Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Friptura de porc devine o delicatesă. Preţul cărnii a crescut cu peste 50% de la începutul anului

Friptura de porc devine o delicatesă. Preţul cărnii a crescut cu peste 50% de la începutul anului

Preţul cărnii de porc a crescut cu o medie de 54% de la începutul acestui an după ce excedentul de carne de porc de pe piaţă a scăzut, marii producători de carne de porc din UE preferând să exporte în Asia, potrivit specialiştilor din piaţă.

Marii producători şi exportatori pre­cum Spania, Germania, Danemarca au exportat în Asia cu 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, ca atare a scăzut presiunea pe piaţa europeană, implicit şi la noi“, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producă­torilor de Carne de Porc din România (APCPR).

Alţi factori care au contribuit la creş­terea preţului cărnii de porc este con­sumul crescut de carne de porc proaspătă din perioada verii, un fenomen care are loc în fiecare an.

Procesatorii de carne din piaţă confirmă modificările apărute asupra preţurilor, însă afirmă că pentru unele produse din carne de porc preţurile au rămas neschimbate. Marcel Rusu, proprietarul companie Superstar Com din Rădăuţi, cu activităţi în prelucrarea cărnii, spune că preţurile s-au stabilizat deja, iar din septembrie se aşteaptă la o scădere, notează Mediafax.ro

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, eu cred ca "productia" de "ratani" e suficient de dezvoltată astfel încât "pretul" acestora sa nu crească... Si după cum o arată si statisticile, anual "exportam" către Vest o buna parte din "producție"...
Raspunde

anonymus

Acum 7 ani

Fraiero1
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus