X
festival rasinari

Bulz gigant, tradiții și voie bună la Festivalul Brânzei și al Țuicii de la Rășinari

Importanța tradițiilor din zona Mărginimii Sibiului vor fi marcate, și anul acesta, la Festivalul Brânzei și al Țuicii de la Rășinari. Sâmbătă și duminică, turiștii vor avea posibilitatea să deguste renumitele preparate tradiționale din zonă, printre care și uriașul bulz al festivalului, sau se pot bucura de spectacolele oferite de artiști și ansamblurile folclorice. Cea de-a XIII-a ediție aduce și o noutate, muzeele vor fi deschise pentru participanți și turiști.

Pe parcursul celor două zile de festival, vizitatorii pot gusta produse tradiţionale specifice Mărginimii Sibiului ( brânzeturi, tocană de oaie la ceaun, sloiul de oaie, bulz ciobănesc, pastramă) și se pot bucura de programul artistic oferit de ansamblurile folclorice și de interpreții de muzică populară. Reprezentativ pentru Festivalul Brânzei și al Țuicii este realizarea „bulzului festivalului” care a devenit deja o tradiţie în zonă. Bulzul se face dintr-o cantitate considerabilă de mămăligă, brânză de oaie şi smântână, pregătită de săteni.

   “Tradițiile ne definesc ca locuitori ai comunei Rășinari, de aceea ne străduim în fiecare an să organizăm cât mai multe evenimente pentru a prezenta particularitățile zonei.  Festivalul Brânzei și Țuicii este un eveniment care oferă tuturor șansa să cunoască tradițiile din Rășinari, să viziteze obiectivele turistice, să deguste delicioasele preparate tradiționale, dar și să se bucure de programul artistic oferit de îndrăgiți interpreți de muzică populară și ansambluri folclorice”, spune Bogdan Bucur, primarul comunei Rășinari.

Ca o noutate pentru ediția a XIII- a a festivalului, vor fi deschise pentru participanții și turiștii interesați următoarele obiective turistice: Muzeul Etnografic, Muzeul Episcopiei şi Biserica Sfânta Paraschiva. Festivalul este organizat în fiecare an pentru a transmite și promova tradițiile din Rășinari, recunoscute și la nivel European prin câștigarea titlului „Mărginimea Sibiului destinație de excelență în turism și gastronomie locală” (2015). Programul festivalului poate fi consultat  aici .

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

5 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact