X
stanca tilisca

O macara de mare tonaj va ridica după-masă stâncile care amenință două gospodării în Tilișca și accesul pe Transalpina

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu s-a reunit miercuri dimineață la sediul Instituţiei Prefectului Sibiu și a analizat situaţia de urgenţă apărută în localitatea Tilişca, unde două stânci de mari dimensiuni sunt pe punctul de a se desprinde, punând în în pericol două gospodării şi DJ 106 E, ce face legătura între Sălişte şi Jina.

Pentru rezolvarea situaţiei, în cursul acestei după-amiezi, începând cu ora 18.00, în zona afectată se va interveni cu o macara de mare tonaj, care va ridica cele două stânci, cu ajutorul unei echipe de alpinişti utilitari.

”La faţa locului vor acţiona echipaje din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, reprezentanţi ai societăţii de Drumuri şi Poduri, precum şi echipele societăţilor care asigură utilităţile în localitatea Tilişca”, anunță conducerea Prefecturii.

Între timp, în zonă se menţin măsurile luate în cursul zilei de marţi, 2 august, respectiv evacuarea locatarilor din cele două case învecinate şi  instituirea limitei de viteză de 30 km/h pe DJ 106 E. Participanţilor la trafic li se recomandă să folosească drept rută alternativă de deplasare – DJ 106 G Poiana Sibiului – Dobîrca.

Sursa foto: ISU Sibiu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

O opinie

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    :)) Stefan Dobre

    azi maine scrieti ca traficul pe Transfagarasan e blocat de un accident la Vestem :))))…traseul Transalpina incepe la Novaci si se termina la Sugag sau viceversa…restul e can-can si circ ieftin facut de presa 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact