Joi,
28.03.2024
Ploi Scurte
Acum
11°C

Turcan apără votul prin corespondență. ”Unii bagă băţul prin gard”

Turcan apără votul prin corespondență. ”Unii bagă băţul prin gard”

Raluca Turcan respinge acuzaţiile aduse PNL-ului în privința votului prin corespondență, explicând că numărul mic de români înscriși în Registrul Electoral este cauzat de proasta informare. "Mie mi se pare de bun augur că Guvernul s-a decis să dea o OUG pentru a permite mai multor români din străinătate să voteze. Votul prin corespondenţă a fost votat de toate partidele din Parlament. Aşadar, dacă unii bagă băţul prin gard acum şi spun vai, e vina PNL-ului că legea trebuie îmbunătăţită, sunt ipocriţi sau demagogi. Partidul Naţional Liberal a iniţiat cu foarte mult timp în urmă, de altfel, eu sunt una dintre persoanele care au avut printre primele proiecte de vot prin corespondenţă, tocmai pentru că se referă la un drept fundamental al românilor din ţară sau din străinătate, care trebuie respectat", a declarat Raluca Turcan pentru RFI.

Liderul PNL Sibiu susține că acest sistem de vot pentru diaspora este aplicat de mai mulți ani în numeroase alte țări, însă e nevoie de mai multă informare în rândul românilor plecați în lume. "În privinţa formei actuale, forma care a rezultat nu este o inovaţie a Parlamentului României. Votul prin corespondenţă există în tot mai multe state, din America până în Thailanda, din India până în Olanda. De altfel, în Olanda s-a ajuns la o asemenea liberalizare a votului, încât se votează prin intermediari. Formula este una care ajuta România să şi înregistreze românii care muncesc în străinătate. Din nefericire, există o dată o lipsă de informare a celor care lucrează în străinătate că pentru a vota ar trebui să se înregistreze în acel Registru Electoral, să poată primi plicul cu vot şi să-şi exprime votul prin corespondenţă, există poate şi o comoditate sau o dezamăgire legată de clasa politică şi atunci am ajuns în situaţia în care o intenţie foarte bună, corectă, funcţională în alte locuri la noi să prezinte nişte pericole de îngrădire a dreptului de vot", a declarat vicepreşedintele PNL.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

mutu de la manutanță

Acum 7 ani

Da, unii bagă bățul prin gard ca să se apere de javre!
Raspunde

Odin

Acum 7 ani

A întrebat-o cineva pe tanti ce părere are? Nope E cineva interesat de părerea unui pedelac? Nope Neeext!
Raspunde

Soros

Acum 7 ani

....napi iti da - popa prin gard ? :) :) :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus