Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Actualizare. Unul dintre evadați a fost prins. Deținutul sibian este în continuare căutat de polițiști

Actualizare. Unul dintre evadați a fost prins. Deținutul sibian este în continuare căutat de polițiști

Actualizare joi, ora 11,30

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timișoara, Magdalena Radu, a declarat că Iulko Zoltan, bărbatul de 36 de ani, condamnat pentru omor, care evadase în cursul zilei de miercuri din Penitenciarul cu regim semi-deschis de la Buziaș, a fost prins, joi dimineața, în județul Caraș-Severin, informează publicația Timiș Online.

El urmează să fie adus la sediul IPJ Timiș, unde va fi audiat, și riscă o pedeapsă suplimentară cuprinsă între 6 luni și 2 ani pentru săvârșirea infracțiunii de evadare.

Conform aceleiași publicații, Iulko Zoltan a fost condamnat la șapte ani de închisoare după ce, în 2012, la Lugoj, împreună cu un complice, a bătut un bărbat până l-a omorât. El executase aproximativ 4 ani de închisoare în momentul în care a evadat împreună cu un alt deținut, Bogdan Gavril, de 25 de ani, condamnat pentru furt. Bogdan Gavril, cu domiciliul în Șeica Mare este în continuare căutat de polițiști și jandarmi.

Știrea inițială

Doi deținuți din Centrul de detenție Buziaș au evadat miercuri după amiază de la punctul de lucru, informează un comunicat al Penitenciarului Timișoara, remis, miercuri, AGERPRES.

Potrivit sursei citate, unul dintre cei doi a fost condamnat la 1 an și opt luni pentru furt, iar celălalt — 7 ani, pentru omor.

Gavril Bogdan, condamnat pentru furt are 25 de ani, cu domiciliul în localitatea sibiană Șeica Mare, are înălțimea de 1,71 m, ochi căprui, păr șaten închis, constituție atletică și purta pantalon de trening gri cu verde.

Iulko Zotlan, de 36 de ani, din comuna arădeană Peregu Mare, are înălțimea de 1,72 m, ochi albaștri, păr șaten, constituție atletică și tatuaje pe brațe. Purta pantalon de culoare crem și tricou roșu.

Cei care-i pot identifica sau care dețin informații despre evadați sunt invitați să sune la numărul unic de urgență 112 sau să contacteze Penitenciarul Timișoara, la telefon 0256.20.00.30.

''Miercuri, în jurul orei 17,00, s-a constatat că deținuții Gavril Bogdan și Iulko Zoltan au părăsit punctul de lucru din cadrul secției exterioare Buziaș, unde prestau activități lucrative fără supraveghere. În vederea capturării deținuților, au fost dispuse măsuri specifice în astfel de situații, respectiv blocarea căilor de acces pe posibile direcții de deplasare, alarmarea personalului unității, trimiterea de urgență a mai multor echipe de căutare formate din angajați ai Penitenciarului Timișoara, precum și cooperarea cu Inspectoratul de Poliție Timiș, Inspectoratul Județean de Jandarmi Timiș și Poliția de Frontieră'' se precizează în comunicat.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanțele care au condus la producerea evenimentului.

foto Timis Online

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Niculiță cuțâtaru

Acum 7 ani

7 ani pentru omor? Să tot bagi cuțâtu la așa pedeapsă. Mai și prestezi activități fără supraveghere că doar ce dacă ai omorât, om ești pân la urmă.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus