X
masini electrice

Caravana mașinilor electrice care fac înconjurul lumii ajunge săptămâna viitoare la Sibiu

Caravana ”80edays”, a mașinilor electrice care fac înconjurul lumii, este așteptată să ajungă săptămâna viitoare la Sibiu, după ce a plecat în 16 iunie din Barcelona, a traversat întreg continentul nord-american și Asia.

Organizatorii au declarat pentru Turnul Sfatului că la Sibiu vor sosi opt echipaje cu opt mașini electrice și vor poposi în parcarea de la Cazarma 90. Sibienii dornici să afle cum e să vezi lumea în 80 de zile sau cât de fiabile sunt mașinile electrice de ultimă generație sunt invitați să intre în dialog cu echipajele marți între orele 19:00 – 21:00.

A doua zi caravana are programată o excursie pe Transfăgărășan, tocmai pentru a arăta lumii că o mașină electrică, cu o autonomie de 400 de km, poate urca lejer la Bâlea Lac și apoi poate reveni la Sibiu fără probleme.

La Sibiu mașinile vor sta din 16 august până în 18 august. De la Sibiu mașinile pleacă spre Arad, iar apoi mai departe către Budapesta.

masini

Competiția este planificată să se încheie în fata Arcului de Triumf din Barcelona, locul plecării, pe 4 septembrie 2016, la exact 80 de zile de la start.

Participanții la această ediție a 80edays provin din Germania, Spania, Elveția, Italia, Cehia, Ungaria, Austria, China și SUA. Ei conduc mașini Tesla Model S, Tesla Roadster, Denza, iar echipa ungară participă cu un autobuz electric, fabricație proprie.

masini electrice 2

În total, mașinile vor parcurge peste 25.000 de kilometri și vor străbate peste 20 de țări. În România ei vor merge peste 1100 de kilometri.

Traseu 80edays 2016

Citește și:

Prima stație de încărcare a autovehiculelor electrice din Sibiu a fost pusă în funcțiune

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Dani

  Cand ajung in parcarea de la Cazarma 90? Nu as sta in fiecare zi a saptamanii viitoare, intre orele orele 19:00 – 21:00, sa cunosc echipajele.

  Multumesc!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Stefan Dobre

  |Author

  ”La Sibiu mașinile vor sta din 16 august până în 18 august.” Am completat acum. Îmi cer scuze pentru neclaritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact