias, de banii de concediu, de banii ce ii primesc la inceperea scolii, de banii cei primesc de Craciun si de Paste, si de cei 2.000mc gaz cota graatuita anuala…….
  si de biletele de avion decontate integral ,iar pt celalalt membru al famniliei 50 sau 75 %
  dece nu scrieti ???nu sunteti corecti, asta e , doar credeti ca va vindeti pagina de net…..
  doriti sa fiti tratat de un medic profesionist adevarat sau de unul care nu e pus la curent cu ultimele noutati in domeniu

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  AL

  cand esti bolnav,cat valoreaza sanatatea ta, cat vrei sa platesti pt sanatatea ta? nu tb sa-mi raspunzi dar cat de mult vrei sa-i multumesti celui care te-a vindecat? da sunt condamnabili cei care conditioneaza actul medical dar nu tb sa generalizam,nu toti sunt asa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact