Vineri,
19.04.2024
Parțial Noros
Acum
2°C

Cinci români morţi în cutremurul din Italia, alţi 11 sunt daţi dispăruţi

Cinci români morţi în cutremurul din Italia, alţi 11 sunt daţi dispăruţi

ACTUALIZARE ora 14,25

Ministerul de Externe anunţă că a fost confirmat decesul altor trei români în urma cutremurului din Italia, astfel că la acest moment numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în seism este de cinci persoane. De asemenea, alte 11 persoane sunt date dispărute, informează News.ro

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, joi după-amiază, că, potrivit ultimelor informaţii obţinute din Italia, a fost confirmat decesul altor trei cetăţeni români în urma seismului produs cu o zi în urmă pe teritoriul Italiei. Astfel, la acest moment, numărul cetăţenilor români care şi-au pierdut viaţa în urma cutremurului este de cinci persoane.

În ceea ce priveşte semnalările privind cetăţenii români daţi dispăruţi, numărul cazurilor înregistrate până la acest moment este de 11 persoane, iar verificările sunt în derulare.

În continuare, echipa consulară mobilă aflată pe teren acţionează în coordonare cu autorităţile italiene şi face toate demersurile necesare pentru a stabili dacă printre victime se află şi alţi cetăţeni români, precizează MAE.

ACTUALIZARE 25 AUGUST ora 10

Ministerul Afacerilor Externe anunţă, joi dimineaţă, decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei. De asemenea, printre răniţi au mai fost identificate încă două persoane de cetăţenie română, în timp ce opt români sunt daţi dispăruţi, notează News.ro

Ministerul Afacerilor Externe anunţă decesul unui al doilea cetăţean român în urma seismului puternic produs pe teritoriul Italiei şi transmite condoleanţe familiilor celor doi români care şi-au pierdut viaţa în urma acestei tragedii.

De asemenea, MAE menţionează că au mai fost identificate alte două persoane de cetăţenie română printre răniţi, care se află internate pentru îngrijiri medicale, astfel că numărul românilor răniţi în urma seismului din Italia a ajuns la 4.

1-fb

Potrivit sursei citate, echipele consulare mobile s-au deplasat la unităţile medicale unde se află internaţi cei patru români răniţi şi menţin permanent legătura cu personalul specializat care îi monitorizează, pentru informaţii actualizate cu privire la evoluţia stării acestora de sănătate.

Totodată, cele două echipe mobile au continuat demersurile de acordare a asistenţei consulare pe parcursul întregii nopţi, deplasându-se şi la o tabără de sinistraţi unde sunt adăpostiţi 10 cetăţeni români.

În ceea ce priveşte semnalările primite în cursul zilei de joi privind cetăţenii români daţi dispăruţi, MAE anunţă că verificările continuă, în acest moment opt persoane aflându-se în această situaţie.

3-fb

Bilanţul deceselor provocate de seismul din Italia a ajuns la 247, a anunţat joi dimineaţă Protecţia Civilă, precizând că este vorba de un număr provizoriu, relatează Associated Press.

Printre victime se numără foarte mulţi copii, iar sute de persoane au fost rănite. Peste 2.500 de oameni au rămas fără adăpost, în condiţiile în care localităţile Amatrice, Accumoli şi Pescara del Tronto au fost rase, practic, de pe faţa Pământului.

2-fb 4-fb

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un român a murit, doi au fost răniţi şi alţi nouă au fost daţi dispăruţi de către aparţinători în urma cutremurului ce a avut loc miercuri în Italia, anunţă Ministerul Afacerilor Externe, citat de news.ro

”Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret decesul unui cetăţean român în urma cutremurului care a afectat, în cursul nopţii, regiunea centrală a Italiei. Misiunea diplomatică la Roma va asigura întreaga asistenţă consulară necesară în acest caz”, a anunţat MAE.

Alte două persoane de cetăţenie română au fost identificate printre răniţi şi au fost spitalizate. ”Un număr de nouă cetăţeni români rezidenţi în zona sinistrată au fost daţi dispăruţi de către aparţinători”, precizează ministerul.

Misiunea diplomatică română se află permanent în legătură cu autorităţile italiene şi a trimis la faţa locului două echipe consulare mobile (una de la ambasada României la Roma şi celalată de la consulatul general al României la Bologna), care încearcă să afle date despre alţi români care se află în zona seismului.

”MAE reaminteşte că cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Italia - (0039) 06 835 233 58 şi (0039) 06 835 233 56, Consulatul General al României la Bologna - (0039) 051 5872120 şi (0039) 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă”, mai precizează Ministerul Afacerilor Externe.

foto news.ro

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, nu credeți ca va fi deranj mare la PNL pentru voturile din diaspora ?...
Raspunde

Cititescu

Acum 7 ani

Atentie la exprimare. Corect era CETATENI ROMANI, nu "romani" (ca in titlu). Si ungurii, tiganii, sasii, bulgarii, turcii, etc pot fi cetateni romani, dar nu sunt de etnie romana. Ca sa existe comfuzii cu... ceia ce nu suntem!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus