Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Lungul drum spre normalitate

În primul rând, cred că Sibiul stagnează. Sunt și câteva motive care se pot dibui de la distanță. În primul rând, lipsa criticii. Nu de puține ori, un articol care viza anumite probleme identificate de cetățeni și scrise în ziar au primit o reacție ciudată din partea administrației. Și nu vorbesc doar de primărie. Și celelalte instituții locale au un fel de platoșă care îi ține relaxați, chiar și atunci când se semnalează probleme grave. Se protejează în primul rând mizând pe un lucru care nu e tot timpul adevărat: presa exagerează.

Un alt aspect ține de fosta administrație Iohannis. Împotriva unei instituții care avea în față un om votat mereu cu peste 70% e greu și poate chiar ineficient. Dacă nu ai argumente solide, vei atrage antipatia cititorilor, dacă vorbim de mass-media. În ceea ce privește activitatea politică a partidelor care teoretic se aflau în opoziție aveam aceeași problemă: cine e nebun să se pună rău cu 70% din cei care merg regulat la vot?

În lipsa unei opoziții sau a unei critici care să fie înțeleasă ca fiind constructivă s-a instalat în timp un soi de autosuficiență. O autosuficiență care s-a transmis de sus în jos în toată structura. De aici până la a spune la fiecare trei cuvinte că avem un oraș incredibil și un județ minunat a fost doar un pas. O stare de beatitudine care nu s-a schimbat nici acum, chiar dacă în vârful administrație locale sunt alți oameni. Am senzația că ne îndepărtăm încet, încet de realitate și pășim cu pași siguri într-una virtuală, în care totul este minunat.

Lipsa criticii, autosuficiența atunci când ești mulțumit de tine și te iubești atât de tare, încât ți se pare că ești perfect, nu mai ai unde să progresezi. Iar efectele nici măcar nu le vezi într-un timp foarte lung. Dacă cumva caști ochii, vei vedea efectele în timp real. Pășind pe stradă, cercetând planurile pe termen lung, stând de vorbă cu unul, doi funcționari publici.

 

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

stefan

Acum 7 ani

Articol corect. Din pacate lipsa unei opozitii duce la plafonare. Ce este si ma trist e faptul ca nu exista vre-un partid sau vre-un personaj cu autoritate sa faca opozitie. Iar noi o parte din populatia daca semnalam o problema... mai ca suntem certati de restul. Sibiul in acest moment se dezvolta strict de mediu privat ( din pacate fara ajutorul institutiilor ceea ce duce la o dezvoltare haotica fara vre-o infrastructura.... zone rezidentiale cu drumuri din pamant, probleme cu canalizarea,si energia electrca etc. ) Mandrii ca suntem Sibieni , o foata capitala culturara care stacneaza sa chiar regreseaza.
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

....metoda eficientă de manipulare, sondajul de opinie, foloseste ca argument psihologic principiul conformismului social....
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

keep voting fdgr :(
Raspunde

Mihai

Acum 7 ani

N-as vota FDGR daca as avea alternative mai bune. E cam nasol asa, dar la celelalte partide pare sa le fie frica sa actioneze in Sibiu.
Raspunde

Larisa

Acum 7 ani

Din pacate, Sibiul se hraneste din ceea ce a insemnat 2007. Merge din inertie. Nu s-a facut aproape nimic notabil. Dimpotriva. Fodor e o nulitate. Regret ca am votat-o. Nu aveam alternativa. Pop e o si mai mare nulitate, autosuficient puturos. Sitterli pesedist. Trist. Sibiul fata de Cluj e un sat.
Raspunde

Gutziu

Acum 7 ani

Oras prafuit, provincial, minor, un targusor cu strazi de pamant... crede ca e buricul pamantului, tipic pentru provinciali ratati. Un oras dominat de mafia politico-ecomomica (bishnitzari verosi) si de cea interlopa. Un La Medelin romanesc.
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

In sfirsit v-a picat fisa,dl Bratu!Uitati doar sa spuneti ca autosuficienta s-a instalat prin 2002-2003,cu un virf gaussian in 2007-2008,in rest e OK articolul.Pareti recuperabil!
Raspunde

elena

Acum 7 ani

Ar merita sa faceți un articol si despre aspectul primariei sediul vechi sau al pietelor din Sibiu!
Raspunde

ArdeiUmplut

Acum 7 ani

colegul tau cu sotie angajata in primarie face opozitie oare ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus