Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

O macara de mare tonaj va ridica după-masă stâncile care amenință două gospodării în Tilișca și accesul pe Transalpina

O macara de mare tonaj va ridica după-masă stâncile care amenință două gospodării în Tilișca și accesul pe Transalpina

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-a reunit miercuri dimineață la sediul Instituţiei Prefectului Sibiu și a analizat situaţia de urgenţă apărută în localitatea Tilişca, unde două stânci de mari dimensiuni sunt pe punctul de a se desprinde, punând în în pericol două gospodării şi DJ 106 E, ce face legătura între Sălişte şi Jina.

Pentru rezolvarea situaţiei, în cursul acestei după-amiezi, începând cu ora 18.00, în zona afectată se va interveni cu o macara de mare tonaj, care va ridica cele două stânci, cu ajutorul unei echipe de alpinişti utilitari.

”La faţa locului vor acţiona echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai societăţii de Drumuri şi Poduri, precum şi echipele societăţilor care asigură utilităţile în localitatea Tilişca”, anunță conducerea Prefecturii.
Între timp, în zonă se menţin măsurile luate în cursul zilei de marţi, 2 august, respectiv evacuarea locatarilor din cele două case învecinate şi  instituirea limitei de viteză de 30 km/h pe DJ 106 E. Participanţilor la trafic li se recomandă să folosească drept rută alternativă de deplasare – DJ 106 G Poiana Sibiului – Dobîrca.

Sursa foto: ISU Sibiu

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

1 comentarii

:)) Stefan Dobre

Acum 7 ani

azi maine scrieti ca traficul pe Transfagarasan e blocat de un accident la Vestem :))))...traseul Transalpina incepe la Novaci si se termina la Sugag sau viceversa...restul e can-can si circ ieftin facut de presa ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus