Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Elveția: Un bărbat a dat foc unui vagon și a înjunghiat pasageri într-un tren; șase răniți

Elveția: Un bărbat a dat foc unui vagon și a înjunghiat pasageri într-un tren; șase răniți

Un elvețian în vârstă de 27 de ani a dat foc sâmbătă unui vagon cu ajutorul unui lichid inflamabil și a înjunghiat pasagerii dintr-un tren în apropiere de stația Salez, din cantonul Saint-Gall (Sankt Gallen, în limba germană) din Elveția, rănind șase persoane, între care un copil de șase ani, a anunțat poliția, transmite AFP, citată de Agerpres.

"Potrivit informațiilor actuale, un elvețian în vârstă de 27 de ani a turnat un lichid inflamabil. El era înarmat cu cel puțin un cuțit. Lichidul a luat foc", a anunțat poliția din cantonul Saint-Gall într-un comunicat de presă.

Răniții au suferit plăgi înjunghiate și arsuri.

Atacul a fost comis într-un tren care circula în estul țării, de-a lungul frontierei cu Liechtenstein. Conform informațiilor difuzate de poliția locală, atacatorul a fost la rândul său rănit și a fost transportat la spital.

Potrivit BBC, la fața locului au fost trimise trei elicoptere de salvare și pompieri, iar o operațiune de proporții a poliției este în curs de desfășurare. Momentan nu se cunosc motivele atacului și nici date suplimentare despre atacator.

Publicația Tribune de Geneve relatează că atacul s-a produs sâmbătă în jurul orei locale 14:20, între comunele Buchs și Seenwald din cantonul Saint-Gall, cu puțin timp înainte ca trenul să intre în stație. Potrivit informațiilor furnizate de poliție, tânărul a provocat un incendiu cu ajutorul unui lichid inflamabil, focul propagându-se în tren. În momentul atacului, în garnitură se aflau câteva zeci de pasageri.

Gara din Salez a fost închisă după atac și este accesibilă doar cu anumite restricții. Autoritățile au în vedere introducerea unor autobuze care să asigure transportul pe ruta respectivă. Pagubele suferite în urma incendiului asupra garniturii de tren se ridică la peste 100.000 de franci elvețieni. Ministerul public din Saint-Gall a deschis o anchetă.

foto daily mail

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1951

Comentarii

3 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

M-as fi așteptat sa fie devoalata si orientarea religioasă musulmană a "atentatorului " Păcat ca n-a fost așa....
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

M-as fi așteptat sa fie devoalata si orientarea religioasă musulmană a "atentatorului" Păcat ca n-a fost așa...
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

Pai este evident ca este musulman altfel nu s-ar fi tinut sub tacere in mod intentionat acest lucru
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus