Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
12°C

Curtea școlii devine teren de joacă și sport după orele de curs

Curtea școlii devine teren de joacă și sport după orele de curs

Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ  pregătește un nou proiect menit să ofere copiilor și tinerilor noi terenuri de joacă și activități sportive în cartierele în care locuiesc, prin deschiderea curților și terenurilor de sport ale unităților de învățământ după orele de curs, în weekend și pe timpul vacanțelor școlare.

Prin această inițiativă se dorește creșterea numărului de terenuri de sport și locuri de joacă din cartiere, mai ales în acele zone în care nu există astfel de terenuri și nici nu mai există spațiu pentru amenajarea lor, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sibiu.

“Unele cartiere ale orașului sunt foarte aglomerate și nu mai există spațiu disponibil în care să amenajăm terenuri pentru activități recreative și sportive. Prin urmare mi s-a părut foarte bună această soluție propusă chiar de sibieni în cadrul întâlnirilor din cartiere organizate cu scopul elaborării Strategiei de Dezvoltare a Sibiului pentru următorii ani. Chiar dacă realizarea acestui proiect înseamnă cheltuieli administrative mai mari pentru unitățile de învățământ respective, vom aloca aceste fonduri din bugetul local, fiind vorba despre un beneficiu important pentru copiii și tinerii sibieni. Am rugat serviciul de resort să pregătească un proiect de hotărâre a Consiliului Local în acest sens,” spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Serviciul public care administrează aceste clădiri analizează în prezent care dintre spații se potrivesc acestui proiect și va alcătui o listă cu unitățile de învățământ care vor fi înscrise în program.

Accesul liber în curțile unităților de învățământ ar urma să se realizeze în baza unui program stabilit de conducerea unităților de învățământ, în funcție de programul școlar și în conformitate cu regulamentul de funcționare și organizare a școlii sau liceului respectiv. Pentru a evita orice incidente sau pericole, se vor impune reguli de comportament în utilizarea acestor spații.

Prin proiectul de hotărâre aflat în pregătire se va avea în vedere și securitatea și siguranța copiilor și tinerilor care vor utiliza terenurile de sport. Paza obiectivelor va fi suplimentată pentru a acoperi și perioada din afara orelor de curs când copiii și tinerii din cartier vor putea utiliza aceste spații în scop recreativ.

În comunicatul amintit se menționează că toate unitățile de învățământ beneficiază de supraveghere video, iar clădirile sunt dotate cu sisteme antiefracție. De asemenea, pe timpul orelor de curs, unele școli și licee beneficiază și de pază umană. În situația în care unitățile de învățământ nu au asigurată paza prin personal angajat, sumele necesare contractării unui serviciu de pază, care să asigure atât supravegherea copiilor, cât și paza obiectivului vor fi asigurate din bugetul local.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

7 comentarii

ana

Acum 7 ani

Bravo!
Raspunde

Toto

Acum 7 ani

Foarte buna idee în comparație cu trasarile de terenuri de sport de lângă stadion.
Raspunde

Carmen

Acum 7 ani

Ce sisteme antiefractie sunt in scoli???? Si nu cred ca toate scolile au supraveghere video! Multe scoli nu au nici macar portar 24h /24h. Buna gluma!
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Nu mai exista spatii disponibile?Adica,au existat da' au disparut?Unde?Cind?Cum?
Raspunde

Floricel

Acum 7 ani

De unde atata deschidere dintr-o data? De ce nu a aprobat pana acum montarea de baloane pe post de sali de sport, astfel incat copii sa nu vina la scoala in 2 schimburi?
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nene, noi "viitorul " acestei nații suntem extrem de "Fericiți" ca actuala administrație locală s-a gândit si la noi !... Mulțumim lu' doamna Hastrid pentru crearea "locurilor se joaca" si asiguram generația ajunsă la vârsta senectuții sa nu-i dezamăgim ....
Raspunde

cedonia

Acum 7 ani

Ii jidare aia de sport de ii consiliera dela psd. ii tot bate la cap cu scolile si sportu
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus