X
baschet CSU - Cluj (102)

INTERVIU | Dan Fleşeriu, despre spiritul de învingător şi noul sezon: “Singurul țel este să câștig următorul meci, jucător şi spectator”

La 10:27, Dan Fleşeriu e deja la Sala “Transilvania”. Cu trei minute înaintea interviului programat la 10:30. Îl găsim în faţa uşii, deasupra căreia sezonul trecut stătea falnic banner-ul care-ţi scormonea în suflet: “Nu cedăm”. Niciodată. Ia notiţe şi discută cu muncitorii care repară parchetul sălii, pentru că tot el e cel care observase că sunt porţiuni pe teren unde mingea nu sare normal.

Antrenorul lui CSU Sibiu analizează totul, rapid, cu pupilele sale alerte şi pare puţin neliniştit pentru că îşi doreşte ca totul să fie pregătit pentru începerea pregătirii noului sezon. Când ne vede, salută politicos, schiţează un zâmbet deschis şi ne invită în micuţul său birou, o fostă magazie pe care, din momentul în care a venit la club vara trecută, a transformat-o în locul în care îşi petrece cea mai mare parte a zilei. Locul în care Dan Fleşeriu a analizat, în această vară, peste 600 de jucători începători, pentru a creiona lotul cu care CSU Sibiu să pornească la drum, în sezonul următor. Un drum care, încă de pe acum, se anunţă extrem de anevoios, în condiţiile în care Sibiul a rămas fără principalul sponsor al echipei. În ciuda greutăţilor financiare prin care trece gruparea de pe Cibin, Fleşeriu a ales să rămână la echipa sa de suflet, ghidat după deviza de învingător care i-a călăuzit întreaga carieră şi pentru care este atât de îndrăgit de fanii galben-albaştri: “Vreau să câştigăm în faţa oricui, indiferent de valoarea echipei sau buget”.

baschet CSU -Cluj (17)

Reporter: Mai sunt câteva zile până începeți pregătirea și lotul pare definitivat în proporție de 90%. Sunteți mulțumit de transferuri?

Dan Fleșeriu: Nu am cum să răspund că nu sunt, pentru că sunt jucătorii pe care i-am ales eu, bineînțeles, în limita bugetului pe care îl avem, dar evident că trebuie să fiu mulțumit pentru că eu am decis cineva vine la echipă.

Rep.: Anul trecut ați reușit să construiți o echipă, un nucleu de jucători care a terminat pe locul 6 sezonul, iar acum sunteți nevoit practic să o luați de la capăt. Din echipa de bază, primul 5, au mai rămas doar Lalovic și Mijajlovic. Cât de dificil e pentru un antrenor să nu aibă posibilitatea de a continua munca din sezonul trecut și să o ia iar de la început?

D.F.: Anul trecut, din echipa anterioară erau Calotă, Tincu și Păun, iar anul acesta este Lalovic, Mijajlovic și Tincu.

Rep.: Bine, Tincu a început să joace abia în partea a doua a sezonului, după ce s-a accidentat Calotă…

D.F.: Da, putem să zicem atunci că anul trecut a rămas doar unul dintre titulari (n.r. Calotă), iar pentru anul acesta au rămas doi, Mijajlovic și Lalovic. Dacă Tincu va reuși să demonstreze la antrenamente, va fi și el al treilea titular…Dar, în mare parte, suntem cam în aceeași situație ca anul trecut.

baschet CSU - Cluj (40)

Rep.: Vara aceasta a apărut informația că există posibilitatea să nu mai continuați în noul sezon, din cauza bugetului mic pe care îl are în acest moment clubul, mai ales după retragerea finanțării sponsorului principal, Atlassib-ul. Ce v-a făcut, totuși, să continuați?

D.F.: Mda… la sfârșitul sezonului am spus-o de mai multe ori că dacă nu va crește bugetul și nu vom reuși să creștem bugetul în așa fel încât să putem progresa cu echipa, să plecăm de la un punct x care era spre finalul campionatului, în care jucam într-o anumită manieră mult diferită de cea din începutul campionatului, și să creștem de acolo, nu să începem din nou de la zero, am spus că probabil nu voi continua. Consider un eșec de al meu personal că nu s-a reușit ca bugetul să fie mai mare pentru clubul acesta… Cred că am făcut tot ce mi-a stat în putință să ajut pe această cale, deși nu eu trebuie să fac acest lucru, să încerc să mobilizez oamenii, să lucreze pentru a exista un buget mai mare. Din păcate, deocamdată, nu am găsit un sponsor principal care să înlocuiască Atlassib-ul, iar eu visam la mult mai mult.

Rep.: Și totuși ați rămas la echipă…

D.F.: Am stat mult timp în cumpănă dacă să continui sau nu, însă felul meu de a fi este să nu renunț atunci când este greu, ci, dimpotrivă, să fac lucrurile să meargă. În momentul în care am decis, totuși, să continui, acum o lună și jumătate, am lucrat zi și noapte să găsim jucători. Este, evident, frustrant că bugetul nu poate fi, deocamdată, mai mare, este frustrant că nu pot să lucrez cu aceeași jucători ca în sezonul trecut și să arăți, într-adevăr, dacă ai valoare și poți să crești în campionat. Este frustrant să o iei de la început. Este frustrant că Pepe Silva ar fi rămas la noi, în continuare, dacă Universitatea s-ar fi putut implica la nivel de organizare și Horațiu nu ar fi fost doar interimar. Dacă era președinte cu concursul luat, cred că altfel s-ar fi pus problema. Din păcate, nici rectorul, nici domnul Cărăuș nu dau impresia că le pasă de club. Din păcate, repet. Mai sunt multe lucruri care sunt frustrante pe lângă acestea…

Fleseriu CSU-Gaz metan (61) (Copy)

Rep.: Cum ar fi?

D.F.: Cum ar fi implicarea insuficientă a Primăriei și a Consiliului Județean. De exemplu, în prima etapă avem meci acasă și sala e ocupată, și deja de la prima etapă avem problemele acestea. Înțeleg foarte bine că trebuie să fie și alte manifestări în sală, dar, până la urmă, CSU Sibiu este cea mai reprezentativă echipă pentru orașul acesta. Cred că am avea dreptul la prioritate, pentru că reprezentăm Sibiul, din punct de vedere sportiv, la cel mai înalt nivel. Tot un eșec al meu, care este mai mare ca orice, este că nu am reușit să facem nimic pentru grupele de juniori, așa cum declaram în sezonul trecut, că ar fi o prioritate pentru mine. Din păcate, nici acolo nu am reușit…

Rep.: Observ că vă asumați eșecul altora. Cel puțin, așa pare…

D.F.: Nu… Eu anul trecut am spus că am niște obiective principale, puncte pe care aș vrea să le văd realizate. E adevărat, la finalul a doi ani, nu după un an, pentru că am semnat pe doi ani, și deocamdată nu am făcut niciun pas spre direcțiile respective. Poate că acesta este un motiv pentru care am ales să continui, pentru a le îndeplinii.

baschet CSU - Cluj (23)

Rep.: Vorbeați despre plecarea lui Pepe Silva. Cât de important era el pentru echipă?

D.F.: Din păcate, aceasta e o mare problemă, săptămâna trecută am aflat că a ales să plece la un club foarte important din Europa, la Alba Berlin, club care a jucat Euroliga, unul dintre cel mai important club din Germania. Este un pas foarte important pentru el, deși în CV-ul lui avea și Euroliga, chiar dacă era la feminin, și nu avea cum să refuze o asemenea șansă. Din păcate, pentru noi este o pierdere mare. Este ca și când aș fi pierdut o jumătate din mine, pentru că noi doi făceam o echipă cu adevărat. E un antrenor foarte bun și nu știu cum mă voi descurca fără el. Pepe Silva era suportul mental atât pentru mine, cât și pentru jucători. Se spune că psihologia este un factor extrem de important pentru performanța fiecărui sportiv, dar nimeni nu poate să o cuantifice.

Este evident că psihologia singură, fără pregătire fizică, nu se poate. Dacă un jucător se simte în putere, capabil să zboare, oricine, mai ales niște oameni cu pregătire cum era și Pepe, poate să încerce să-l facă pe acel jucător să zboare. Nu neapărat că va și reuși. Pepe a lucrat foarte mult pe partea mentală, pe lângă partea fizică pe care o făcea. Făcea jucătorii să se simtă capabili și era mult mai ușor apoi să le dăm senzația că și meciul următorul o vor face. Este o pierdere foarte mare, pentru că e dificil să găsim pe cineva care să facă lucrurile acestea să funcționeze și din punct de vedere fizic și din punct de vedere mental. Dacă la capitolul mental pot să mă descurc, din punct de vedere fizic, cu siguranță, vom avea o mare problemă.

Rep.: V-aţi gândit la un înlocuitor?

D.F.: Nici nu mi-am pus în gând să caut vreunul. Va fi foarte greu să-l înlocuiesc pentru că el era extrem de important pentru mine. Vom vedea dacă vom găsi.

dan fleseriu catalin vulc si horatiu floca CSU Sibiu BC mures baschet 3 2015 (Copy)

Rep.: Din jucătorii care au construit nucleul de bază anul trecut, pe cine v-ați mai fi dorit în mod expres? Chiar nu s-a putut, din punct de vedere financiar, să îi mai țineți la echipă? Chiar atât de mulți bani au cerut jucătorii?

D.F.: Anul trecut, din punct de vedere al rezultatului, deși mie nu-mi place locul șase, toți jucătorii au avut oferte mai bune, toți au demonstrat mai mult decât lumea se aștepta de la ei, inclusiv celelalte cluburi, și evident că conducătorii celorlalte cluburi au încercat să se orienteze spre jucătorii noștri și să le facă oferte mult mai bune din punct de vedere financiar și chiar sportiv, cu posibilitatea de a obține rezultate mai bune, de a câștiga medalii, poate un campionat. De aceea, în momentul în care obții un rezultat peste așteptări, fiecare jucător are pretenția normală și firească de a primii puțin mai mulți bani. Nu e vorba despre o diferență foarte mare, ci de 10, 15, 20% mai mult. Dar pentru asta ar trebui să ai o creștere a bugetului de cel puțin 15% mai mare și noi, din contră, avem o scădere cu același procent.

Rep.: Chiar zilele acestea am vorbit cu Hardy și l-am întrebat dacă s-a hotărât ce va face în sezonul viitor. Mi-a răspuns că încă se gândește să ia cea mai bună decizie pentru cariera sa. Vreau să vă întreb dacă vouă v-a dat un răspuns în ceea ce privește continuarea sa la echipă? Mai rămâne poarta deschisă pentru Hardy?

D.F.: Hardy are niște oferte foarte bune din străinătate și din țară, și ne va fi foarte greu să-l ținem. Eu încerc să fac toate eforturile pe care pot să le fac, pentru a putea să-l aducem. Mai avem nevoie de un jucător străin și deocamdată așteptăm răspunsul lui Hardy. Dar în același timp urmărim și alte variante, în niciun caz nu vom putea un jucător de nivelul lui Hardy.

Fleseriu CSU-Gaz metan (8) (Copy)

Rep.:  Pe ce criterii alegeţi jucătorii? Urmăriți și personalitatea și caracterul acestora, modul de a se comporta și în afara terenului? Întreb pentru că, în urmă cu câteva zile, a apărut pe Turnul Sfatului un articol despre problemele de comportament pe care le-a avut în SUA Turman, noul jucător al echipei.

D.F.: Știam dinainte de a apărea articolul despre personalitatea lui Turman. Evident că, în primul rând, urmăresc sute și chiar mii de jucători. Numai vara aceasta am urmărit 600-700 de jucători pe toate pozițiile. Am văzut mai puțini ca anul trecut, pentru că o parte dintre ei îi cunoșteam de anul trecut și m-am orientat mai precis. Ca să răspund la modul în care îi aleg, pot spune că le urmăresc statisticile din ultimii doi ani și dacă mi se par interesante cer meciuri full impresarilor care îi reprezintă. Dacă îmi place cum evoluează în 2-3 meciuri full, îmi dau seama de potențialul lor, dacă pot să-i pun în filosofia mea de joc, după care intru în contact cu impresarul. Discutăm dacă s-ar integra în capacitatea noastră financiară. Dacă funcționează, iau legătura cu jucătorul şi avem ca un fel de interviu, cu întrebări. Vorbim 35-40 de minute și în maxim o zi sau două iau decizia dacă îi facem o ofertă sau mergem pentru următoarea opțiune. Cam așa funcționează.

În cazul lui Turman, știam despre problema pe care a avut-o în colegiu ((n.r. acuzat de violență domestică asupra iubitei sale), imediat după ce mi-a fost propus de un impresar. Cred că este un jucător de o capacitate mai mare decât campionatul nostru, s-ar putea să fie un jucător care după ce va pleca de aici va juca în Cupele Europene, în Euro Cup sau poate chiar mai sus. Asta este ceea ce cred din punct de vedere baschetbalistic despre el. Ca și comportament, al caracterului și personalității sale vom vedea cum va fi aici. Deocamdată, la bugetul  mic și salariul destul de mic pe care o să-l primească, pentru el este o șansă de a reintra în baschet, pentru că a ieșit pe ușa din dos și consider că oricine are nevoie de a doua șansă, sau de mai multe, și dacă va reuși să și-o valorifice, probabil va fi un jucător foarte bun pentru noi. Dacă nu, va trebui să-l înlocuim, așa cum am făcut și anul trecut. De exemplu, cu Evans, care era același tip de jucător și caracter. Extraordinar ca fizic, dar care nu a reușit să se integreze psihologic și mental.

Rep.: Ați avut vreo problemă de comportament cu el?

D.F.: Nu am avut niciun fel de problemă cu el în antrenament, dar se vedea că nu se integrează cu ce îmi doresc eu de la jucători.

Rep.: Oricum, la astfel de jucători aflați la primul contact cu Europa mereu planează o stare de incertitudine, pentru că pot să confirme sau nu…

D.F.: În Europa sau chiar și în România, există echipe care nu iau jucători începători, ci se orientează spre jucătorii care au jucat în campionatul nostru și au confirmat. De exemplu, Târgu Mureș. Nu vei vedea acolo prea mulți începători, dar au și un buget de câteva ori mai mare decât al nostru, pentru că, de exemplu, Hardy, care a jucat pe suma x la noi. Ofertele pe care le avea avea acum vor fi de trei ori x, de la noi din țară. Dacă va merge în alt campionat, probabil că salariul va fi doar de două ori mai mare, dar la noi în țară va fi de trei ori, pentru că îl știu deja, iar cei de afară se uită doar pe statistică, din video nu se vede chiar așa. El făcea o muncă care nu apărea în statistică.

CSU-Gaz metan (50) (Copy)

Rep.: Se poate spune că aici trebuie să intervină antrenorul psiholog, la jucătorii aflați la primul contact cu Europa sau primul contract la profesioniști?

D.F.: Nu cred, pentru că pe americani nu trebuie să-i motivezi. Ei vin extrem de motivați și increzători în forțele lor, pentru că educația de la colegiu e în așa maniereă încât toți sunt învingători, indiferent la ce colegiu sunt, dacă au câștigat ceva. Pe ei dacă îi întrebi o să-ți răspundă că: eu sunt cel mai bun jucător, cel mai puternic, cel mai, cel mai. De fapt, asta e educația americanilor, și poate că acesta este unul dintre motivele pentru care îmi plac americanii, pentru că și mie îmi place să fiu un învingător, și că echipa mea, indiferent cu ce statut pleacă la drum, este cea mai bună posibilă. Astfel cred că mă potrivesc cel mai mult cu jucătorii americani, ca să lămurim de ce mă duc spre piața respectivă. Nu contează foarte mult partea mentală, ci doar să nu le tai din aripi.

Dimpotrivă, unii antrenori vor cât mai mult să-i pună la punct și să le arate că ei sunt totuși niște jucători normali și să demonstreze ceva aici. Eu încerc să le dau o pală de vânt ca să-și folosească aripile cât mai mult. De aceea nu mi-e frică de roockie. Dar există riscuri, pentru că s-ar putea să nu se integreze, să le fie dor de familie, fiind foarte departe de casă. De multe ori le e foarte dor de familie și nu pot da randament și trebuie neapărat să plece acasă sau să le fie dor de prietenă, soție. Unii dintre ei poate au deja copii. De exemplu, Davis are un copil de câteva luni și îi va fi foarte greu să stea aici fără el. Probabil că în a doua parte a sezonului își va aduce familia aici. Nu e ușor să stai departe de casă. În cazul acestor jucători roockie, care nu au trecut  prin perioada asta, este un risc. Și Hardy a avut câteva probleme și în decembrie a trebuit să plece acasă, pentru că sentimentul de a-și revedea familia a fost foarte important. Și părinții au venit aici să-l viziteze, chiar și bunicii.

Rep.: Vara aceasta v-ați pierdut și căpitanul. Cât de greu va fost să renunțați la Calotă?

D.F.: Cu Kevin nu a fost foarte greu. Eu i-am promis la începutul campionatului, necunoscându-ne foarte bine, că dacă va accepta rolul de căpitan va avea suportul meu pentru orice se va întâmpla pe parcursul sezonului și că dacă, la sfârșitul sezonului, va avea oferte mai bune decât ceea ce poate să-i ofere Sibiul eu o să-l susțin în a face pasul respectiv, pentru că a ajuns la o vârstă în care se apropie de finalul carierei. Măcar 2-3 ani mai are de jucat la nivel înalt. Dar și postul pe care îl are este unul foarte riscant, se poate accidenta oricând. Pentru el și familia sa partea financiară este foarte importantă în momentul acesta al carierei. Și din primul moment în care mi-a zis de oferta Timișoarei, i-am răspuns că nu e nicio problemă, îi voi da ok-ul. S-au rezolvat lucrurile mai greu decât preconizam pentru transferul său. Până la urmă, atât clubul cât și el au avut de câștigat din urma acestui transfer și îi urez mult succes și să nu ne dea multe puncte când ne întâlnim.

baschet CSU Sibiu - BC Mures 2015 (22) (Copy)

Rep.: Cum comentați faptul că s-a schimbat regulamentul și în sezonul viitor pe foaia de joc pot fi trecuți maxim cinci jucători străini? Anul trecut erau şase.

D.F.: Bună pentru noi, pentru că din bugetul pe care l-am fi consumat pe al șaselea jucător am mai putut să luăm câte ceva, să împărțim, și în acest fel am reușit să aducem înapoi doi dintre foștii jucători și eventual să mai punem ceva la al treilea, care încă nu a semnat. Va fi mai important rolul românilor prin acest regulament. Tot doar un român trebuie să fie în teren. Anul trecut, dacă am avut posibilitatea să joc cu mai mult decât unul, am făcut-o, ori de câte ori am simțit că jucătorii s-au antrenat bine în respectiva săptămână. Sper și anul acesta, nu doar în Cupă unde suntem obligați să folosim doi. Sper că băieții vor da randament și își vor putea face loc în echipă.

Rep.:  Ce ne puteți spune despre fiecare jucător transferat sezonul acesta? O frază despre fiecare.

D.F.: Mirel Dragoste a jucat ca și conducător de joc în a doua parte a sezonului la Mediaș, unde a prins un număr foarte mare de minute. Acesta a fost principalul motiv pentru care am optat pentru el, pentru că deja are o experiență. Este un jucător exceptional cu foarte puține turn-over-uri. Pentru un coordonator de joc, care ține mult mingea și care este responsabil de acțiunile tuturor coechipierilor lor, este foarte bine că are puține turn-over-uri. La un asemenea post îmi doresc ca jucătorul să nu greșească atunci când este pe teren, asta urmăresc la poziția 1. Dacă dă și un coș sau assist-uri, astea le consider deja un bonus. Asta mă aștept de la Mirel.

De la Palniciuc mă aștept să demonstreze, în sfârșit, că are valoarea să evolueze în Liga Națională, nu doar în Liga a doua, că poate să-și valorifice calitățile fizice pe care le are. Deocamdată în Liga Națională nu a dat un randament bun. Probabil îi trebuie mai multe minute de joc ca să-și arată calitățile. Nu este un jucător care intră un minut și reușește să facă impact imediat. Voi încerca să i le dau, sper că la noi va confirma.

Dragoș Gheorghe a jucat doar în Liga a doua la U Cluj, s-a antrenat acum 2-3 ani și cu echipa mare. Lalovic îl cunoaște foarte bine. Tot de la Lale am primit un feedback foarte pozitiv despre el, că este un jucător foarte muncitor și serios la antrenamente și practic este un jucător de care am nevoie acolo sub coș, de un jucător care poate să răspundă la forţa pe care o are Bogdan Popescu. Sper să se antrenze cât mai bine pentru a da randament cât mai bine în meci.

Bogdan Popescu, care este probabil cel mai important transfer al nostru, cred că are inima mai mare decât corpul lui și asta s-a văzut de multe ori împotriva Sibiului. El când apără culorile unui club, chiar le apără. Cred că asta va face şi pentru Sibiu.

Rep.: Practic jucători de aceștia vă doriți…

D.F. Da, jucători de aceștia care pun osul indiferent cât de mare e diferența de valoare și de buget față de celelalte echipe.

Rep.: La Turman e clar. Ați vorbit despre el. Mai rămâne Davis.

D.F.: Davis… Ai scris un articol frumos despre el, și mai mult de ce spun coechipierii săi nu am ce să zic. Pot să spun doar că atunci când am avut interviu cu el am avut impresia că vorbesc cu Hardy. Exact același tip de personalitate. Nu are calitățile lui Hardy. Putem face comparația asta la nivel de seriozitate și implicare în joc, nu și de personalitate.

baschet CSU -Cluj (37)

Rep.: La final de interviu, ce mesaj le transmiteți suporterilor, pentru că și așteptările lor sunt mereu ridicate, chiar dacă bugetul este mic? Ei doresc mereu să-și vadă echipa cum se bate pentru locurile fruntașe.

D.F.: Nu doar suporterilor, ci și tuturor celor care sunt în jurul echipei sau urmăresc echipa de la sală, de la televizor sau de oriunde. În mod normal, eu ar trebui să spun că anul acesta vom face mai mult decât anul trecut. Ne-am clasat pe locul șase și anul acesta am trebui să fim în primii patru. Acesta ar fi trebuit să fie un țel pe care să ni-l propunem. Am fi putut să spunem asta, dacă am fi putut să ne ținem structura de bază a echipei, dacă am fi rămas cu staff-ul complet, dacă bugetul ne-ar fi permis să facem astfel de afirmații. Din păcate, nu putem să facem. Plecăm din nou din aceeași postură, a echipei mai degrabă sortită să se bată pentru a nu retrograda, dar dacă am reușit anul trecut, de ce nu am mai reuși și anul acesta.

Pentru mine n-au existat obiective la niciun fel de echipă la care am fost, singurul țel este să câștig următorul meci, următorul jucător, următorul spectator. Cred că asta s-a văzut anul trecut. Eu asta încerc să fac. Sper că am ales jucătorii care pot să facă treaba asta, dacă nu vom avea parte de alte schimbări. Sau nu mai mult de una sau două. Eu sper că nu vom avea nevoie de niciuna. Și anul trecut, când am prezentat echipa, am zis că nu pleacă nimeni, asta e echipa. Totuși, au plecat pentru că nu s-au integrat. Ţelul meu este să merg la drum cu echipa cu care pornesc și să ajung la finalul drumului învingător. Vom vedea și cum s-au pregătit celelalte echipe.

Foto: Silvana ARMAT

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

9 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  DonJuan

  Omul asta este prea galant cu cei din jurul lui.
  Spune scurt pe doi ca pe Caraus si rector ii doare in cont de echipa de baschet.
  Puncteaza un aspect : “interimatul lui Horatiu”. Horatiu interimat ne interimat trebuia sa isi faca treaba si sa ii asigure un buget cu care Fleseriu sa faca performanta. A facut pe naiba , ca sunt bani mai putini ca anul trecut. E greu pentru Dan cand este inconjurat numai de incompetenti. Pacat ca cloaca de la Csu Sibiu a ramas aceasi in frunte cu familia Vulc care suge in continuare de la clubul asta.
  TRIST !!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  CSU forever

  Clubul asta e prizonier al unor indivizi incompetenti care nu stiu decat sa fure. An de an aceeasi chestie. O plecat Vulc si am crezut ca o sa fie mai bine dar iata ca s-a taiat un cap al hidrei si au crescut doua si mai hidoase – Floca si Buduleci. Mi-e mila efectiv de Dan ca a nimerit in noroiul asta. In sezonul care vine e un singur obiectiv al nostru: indepartarea capuselor!!!

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  suporter vechi

  Actualul asa-zis interimar nu face decat sa aplice practicile pe care a avut timp sa le invete in perioada cat a fost in ucenicia maestrului. Nimic nou sub soare la CSU, banul public e singura sursa la indemana “managementului” bani din care toata lumea are grija sa fie fericita. De ce sa aducem bani privati care ne-ar deranja cu prea multe batai de cap? Suporterii inca mai au de lucru si sezonul asta.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  alesb

  Din pacate la nivelul conducerii acestui club (ma refer aici la Consiliul de Administratie, in special) incompetenta si mediocritatea sunt incurajate, promovate si sustinute!!!!
  Floca si Buduleci sunt incompetenti, asta e clar, nu trebuie nimeni sa se supere pe acest adevar. S-a vazut asta cu varf si indesat in anul care a trecut de cand sunt la conducere si in care nu au realizat absolut nimic (echipa a pierdut sponsorul principal si nu l-a inlocuit cu nimeni) – exact in anul in care atmosfera la sala si imaginea echipei au revenit in prim-plan.
  Ok, nu sunt capabili, nu este nicio problema. Nu toti suntem buni la asa ceva. Doar ca daca nu esti in stare, atunci pleci si lasi pe altii!!!!
  La club este evident ca acest Consiliu de Administratie doarme, este invechit si neinteresat, este evident ca Horatiu Floca nu va pleca de bunavoie, decat daca Doamne Ajuta la acel viitor examen pentru conducerea clubului nu va aparea un Mesia care sa ne salveze de la anonimatul in care suntem fortati sa ne complacem.
  Insa nimeni sa nu subestimeze forta pasionatilor acestui sport (si in Sibiu din fericire sunt foarte multi), a oamenilor care isi doresc un club transparent, performant, condus de oameni capabili!!!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Olingpia Gafosdea

  Io, propui instituiria unui Consil di Supravieghieri din cari sa fac parti
  tot gurasii hestia di pi forum, Presidinti sa hie al di tapa si înjura mai
  abitir, iar la hiecari mieci chierdut pi tirien propiu di ichipa noast’
  membrii din siel Consil sa suportii ghiletili la toti spiectatorii prizienti….

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Nu cred ca ne va paşte chiar retrogradarea ÎNSĂ cu actuala conducere nici macar nu ne putem face iluzii pentru un loc fruntas. Cei doi din fruntea clubuluicare sunt ceva mai “vizibili, nu cred ca isi doesc performanta la acest club daca asta implica mult efort din partea lor si cand spun asta fac referie la faptul ca ei ar trebui sa aduca bani privati la club, sa aiba o alta mentalitate de invingator, nu una de tip Mircea Vulc care consta in aplicarea lozincii “timpu trece, leafa merge”.
  Stiau din iarna ca Atlassibul va pleca insa nu au pus pe hartie un plan concret ce atragere a altor sponsori. Daca domnul Buduleci este, cel putin la nivel declarativ, cel care ar trebui sa aduca banuti la echipa, el face asta in timpul lui liber, nu are aici un full time job. Unde mai pui ca face si niste gafe de incepator pe la club, atat in relatiile cu potentialii sponsori (ex: Simpa etc.) cat si fata de cei de pe langa echipa (fata de Dan sau Pepe). Ce-i drept, din cate se pare, nici nu e remunerat pentru activitatea lui…deci poate o face mai mult pentru imagine 😉
  In schimb, Horatiu Floca nu constientizeaza risdul la care se expune. Cu siguranta nu a uitat modul in care a iesit dl. Vulc in sala. Nu cred ca vrea sa fie urmasul lui din punctul asta de vedere.
  In sinea lui este constient ca nu este capabil sa duca o asemenea munca in spate (manager) insa este prea orgolios pentru a lasa pe altcineva in fata …. iar asta cred ca il va costa scump! Din pacate pentru el o sa fie prea tarziu.
  Atata timp cat ii vom avea pe cei doi in frunte, echipa noastra se va zbate in mediocritate (locurile 6-10-12). In niciun caz nu vom ajunge in vreo finala, fie ea si de Cupa.
  Ce pretentii sa ai de la un director de club care nu are studii de specialitate in domeniul sportiv, care nu a urmat un curs de management sportiv etc., insa partea proasta este ca nici nu intentioneaza sa-si atraga oameni de specialitate care sa-l sprijine pe aceste segmente de conducere iar el sa coordoneze o alta parte din organizatie (ex: relatia cu FRB, cu arbitrii etc).
  Consider ca singura salvare poate sa vina din partea noastra, a suporterilor. Ii cunoastem pe cei care sunt acolo sus, stim ca nu au un orizont sau vreun obiectiv pe perioada lunga si totul se bazeaza pe sloganul “Hai sa mai treaca un sezon, ne luam banii, iar de la anul reluam activitatea urmand aceleasi coordonate. Important e sa nu retrogradam.”
  Cum poti accepta, tu ca manager al unei echipe, un personaj CA CAtalin Vulc doar pentru faptul ca tatal lui aduce la echipa o anumita suma de bani iar 95% din ea ajung in buzunarul juniorului?
  Cum poti accepta sa bati la usa unor potentiali sponsori, iar acestia sa te ignore avand in vedee ca tu nu ii poti atrage de partea ta pentru ca nu le prezinti un plan concret pentru echipa asta? Nu le spui ce ai de gand sa faci cu banii, unde vor ajunge ei, ce le oferi in schimbul lor? Tu ca si manager le ceri bani insa controlul asupra lor iti va apartine in totalitate. Cel de la care i-ai primit nu mai are niciun drept, are doar obligatii fata de tine. In secolul al XXI-lea altele sunt regulile jocului. Insa la asa profesor, asa elev!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sport
 • Contact