Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Udrea: Politica s-a degradat. Parlamentul e inutil

Udrea: Politica s-a degradat. Parlamentul e inutil

Fostul ministru Elena Udrea s-a declarat dezamăgită de actuala clasă politică, în cadrul unui interviu acordat Digi24. Udrea spune că actualul parlament este inutil și că nu mai dorește un nou mandat de parlamentar.Inutil (n.r. parlamentul). Deci, dacă nu ar mai fi s-ar duce acasă...bine nu se poate, Doamne fereşte, suntem într-o societate democratică, Parlamentul este instituţia cea mai importantă într-o democraţie(...) Uitaţi, vă dau un nume sau nume care nu vor pleca şi care, probabil, că ar trebui să plece: domnul Vasile Blaga, pleacă? Nu ştiu dacă pleacă sau alţii din generaţia dânsului”.

Parte din interviul acordat de Elena Udrea site-ului Digi24:

Reporter: Veţi candida în toamnă pentru un nou mandat de parlamentar?

Elena Udrea: Nu, nu.

Reporter: Este o decizie definitivă, nu veţi mai candida pentru un nou mandat?

Elena Udrea: Mă întrebaţi acum, acum vă spun că nu mai candidez. Nu am stat să analizez mai mult de atât, dar decizia mea acum este să nu candidez.

Reporter: Cum vedeţi schimbarea de generaţii din Parlament? Dispar foarte multe nume cunoscute, inclusiv al dumneavoastră, şi vor apărea altele noi.

Elena Udrea: S-au mai schimbat generaţiile în ultimii 26 de ani. Nu neapărat o schimbare de generaţie va aduce o schimbare a modului de a face politică şi asta am văzut-o pe pielea noastră de la Revoluţie încoace. Dimpotrivă, mie mi se pare că politica s-a degradat, chiar dacă generaţiile care au venit de-a lungul timpului au fost mai degrabă educate în democraţie. Este un exerciţiu de politică nou, vom vedea dacă va aduce un plus modul de a face politică în ţara asta şi ţării în general pentru că politica este în slujba sau ar trebui să fie în slujba oamenilor.

Reporter: Cum vi s-a părut ultimul Parlament din care şi dumneavoastră aţi făcut parte?

Elena Udrea: Inutil. Deci, dacă nu ar mai fi s-ar duce acasă...bine nu se poate, Doamne fereşte, suntem într-o societate democratică, Parlamentul este instituţia cea mai importantă într-o democraţie(...) Uitaţi, vă dau un nume sau nume care nu vor pleca şi care, probabil, că ar trebui să plece: domnul Vasile Blaga, pleacă? Nu ştiu dacă pleacă sau alţii din generaţia dânsului. Dacă nu se întâmplă o schimbare şi asta şi la nivelul societăţii pentru că şi politicienii nu pică de pe lună, politicienii se schimbă şi vin din societate. Dacă nu se va schimba mentalitatea, degeaba vin nume noi în politică.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

zzz

Acum 7 ani

e complet inutil daca nu te mai freci tu pe nas acolo...
Raspunde

gigi duru

Acum 7 ani

O tură stă deoparte, apoi revine cu forțe noi în partidul tătucului Băsescu: „Te vreau lângă mine...”
Raspunde

politrucul

Acum 7 ani

Și ce propuneți, stimată doamnă, dictatura ?!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Ar fi fost "interesant" pentru electorat, ca E.U. sane spună care a fost contribuția Domniei Sale la "evoluția" clasei politice menționate. Eu una sunt curioasa care a fost sistemul de relații in care dansa a intrat, cu "cine" raporturile de subordonare, colaborare, coordonare care sunt Adevărații "centrii de putere" toate povestite cu subiect si predicat, așa cum ,dacă n-a știut, a învățat la interogatoriile de la DNA. Si o întrebare de final: E.U. n-a știut ca "buldogul" este indezirabil ,atunci cand a trecut din barca PNL-ista in cea PD-L-ista odată cu ajungerea lui T. Basescu la Cotroceni sau a "suportat" totul cu stoicism din "ratiuni de stat" ....?
Raspunde

Soros

Acum 7 ani

....daca ajung oameni ca tine in politica - este foarte firesc sa se degradeze !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus