X
dragnea

Dragnea: Nu am știut că Alina Gorghiu e avertizor. Mi se pare grav că o doamnă îi dictează președintelui României ce să facă

Președintele Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, a declarat, duminică seara, că i se pare grav faptul că Alina Gorghiu, copreședinte PNL, îi dictează președintelui Klaus Iohannis ce să facă, în condițiile în care aceasta a precizat recent că Dragnea nu va ocupa funcția de prim-ministru al României atâta timp cât actualul șef al statului va rămâne la Cotroceni.

“În primul rând, nu am știut că doamna e avertizor. Știam că e semi-președinte la un partid. În al doilea rând: dincolo de penibilul intervenției și al declarației, mie mi se pare foarte grav că o doamnă — indiferent cum o cheamă — îi dictează președintelui României ce să facă sau — și mai grav — ce să nu facă. Pentru că nu este o declarație oficială de la Cotroceni. Dacă va apărea, o comentez fără ezitări. În al treilea rând: (…) noi vom discuta de variante de prim-ministru de la PSD doar după alegeri. Pe noi ne interesează să vorbim despre ce facem pentru România”, a precizat Dragnea, la Antena 3, citat de Agerpres.

Întrebat dacă există posibilitatea ca PSD să formeze un guvern cu PNL și să îl susțină pe Dacian Cioloș pentru funcția de premier, Dragnea a precizat, “pentru a suta oară” cum a spus el, că răspunsul său este unul negativ.

Pe de altă parte, el a susținut că împotriva PSD se desfășoară un război hibrid.

“Noi avem experiența lui 2009 — guvernare PDL-PSD, cu Emil Boc prim-ministru. După șapte-opt luni, PSD a plecat din Guvern. Pentru că era o incompatibilitate între cele două partide, cele două abordări politice, economice, sociale. Așa este și între PSD-ul de azi și PNL-ul de azi. (…) PNL-ul condus de Crin Antonescu nu are aproape nicio legătură cu PNL-ul de astăzi și vorbesc aici în primul rând de abordare și de modul în care pot relaționa cei de la PNL cu orice altă formațiune politică, inclusiv în relații interumane”, a spus el.

Întrebat dacă PSD ar putea avea și un alt partener, în afara ALDE, pentru a-și asigura o eventuală majoritate după alegerile parlamentare, Dragnea și-a exprimat îndoiala legată de faptul că UDMR se va alia cu PNL.

“Eu am văzut în Parlament, cel puțin în ultima lună din sesiunea trecută: UDMR a votat — sigur pentru proiectele de legi importante și alte hotărâri ale Parlamentului — împreună cu noi. Și am sesizat o relație destul de rece între UDMR și PNL. Nu zic că noi vom face alianță cu UDMR, dar nu i-aș pune așa de sigur lângă PNL”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a precizat, de asemenea, că nu susține propunerea colegului său de partid, Eugen Nicolicea, vizând prelungirea mandatului actualului Parlament cu trei luni.

“Orice amânare a datei alegerilor micșorează sau — 11 decembrie — elimină posibilitatea ca în 2016 să se poate face bugetul pentru 2017. Asta înseamnă că nu poți să intri de la 1 ianuarie cu alocările bugetare pentru România. 2017 este un an foarte important și va fi un an foarte complicat din punct de vedere economic și social”, a explicat el.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Politica
  • Contact