X
Polisano-Pharmaceuticals

Polisano Pharmaceuticals oprește de la export un medicament oncologic

Conducerea fabricii Polisano Pharmaceuticals Sibiu a anunțat joi că a oprit de la livrare medicamentul oncologic conținând Imatinib mesilat, ce ar fi trebuit să ajungă la sfârșitul lunii trecute în Germania și Spania.

Motivul ține de brevetul produsului original care a fost prelungit pentru încă 6 luni.

”Exportul medicamentului oncologic ce conține molecula de Imatinib mesilat a fost amânat pentru începutul anului viitor întrucât Certificatul Suplimentar de Protectie DE 102 99 016.6 – pentru Germania, respectiv C 2002 00012 – pentru Spania, aferent produsului original, a fost prelungit până la data de 21 decembrie 2016. Fabrica Polisano Pharmaceuticals va livra produsul generic doar după expirarea acestei protecții obținute pentru produsul original”, au explicat reprezentanții companiei.

Polisano Pharmaceuticals pregătise pentru export, la sfârșitul lunii iunie, un prim lot de 229.000 de unităţi farmaceutice de Imatinib mesilat, medicament oncologic prescris în tratamentul leucemiei, care urma să ajungă în Germania şi Spania.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

2 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact