Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Video | Cum a avut loc accidentul mortal din iunie, de la Apoldu: volan pe dreapta, ploaie, depășiri

Video | Cum a avut loc accidentul mortal din iunie, de la Apoldu: volan pe dreapta, ploaie, depășiri

Un autoturism Rover înmatriculat în Brașov, al cărui șofer nu are răbdare, nu semnalizează intenția de a depăși și ”presează” șoferul unei Dacia Logan, aflat de asemenea în depășire, pierde controlul în curba ulterioară depășirii. Rămâne pe contrasens și derapează izbindu-se în plin într-o Honda Accord, care circula pe prima din cele două benzi ale sensului opus.

Scena de mai sus este redată de imaginile publicate acum câteva ore de un șofer care a surprins accidentul din 26 iunie 2016, produs pe DN1 înainte de Apoldu de Sus. Șoferul respectiv - utilizator sub numele Limit al site-ului trafictube.ro (unde au fost postate imaginile) – descrie și câteva scene ulterioare impactului.

”Cel din Rover, care a cauzat accidentul, mort pe loc, volan pe dreapta. A fost integrat în caroserie”, descrie Limit, care a oprit pentru a ajuta pasagerii răniți. Aceștia au fost cei din mașina care circula regulamentar și în care se aflau patru persoane: doi adulți, soț și soție în vârstă de 34 de ani, și copii acestora, dintre care cel mai mic, de aproape cinci ani, a fost grav rănit. ”Cel mai grav a fost copilul de 4-5 ani, pe care - deși era pus pe înălțător și legat cu centura - l-am găsit la picioarele mamei lui, cu tot cu înălțător. Degeaba a avut centura pusă. Mama, fiind în stare de șoc, l-a și zguduit destul de tare ca să îl trezească, crezând că e mort. I-am zis să stea liniștită și să nu îl mai miște până nu ajunge salvarea. Dar vă dați seama că din urma șocului nu cred că mă auzea”, mai povestește cel care a surprins imaginile cu camera instalată la bordul mașinii. Potrivit lui, ambulanța a ajuns în decurs de șapte minute. Șoferul vinovat, care a decedat pe loc, avea 59 de ani. Accidentul a fost produs în timp ce ploua, în dreptul porțiunii de autostradă închisă circulației de aproape un an. Potrivit celor care au vizionat fotografiile publicate ulterior accidentului, Roverul era echipat și cu anvelope de iarnă.

Atenție! Imaginile de mai jos au un puternic impact emoțional.

Foto Mediafax

accident apoldu honda accord sursa mediafax Pasagerii Hondei Accord au scăpat cu viață

accident apoldu susrsa mediafax Roverul cu volan pe dreapta avea și cauciucuri de iarnă

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

X

Acum 7 ani

O grava lacuna a legislației rutiere în România. Cum le permite înmatricularea mașinilor cu volan pe dreapta??? Este inadmisibil
Raspunde

Sibian 100%

Acum 7 ani

Fac apel la autoritati sa efectueze urgent modificari in legislatie pentru a interzice masinile cu volan pe dreapta.Ganditi-va cat trebuie sa iasa o masina in afara benzii pentru ca soferul sa aiba vizibilitate.Alo,parlamentari de Sibiu,se aude?
Raspunde

Urzum

Acum 7 ani

Daca te-ai obosi sa citesti integral comentariile postate de cel care a filmat ai afla ca omul a facut tot ce trebuie pentru a ajuta pe cei implicati in accident. Mai zi-ne tu o data cum e simtul ala civic
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Niciun pic de simt civic din partea soferului. Iesi din masina, asigura zona cu triunghiuri reflectorizante, ia semnele vitale ale victimelor, vezi daca poti ajuta cumva, dar fara sa misti sau sa bruschezi victimele, pentru a nu agrava eventualele leziuni la coalana. Te duci ca ghiolbanu mai departe. Poate era vreo sangerare ce trebuia oprita urgent, cai respiratorii de eliberat, vreun pasager prins in centura... Sau poate nu puteai face nimic, dar puteai sa le dai celor de la 112 o descriere mai precisa a starii victimelor.
Raspunde

Eu

Acum 7 ani

Degeaba mașina are volan pe stânga dacă cel care este la volan nu adaptează viteza la condițiile de trafic. Se vede clar ca cel cu Rover-ul a derapat si a intrat pe contrasens.....deci nu are nicio treaba cu volanul care era pe partea dreapta. Cred ca cei care au copii sa citească ce a declarat martorul accidentului si sa bage la cap.....si cu înălțător (nu scaun) copii nu sunt in siguranța in cazul unui accident. Știu f multe cazuri când părinți incontienti își țin copii in brațe pe timpul călătoriei cu mașina. Asta nu a fost o situație tragica pt cei din Honda dar sper ca pe viitor sa își așeze copilul intr-un scaun auto si sa uite de înălțător......
Raspunde

Paul

Acum 7 ani

Cretinii astia se grabesc de nu mai pot pe drumuri nationale si pe autostrada merg cu 100 km/h ! Daca mai au si antene ... mori de ras ! Ar fi interesant sa stim nr de accidente cauzate de autoturisme cu volanul pe dreapta .
Raspunde

Sibian 100%

Acum 7 ani

Probabil proportia numarului de accidente provocate de cei cu volan pe dreapta este mai mare decat proportia acestor masini in randul tuturor masinilor dar ganditi-va si la situatiile stresante in care apare in fata o masina dor pentru ca soferul sa vada ceva din sens opus.Nu-i asa ca macar te sperii?
Raspunde

Augnik

Acum 7 ani

Acesta e retultatul dacä Sub capotä sänt Multi cai putere si än cap e Putin creier. Cänd am fost än RO. än concediu mi-am dat seama cä fiecare vrea sä te depäseascä. (si eu nu merg prea äncet .)
Raspunde

....

Acum 7 ani

Mai dar cum poti depăși in asemenea condiții de vizibilitate? pe lângă faptul ca plouă si plus de asta e si interzisă depășirea...sa prostit lumea de tot!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus