X
daniela cimpean

Daniela Cîmpean: Mutăm Piața Țărănească. ”Știm cu toții că acolo se cumpără carne de la METRO”

Președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean, a anunțat în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV că până la sfârșitul anului Piața Țărănească de la Sala Transilvania va fi mutată într-o zonă mult mai bună pentru comerț. În plus, Cîmpean susține că cei care vor vinde aici produse vor fi mult mai atent verificat, astfel încât sibienii care vor să cumpere alimente de aici să fie siguri că acestea provin dintr-o gospodărie, nu dintr-un supermarket. ”Piața Țărănească de la Sala Transilvania a fost un subiect sensibil și înainte de campanie, și în timpul campaniei. Am fost acuzată că vreau să închid Piața Transilvania și chiar am fost atacată pe această temă. Am spus că ar trebui reorganizată, nu închisă. De la prima ședință de Consiliu Județean am făcut pași în această direcție, chiar dacă domnul Cindrea nu a observat că a votat că s-au alocat bani pentru modernizarea pieței și pentru a amenaja spații pentru a se depozita acele vitrine frigorifice care creează o problemă în acest moment. În Sala Transilvania multă lume reclamă că nu  igienic, nu e OK mai ales din cauza mirosului să fie depozitate acolo. Sunt studii pentru a găsi soluții pentru depozitarea acestor vitrine frigorifice în afara Sălii Transilvania. Produsele nu vor mai fi expuse în fața Sălii Transilvania și pe acele scări, avem identificată deja o soluție la care lucrăm cu ULBS să mutăm piața în spatele acelei parcări de lângă Sala Transilvania, unde are și ULBS niște clădiri. Am demarat discuții cu domnul Bondrea (n.r. rectorul Univerității Lucian Blaga) în acest sens și lucrăm în plus la un studiu de certificare a produselor expuse în această piață. Poate dura luni de zile, trebuie scos la licitație studiul, dar la sfârșitul toamnei vom muta Piața Țărănească”, a anunțat Daniela Cîmpean.

Președinta CJ Sibiu susține că la nivelul Consiliului Județean se va forma o comisie care va verifica toți producătorii care vor dori să vină în piață cu produse. ”În acest moment, ca cetățean al Sibiului te gândești că te duci acolo și cumperi o bucată de carne. Ai garanția numelui și atât. O știm cu toții, nu-mi place să ascund praful sub preș. Știm cu toții că acolo se cumpără carne de la METRO și se vând produse ca și când ar fi produse făcute în casă. Crezi că ai de la țărani de acasă și n-ai această siguranță. Se va întocmi o comisie care va verifica. «Vând roșii», ai acasă grădină?”, a mai spus Cîmpean.

Întreaga emisiune o puteți vedea aici:

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

43 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   mutu de la manutanță

   Ha, ha! Așa ar trebui să-i întrebați pe toți bruneții din piețe: dacă au grădini pe lângă casă… Asta-i o poveste veche, n-a descoperit-o dna Câmpean și, din nefericire, nu prea cred să o rezolve…

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  eugen

  Ce păcat de piața din cartierul” Ştrand” de ceva timp stă părăsită, bani aruncați pe apa sânbetei.D.na Câmpean vrea să mute piața “Țărănească” de la o parcare la alta .Nu mai înțeleg nimica (ai condiți bune in acea hală care defapt a fost construită ca piață) si tu muți piața sau mai bine zis o faci unde condițiile lasă de dorit.Probabil altele sunt interesele.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  marius

  asteptam demisia, stimata d-na
  sunteti acuzata de conflict de interese
  vor mai urma si alte dosare penale in care sunteti incriminata
  ati facut mult rau sibiului cu echipa de penali pe care o aveti

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Țepeș Vlad

  Super !
  Verificați si “producătorii” din Rășinari si Gura Raului ! Mergeți la magazinele mari sa vedeți cum ies cu cărucioarele pline cu carne si slănina adusa din Spania sau UE si țăranii se plâng ca ramân cu porcii si vițeii …Pe ei si pe mama lor!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @@@

  Foarte bine !!! O piata de genul, intre Polivalenta si Centrul de Afaceri arata ca dracu ! Zona total neadecvata, blocand traficul pietonal pe platou.
  O zona ideala, dar temporara, putea fi spatiul fostei berarii de la Piata Teatrului, se puteau intelege cu proprietarul terenului…

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

   George

   Terenul de acolo este in litigiu, vanzarea a fost ilegala – a intrat DNA pe fir, s-ar putea ca sa reintre in patrimoniul statului, asa ar fi normal.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Solomon

  Ideea este excelenta!Foarte multe produse ce se vand acolo sunt la mana a doua,fiind de la supermarket-uri si mult mai scumpe!De produsele autentice(pentru ca sunt si de astea!) nu aveti nimic de spus?Sunt convins ca multi dintre cumparatorii acestor produse,daca ar vedea “laboratoarele” din gospodariile localnicilor care prepara astfel de produse ar deveni brusc vegetarieni!

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  a

  Sa mute piata in curtea facultatii? Doamna asta vorbeste serios? Inteleg ca e cam tarancuta asa de fel dar in niciun caz nu e bine sa combini studiile superioare cu o piata taraneasca. Dar ma rog, duo-ul Fodor – Cimpean va fi cel mai prost lucru care s-a intamplat orasului si judetului. Ne meritam soarta.

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  konrad

  Acea Piata Taraneasca a fost o nebunie a lui Cindrea. Si el a fost informat inca de la inceput ca cei mai multi vanzatori sunt samsari. De fapt, ce se intampla cu aceea Piata Taraneasca, se inscrie in acelasi registru in care functioneaza si asa numitele Targuri de haine din Sala Transilvania. E o frauda fiscala cu acte…

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Pavel

  Pta Mare ar fi potrivita !
  Sa fie concepute niste tarabe care sa fie montate/demontate in 15 min apoi depozitate de catre o firma specializata .
  Iar inchirierea (simbolica) sa fie facuta pe termen lung , de catre tarani sibieni , verificati !
  Asa este in Praga .
  Oricum , trebuie asigurata parcarea ! Nu ca acum, cand stau politistii la panda , in loc sa lase o banda pt parcare , sambata de la 7 la 13 !

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Olingpia Gafosdea

  Pentru “noi” cei ce constituim “nucleul dur” al PNL , obișnuiți sa
  ne “hrănim” doar cu “gogoșile” acestuia, deciziile Danelutei ne lasă
  reci….

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hau bau

  Ma bufneste rasul. Draga doamna, cam cum vreti sa verificati vanzatorii? Toate pietele sunt pline de samsari, problema e ca agricultura noastra e la pamant; de unde sa tot luam rosii, castraveti…etc, tinerii nu mai lucreaza pamantul iar batranii cate legume sa recolteze ca sunt limitati in forta de muna. Spor la vizite dna Campean, mergeti la fiecare vanzator acasa sa-l verificati. Cred ca va plictisiti tare la CJ, dar asa e normal cand esti depasit de functie.

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Carla's Dream

  Are dreptate ! Cum sa beneficieze bisnitarii tiganii de o piata fara a plati absolut nimic ??? Cindrea a lansat cu tamtam sloganul sprijinim producatorii si de fapt din banii consiliului judetean ajuta tiganii si evazionistii.Sa nu mai vorbim de conditiile in care se vinde marfa

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Cornel

  Are dreptate doamna. In afara de cartofi si painea de casa, totul este din supermarket. Prostesc lumea pentru ca nu au fost verificati si au fost protejati. Au ajuns sa vanda acolo marfa toti bisnitarii si interlopii din sibiu, chipurile marfa bio. Am vazut acum o luna pe pro tv ca in judetul sibiu exista doar 2 fermieri atestai care produc si vand produse bio. Asa ca….restul de pe unde apuca plus ca conditiile de pastrare si vanzare au lasat de dorit din punct de vedere al igienei.

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Brian Loman

  Acum vreun an mă certam cu istetul de Radu Micu care susținea sus și tare că vitrinele frigorifice cu iz de telemea completează în mod extrem de fericit arhitectura Sălii Transilvania.

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Liviu

  Când eram copil piaţa ţărănească era în Piaţa mare şi în Piaţa Mică. Sper să apuc acele vremuri. Doamnă Câmpean, tare aş vrea să scăpaţi burgul de ideile comuniste aduse în mintea sibienilor de mentorul lui Iliescu, celebrul tov. Cindrea. A furat eestul. Dar e susţinut de mafiile patronate de PSD.

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  florin

  nici ca invatatoare nu a excelat, ca avocat nici atat, in afara de a fura bani publici, pt. care se pare va plati cu varf si indesat, o va intrece pe udrea la ani de puscari, iar ca consilier judetean jaleeeeee
  de mandatul de presedinte nu zic nimic, e catastrofa, important ca nu mai dureaza mult, se aude zanzâit de catuse

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Gabriela

  mai oameni buni, ati inebunit? ce sunt comentariile astea? In fond si la urma urmei, se vede dupa fata omului cine este producator si cine este comerciant. Nu mai cumparati de la comerciantii mai bruneti sau nu. Cumparati de la bunicute cu maini muncite sau mai bine deschideti ochii. La piata de la Transilvania nu se blocheaza deloc traficul. Am gasit mereu loc de parcare. Sa vedeti in Bucuresti cum este. Iar comentariile celor de culoare politica diferita de a d-nei Campean sunt tendentioase si nu au deloc legatura cu subiectul. Dragi comentatori pusi de partidul vostru sa postati comentarii aparent legate de subiect, sa stiti ca nu sunt doar prosti in tara asta. Cat de curand genul asta de manipulare nu va mai functiona.

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  marius

  gabriela abtine-te, aceasta ”d-na” si-a depasit atributiile de serviciu inca din prima zi cand a fost ”inscaunata” in functie
  traficul de influenta facut in institutile publice , presiunile puse pe angajati etc…
  asta nu e manipulare, da e abuz in serviciu,

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @Marius si Florin

  Voi in ce ati excelat, analfabetilor si pupatorilor de funduri PSD-iste?Iar despre unii care-si iau pseudonimele de ardeiumplut si micul muci,te umfla rasul!Sunteti jalnici in disperarea voastra;la gunoi cu voi!

  • Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Silviu

  Nu ma intereseaza culoare politica a celor care au facut sau care muta piata. Stiu ca este un succes si asa cum zicea si d-na Gabriela, daca casti putin ochii cumperi produse bune. Eu deja cumpar paine, branza si cartofi de la aceasi oameni de 2 ani.

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Olingpia Gafosdea

  Pana la urma, care-i miza acestei “inițiative” ? Atâta timp cât cel puțin unui segment al populației orașului, organizarea pieței pe actualul amplasament este benefică , nu înțeleg tevatura? Ce-i dacă ideea a “mijit” in capul “betivanului penal” cum ar spune simpatizanții PNL-isti? “Fenomenul” se bucura de real succes . Nimic nu împiedica actuala conducere județeana sa găsească încă un amplasament intr-o alta zona a orasului astfel încât doritorii sa aibă alternativa. Tare mi-e teama ca din lipsa de viziune politica si managerială Daneluta aplica o veche vorba a unui “clasic” încă-n viața “Mircea, fa-te ca lucrezi”

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  lb

  pocitania asta de muiere n-are habar de economie si de suprematia consumatorului. daca lui consumatorului ii place, pai are dreptu’ sa cumpere orice vrea, fara sa aiba nevoie de vreun jeg de retardata care sa-i zica ce e bine si ce nu e bine. toate proastele astea cu puterea sutoritatii vor sa-ti zica ce-i bine si ce nu-i! nu le place la javrele astea libertatea noastra sa decidem singuri ce ne trebuie! trebuie sa-si protejeze contributorii, jegurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact