X
claudia iordanescu adi eco

TSTV. Claudia Iordănescu, director executiv Adi Eco Sibiu. De când, cât costă și cum se face colectarea gunoiului

Din luna noiembrie, cel mai probabil, în municipiu, dar și în alte localități din județ se va schimba modul în care se vor colecta deșeurile. Cât va costa? ”Taxa maximă pe care noi, cetățenii, trebuie să o plătim și autoritățile au dreptul să ne-o ceară, este reglementată prin contractul de finanțare. Există în anexa acestui contract de finanțare a acestui sistem de management integrat un grafic de evoluție al tarifelor, tarife și prețuri care nu pot fi depășite. Pentru 2016, tariful maxim pe care îl vom plăti este de 9,23 de lei. Ulterior, în urma fundamentării de taxă pentru că vom vedea cum se colectează, cât se colectează și cât de conștienți suntem în a colectiv vom vedea o scădere a acestei taxe”, a explicat Claudia Iordănescu, directorul executiv al Adi Eco Sibiu, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară.

Cu cât sibienii vor fi mai responsabili și vor avea grijă să selecteze deșeurile menajere, cu atât prețul este mai mic. ”Din păcate, legiuitorul a preluat-o ca și taxă specială de salubrizare. Dacă ar fi fost considerată de la început ca o creanță ar fi fost mult mai ușor pentru UAT-uri să-i execute pe cei care nu sunt de bună credință. Oricum vor putea fi executați cei care nu sunt de bună credință și toți vom fi obligați să plătim. Va fi o taxă la primărie care va înlocui factura plătită până acum la societățile de salubrizare”, a mai spus Claudia Iordănescu.

Mai multe detalii despre noul sistem de colectare a deșeurilor puteți vedea în emisiune:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

8 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Micul Muci

  Conform Raportului Cenzorilor(‘http://www.adiecosibiu.ro/documente-sedinte.html”),ciudat prin faptul ca este intocmit de o persoana care nu este cenzor,ADI Eco a functionat cu 5(cinci) angajati.Conform bugetului,acesti angajati au ”executat” 305000 lei cu salarii,s-au deplasat de 7000 lei si au fost instruiti de 18000 lei din care 1000 lei pe teme de protectia muncii.Macar sunt laconici,au vorbit la telefon doar de 11000 lei.

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Micul Muci

  Nu ma pot abtine: dupa toata activitatea din 2015,bietii de ei au inregistrat o pierdere de 9770,54 lei!Dl Bratu,nu organizati o subscriptie publica sa-i scoatem din rahat?

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TALIDA RUNCU

  INCREDIBIL! PRESEDINTELE ADIECO SIBIU ESTE CONFORM SITE-ULUI CONSTANTIN SOVAIALA! IATA UN FLAGRANT CONFLICT DE INTERESE! ALO,
  D.N.A.!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact