Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

TSTV, Andrei Șoroagă – ”Cu verdele`n sus”. Lungul drum al reîmpăduririi

TSTV, Andrei Șoroagă – ”Cu verdele`n sus”. Lungul drum al reîmpăduririi

Au plantat în primăvară 10.000 de puieți, iar la începutul lunii iunie câteva sute de tineri s-au reunit pentru o acțiune de îngrijire a viitoarei păduri. Cât e de greu să împădurești, cum poți convinge administrația locală că vrei să faci un lucru bun, spune Andrei Șoroagă, reprezentantul Asociației ”Cu verdele`n sus”. ”Am mai mers pe la vreo 10 primării din județ și n-au găsit în miile de hectare un teren de două hectare și pentru noi. Până la urmă, primarul Văcariu de la Arpașul de Sus ne-a găsit acolo un teren, pășune degradată, pe care s-o împădurim și care să fie apoi inclusă în fondul forestier al localității”, spune Andrei Șoroagă în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Andrei Șoroagă susține că există diferențe între realitatea din păduri și ce spun actele. ”Există păduri și fond forestier. Fondul forestier nu conține numai păduri, ci pe lângă păduri și râuri, tot felul de tufișuri și alte lucruri. Suprafața fondului forestier din România și oricine de la Direcția Silvică sau Romsilva care va veni aici va spune că suprafața fondului forestier a rămas aceeași în România. Una este suprafața fondului forestier și alta este calitatea pădurii de acolo. Statistic, avem fond forestier foarte mare, dar dacă mergi pe teren vedem că pădure este mai puțină”, a mai spus Andrei Șoroagă.

Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

https://youtu.be/pU4gu16OhIw

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

bullit

Acum 7 ani

sa mori tu ca ai fost vreodata in padure?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus