Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

FOTO - VIDEO Caravana mașinilor electrice care înconjoară lumea a ajuns la Sibiu

FOTO - VIDEO Caravana mașinilor electrice care înconjoară lumea a ajuns la Sibiu

Aproape jumătate dintre echipajele caravanei mașinilor electrice care înconjoară lumea în 80 de zile au ajuns marți seară la Sibiu, câteva zeci de sibieni venind în întâmpinarea lor.

Mașinile au plecat în data de 16 iunie din Barcelona, au traversat întreg continentul nord-american și Asia, iar acum se întorc în Spania prin România. Toate echipajele folosesc în aventura lor mașini electrice de ultimă generație, tocmai acest aspect atrăgându-i pe sibienii curioși să vadă cât de fiabile sunt acum astfel de mașini.

masini electrice (20)

”Traseul nostru are peste 25.000 de kilometri și noi nu mai avem mult până la final. Deși am traversat niște țări cu drumuri foarte proaste, nu am avut niciun fel de problemă tehnică. Singurele probleme pe care le-am întâlnit au fost penele de cauciuc, cauzate de starea asfaltului sau a obiectelor de pe drum. În rest. am încărcat bateriile și am plecat”, spune Rafael de Mestre, organizator al 80edays și inițiator al proiectului.

masini electrice (17)

Pe durata celor câteva ore petrecute în parcarea de la Cazarma 90, membrii echipajelor s-au fotografiat cu cei mai mici curioși, dar au și oferit o mulțime de explicații despre autonomie, fiabilitate, costuri și economii.

masini electrice (9)

”Sunt absolut convins că în câțiva ani orice român va putea merge oriunde în țară folosind o mașină electrică. Deja marile orașe au infrastructura necesară. Tot mai multe surse de energie apar de-a lungul principalelor trasee din țară. Tehnologia evoluează și este tot mai accesibilă”, a mai spus Rafael de Mestre.

masini electrice (8)

Aventura 80edays este planificată să se încheie în fata Arcului de Triumf din Barcelona, locul plecării, pe 4 septembrie 2016, la exact 80 de zile de la start.

masini electrice (16)masini electrice (5)

Participanții la această ediție a 80edays provin din Germania, Spania, Elveția, Italia, Cehia, Ungaria, Austria, China și SUA. Ei conduc mașini Tesla Model S, Tesla Roadster, Denza, iar echipa ungară participă cu un autobuz electric, fabricație proprie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus