Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

ICon Arts: Catulli Carmina  în primă audiție în România

ICon Arts: Catulli Carmina  în primă audiție în România

După opt concerte de succes, care au adus în prim plan muzica contemporană ICon Arts continuă în această seară, de la ora 19:00, la Sala Thalia din Sibiu, cu main-eventul festivalului, concertul “Anotimpuri. Vara – Catulli Carmina de Carl Orff”. Publicul sibian este invitat la o reprezentatie deosebita acestei opere faimoase, o reprezentatie ce va fi susținută de grupul vocal Acapella și de grupul de percuție ICon Arts Percussion Group. Festivalul se va încheia mâine, la Cetatea fortificată din Cisnădioara cu finala concursului internațional de muzică de cameră ”ICon Arts”.

Singurul festival de muzică contemporană din Sibiu

Ediția a IV-a a Festivalului Icon Arts a debutat la Biserica Evanghelică din Cisnădie, unde chitaristul Costin Soare a interpretat un program intitulat Campus Stellae, în memoria compozitorilor Valentin Bakfark (sec. XVI) și Toru Takemitsu (sec. XX). A urmat apoi un concert la Castelul Peleș în care soliștii de talie mondială: Annemarie Condacse (SUA), David Malis (SUA), Monica Schwartz (Israel), Bernardo Medeiros (SUA), acompaniați la pian de Mihai Murariu (România) au interpretat un program inedit, dedicat partiturilor celebre de pe Broadway. Luni, singurul eveniment care promovează muzica contemporană a revenit la Sibiu prezentând un concept unic, un duel concertistic între flaut și percuție. A urmat apoi un fusion între muzică și teatru, sonatele lui Hanz Werner Henze – “Royal Winter Music” fiind interpretate de Reinbert Evers la chitară, cu acompaniamentul actorilor Ioana Flora și Mihai Baranga. Cu emoții mari, miercuri, 5 compozitori, beneficiari ai programului Compozitor în Rezidență, și-au văzut lucrările intrepretate în premieră mondială în fața unui public și ieri, cursanții Academiei Icon Arts au susținut examenul din această „sesiune”, fiind protagonișii a două concerte în Sibiu și Cisnădie.

Carmina Catulli - Poeziile lui Catullus

Evenimentul principal al Festivalului Icon Arts va avea loc în această seară într-un cadru festiv care marchează premiera națională a Cantatei Catulli Carmina de Carl Orff, 10 ani de existență a Grupului Vocal Acapella, dar și 10 ani de când proiectul ICon Arts se desfășoară la Sibiu. Alături de grupul Acapella va participa și ansamblul ICon Arts Percussion Group, condus de reputatul Mircea Ardeleanu – distins, în anul 2010, cu importantul premiu al Televiziunii Naţionale Elveţiene, pentru producția cantatei Catulli Carmina. Distribuția e întregită de excelenții soliști: soprana Annemarie Condacse - care predă la Universitatea din Oklahoma și colaborează cu teatre de operă celebre și respectiv tenorul Andrei Lazăr, artist al Operei Române din București. La pian, interpretul și compozitorul Mihai Murariu – un tânăr talentat și foarte activ profesional, care semnează și aranjamentul muzical. Opera lui Carl Orff are ca centru dramatic iubirea tânărului îndragostit Catullus pentru Lesbia, o femeie care nu-i întoarce sentimentele.

Festivalului ICon Arts se alătură campaniei “Brâncuși e al meu”

Organizatorii Festivalului Icon Arts se alătură campaniei “Brâncuși e al meu” donând 50% din încasările obținute din vânzarea biletelor la concertul “Anotimpuri. Vara – Catulli Carmina de Carl Orff” campaniei Brâncuși e al meu.

“Brâncuși e și al Festivalului Icon Arts și al sibienilor de aceea ne-am alăturat acestui demers pe care îl considerăm extrem de important pentru noi toți. Am decis să donăm jumătate din încasările pe care le vom avea din vânzarea biletelor la cel mai important eveniment al Festivalului, cantata Catulli Carmina, contribuind astfel la această acțiune de protejare a valorilor românești”, este de părere Sebastian Gheorghiu, directorul Festivalului Icon Arts.

Programul complet al Festivalului, în ordinea cronologică a concertelor, se poate consulta aici, iar biletele se achiziționează prin rețeaua eventim.ro sau în librăriile Humanitas. Prețul unui bilet pentru un concert este de 10 lei, iar prețul unui abonament valabil pentru toate concertele din Festival este de 50 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus