Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

FOTO VIDEO Povestea puiului de căprioară salvat din colții unor câini. Sibienii îi vor alege numele

FOTO VIDEO Povestea puiului de căprioară salvat din colții unor câini. Sibienii îi vor alege numele

Un pui de căprioară de doar câteva săptămâni a fost salvat din colții unor câini, de un sibian. Acesta l-a îngrijit și l-a repus pe picioare, iar acum, puiul este pe deplin refăcut. A fost preluat astăzi de reprezentanții Zoo Sibiu și are deja mica lui familie.

Puiul de căprioară a fost la un pas de moarte. În urmă cu două săptămâni, o haită de câini l-a încolțit, la liziera pădurii din apropiere de Săcel. Un bărbat care se afla la pescuit, la lacurile din zonă, a auzit hărmălaia și s-a apropiat. Când a văzut puiul, mușcat și mai mult mort decât viu, a alungat imediat câinii, cu o bâtă. A luat animalul și l-a îngrijit acasă. Cu ajutorul unui medic veterinar, sibianul a cusut rănile provocate de mușcăturile câinilor. A hrănit puiul în fiecare zi cu biberonul, cu lapte proaspăt de vacă. După două săptămâni, căpriorul s-a pus pe picioare.

Animalul sălbatic din curtea casei

Sibianul știa, însă, că deținerea unui animal sălbatic este o faptă ilegală, așa că a sunat la Garda de Mediu. procedural, căpriorul ar fi trebuit dat înapoi deținătorului de drept, adică Ocolului Silvic Săliște. Responsabilii de aici și-au dat seama, însă, că acesta nu are nicio șansă de supraviețuire în sălbăticie, rănit, fără mamă și încă sugar. "Au fost de acord să-l cedeze, au întocmit și documente, în urma investigațiilor pe care le-au făcut asupra puiului și cea mai bună soluție a fost predarea către un centru sau către un amplasament autorizat", spune Bogdan Lazăr, inspector la Garda de Mediu Sibiu.

https://youtu.be/9HAWzWDlybw

Astăzi, puiul a fost preluat și adus la Grădina Zoologică. Poate fi văzut de toți vizitatorii, iar cei mici deja îl aseamănă cu Bambi. Căpriorul nu a fost însă, deocamdată, "botezat". Un sondaj va fi publicat pe site-ul Grădinii Zoologice din Sibiu, în care vizitatorii vor fi întrebați ce nume să poarte noul locatar de la Zoo. Puiul va purta numele care va primi cel mai mare număr de voturi.

Refăcut aproape complet

Veterinarii de la Zoo l-au evaluat și au decis că poate fi preluat, fără riscuri pentru el sau pentru celelalte animale găzduite aici. A fost examinat clinic, clinic este sănătos. Urmează să facem diferite analize, examene de laborator, să vedem care este starea de sănătate a puiului și, în funcție de asta, vom face tratamentele ulterioare", spune dr. Liviu Todescu.

Puiul a fost cazat într-un spațiu de 400 de metri pătrați, în care se află o altă căprioară și câțiva iepuri de Patagonia. Vecini de țarc le sunt câțiva reni. "În prezent, Grădina Zoologică mai deține un exemplar din aceeași specie și vom spera să reușim să facem o familie", susține directorul de la Zoo Sibiu, Marius Lunca.

Puiul de căprioară poate fi văzut în ultimul țarc de pe aleea din capătul lacului, dincolo de zona în care se află primatele.

caprioara

DSC_8159

DSC_8213

DSC_8222

DSC_8249

DSC_8269

DSC_8278

DSC_8283

DSC_8222

DSC_8242

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

ham ham

Acum 7 ani

Ce animal fara inima, vor si cainii aia sa manance o masa castigata pe drept si el sare cu bata sa le ia hrana.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus