Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Păgubiţii Carpatica Asig pot solicita plata despăgubirilor

Păgubiţii Carpatica Asig pot solicita plata despăgubirilor

Păgubiţii asigurătorului Carpatica Asig, în cazul căreia Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis deschiderea procedurii de faliment, pot depune începând de marţi cereri pentru plata despăgubirilor care li se cuvin la Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA).

Plata dosarelor se va realiza însă doar după ce instanţa de judecată va stabili, definitiv, falimentul Carpatica.

Fondul de Garantare a Asiguraţilor (FGA) ar putea plăti în cazul falimentului Carpatica Asig circa 624 de milioane de lei, potrivit estimărilor preliminare.

Fondul de Garantarea plăteşte daune în limita a 450.000 de lei (100.000) de euro pe fiecare poliţă de asigurare, restul sumei în cazul în care valoarea daunei depăşeste plafonul FGA urmând să fie recuperate în instanţă prin înscrierea la masa creedală.

Fondul de Garantarea avea anul trecut disponibilităţi de circa un miliard de lei, iar în aceste condiţii cele două falimente- Astra şi Carpatica- vor duce la epuizarea fondurilor FGA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus