Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Dosarul firmelor favorizate: DNA a reținut un funcționar din CJ Sibiu și a pus sub control judiciar alți patru directori

Dosarul firmelor favorizate: DNA a reținut un funcționar din CJ Sibiu și a pus sub control judiciar alți patru directori

În urma descinderilor de ieri ale DNA la sediul Consiliului Județean Sibiu, șeful serviciului Administrativ, PSI și Protocol al instituției, Ana Kraus, a fost reținută de procurori pentru 24 de ore.

Informația a fost difuzată de Agerpres, care citează surse judiciare. Potrivit acelorași surse, au fost puși sub control judiciar Nicolae Crăcea, șef al Serviciului Relații Publice, CIC și Informatică, Ioan Stoica, directorul executiv al Direcției Economice și Valentin Vasilescu, director executiv Direcția Informatică, Relații Publice, Resurse Umane, din cadrul Consiliului Județean Sibiu. Sub control judiciar a mai fost pus și Emil Buciuman, administrator al MKV Sib Construct SRL, din Sibiu.

Consiliul Judeţean Sibiu aşteaptă din partea DNA Alba Iulia un document oficial cu măsurile care s-au dispus cu privire la angajaţii Consiliului Judeţean Sibiu chemaţi la audieri.

”Persoanele asupra cărora s-a dispus control judiciar nu au niciun impediment să îşi desfăşoare activitatea în continuare. Aşteptăm să vedem ce se dispune şi în cazul doamnei Ana Kraus, care se află încă la DNA Alba Iulia. Legea prevede că se suspendă contractul de muncă doar dacă persoana se află în arest preventiv sau în arest la domiciliu”, a transmis conducerea CJ Sibiu.
Reținerea și controlul judiciar au fost instituite în cadrul unui dosar în care procurorii DNA susțin că au indicii asupra faptului că mai multe firme din Sibiu au fost favorizate în primirea unor contracte prin procedura încredințării directe. Serviciile facturate de aceste firme aveau și adaosuri de peste 240%, mai arată surse DNA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

4 comentarii

TALIDA RUNCU

Acum 7 ani

Niciun functionar public (cunosc o sumedenie!) nu are o perceptie clara asupra ceea ce este legal pe de o parte si a ceea ce este ilegal pe de alta parte. Iata rezultatul!
Raspunde

cristi

Acum 7 ani

pentru ca sunt incompetenti sau pentru ca legislatia este interpretabila? chiar nu inteleg afirmatia, de asta intreb.
Raspunde

un cetatean

Acum 7 ani

Am vrea sa stim care sunt firmele favorizate,si cine sunt patronii.La Cons.Jud.se intampla lucruri traznite de multa vreme,cu mult inaintea lui Cindrea.Alo,DNacautati bine,si pe multi o sa i chemati la audieri,vedeti ce afaceri s au facut si pe vremea lui Morar, a lui Botesch,Dicu Sovi.Mai cautati si prin institutiile subordonate,c o sa va doara capul.S a furat ca in codru,dar se pare ca le a venit randul.Asa DA
Raspunde

edi

Acum 7 ani

Nu pentru ca sunt incompetenti dar ajung incompetenti si terorizati in indeplinirea sarcinilor de serviciu datorita politicului hot care diriguieste numai pentru a fura in interesul propriu si al partidului, cu alte cuvinte devin inevitabil complicii acestor mafioti. Aceste situatii se regasesc la toate nivelurile pentru ca nu profesionalistii conduc ci interesele marsave ale acestei caracatite politice. Sub domnia paranoicului fara limite Cindrea aveai 2 variante:1) iti pastrai locul de munca devenind complicele acestui mafiot bolnav si umil servil sau 2) plecai fie de bunavoie(numeroase exemple), fie demis. Da, fara exceptie in 26 de ani toti s-au vazut interesul propriu si si-au urmat paranoia imbogatirii, dar aceasta conducere a fost inegalabila la promovarea incompetentei, a furtului din bani publici, la umilirea profesionalistilor,la angajari a unor neica nimeni dar cu o calitate majora buni executanti. Unii dintre ei vor trebui sa plateasca aceasta "calitate"sau vor fi delatori utili pentru ca acest mafiot de frunte si bolnav sa plateasca. Sugeram verificarea subordonatelor, SCJS, Drumuri judetene unde totul a fost pe rapusie, Casa judeteana de Asigurari de sanatate condusa de varu Cioloboc etc
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus