Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Wizz Air a inaugurat baza la Sibiu: ”să deschizi o bază în doi ani, e foarte repede” | Foto - video

Wizz Air a inaugurat baza la Sibiu: ”să deschizi o bază în doi ani, e foarte repede” | Foto - video

Reprezentanții companiei maghiare Wizz Air au inaugurat, vineri dimineața, baza pe care au înființat-o la Sibiu prin alocarea unei aeronave Airbuss A320, cu 180 de locuri, celor șase rute pe care le operează de pe aeroportul internațional.

Cei de la Wizz Air au început să opereze zboruri în condiții low cost din vara lui 2014, când primele destinații legau Sibiul de Dortmund și Luton (Londra). În primul an de funcționare, de la Sibiu au zburat cu Wizz Air 29.000 de pasageri. În cel de-al doilea an, numărul a crescut cu 175% (peste 80.000). În fine, în primele șase luni ale acestui an, creșterea procentuală a numărului de pasageri care au călătorit cu Wizz Air a fost de 38%, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

aeroport wizz air (1) (Copy)”În termeni de dezvoltare, să deschizi o bază în doar doi ani, este foarte repede”, declară Jozsef Ujehelyi, Cheif Flighy Operations Officer al Wizz Air.

https://youtu.be/S82XFZoNKv4

Noua aeronavă alocată bazei de la Sibiu a efectuat primul zbor vineri dimineața, către Dortmund. Tot în aceeași zi, după întoarcerea de la Dortmund, aeronava care a costat aproximativ 100 de milioane de euro inaugurează ruta către Nürnberg. De sâmbătă, aceeași aeronavă va lega Sibiul, pe rând, de Madrid, Milan Bergamo și Memmingen.

aeroport wizz air (29) (Copy)

 

”Azi chiar așezăm o bornă importantă în ceea ce privește dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu. Creăm premisele să devenim din ce în ce mai importanți. Urmează în termen apropiat și mediu să mai așezăm astfel de borne în evoluția noastră. Vrem conectivitate cu tot ceea ce înseamnă Europa, în principal”, a declarat Marius Gîrdea, directorul general al Aeroportului internațional Sibiu.

foto Silvana Armat

aeroport (84) (Copy) aeroport wizz air (82) (Copy) aeroport wizz air (81) (Copy) aeroport wizz air (74) (Copy) aeroport wizz air (70) (Copy) aeroport wizz air (63) (Copy) aeroport wizz air (59) (Copy) aeroport wizz air (43) (Copy) aeroport wizz air (36) (Copy) aeroport wizz air (25) (Copy) aeroport wizz air (21) (Copy) aeroport wizz air (20) (Copy) aeroport wizz air (2) (Copy) aeroport wizz air (62) (Copy)

aeroport wizz air (60) (Copy)

aeroport wizz air si blue air (47) (Copy)

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

7 comentarii

guta

Acum 7 ani

Foarte frumos! Felicitari pentru efort! Sa fie intr-un ceas bun!
Raspunde

...

Acum 7 ani

Urâte stewardese!
Raspunde

Vasile V. Vasile

Acum 7 ani

Și ce, parcă mă-ta-i mai faină?
Raspunde

Dumitru

Acum 7 ani

Bravo Wizz. Poate invata si Taromul ceva din asta. ...
Raspunde

Dani. G

Acum 7 ani

Oare nu este putin jenant ca d-na D. Campean, asa zisa presedinta a CJ Sibiu, nu a luat parte la un astfel de eveniment, destul de important pentru Sibiu? Sau nu stie ca aeroportul se afla in subordinea CJ Sibiu?
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Subscriu , si-n plus ar hi trebuit sa fie secondată si de un sobor de pochi...
Raspunde

no name

Acum 7 ani

Pai d-na Campean nu are niciun merit la treaba asta, totul a fost facut pe vremea lui Cindrea. Asa ca a avut decenta de a nu participa la ceva ce a gasit gata facut. Sa vedem ce face ea de acum incolo...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus