Preţul cărnii de porc a crescut cu o medie de 54% de la începutul acestui an după ce excedentul de carne de porc de pe piaţă a scăzut, marii producători de carne de porc din UE preferând să exporte în Asia, potrivit specialiştilor din piaţă.
Marii producători şi exportatori precum Spania, Germania, Danemarca au exportat în Asia cu 20% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului precedent, ca atare a scăzut presiunea pe piaţa europeană, implicit şi la noi“, a declarat, pentru Ziarul Financiar, Ioan Ladoşi, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR).
Alţi factori care au contribuit la creşterea preţului cărnii de porc este consumul crescut de carne de porc proaspătă din perioada verii, un fenomen care are loc în fiecare an.
Procesatorii de carne din piaţă confirmă modificările apărute asupra preţurilor, însă afirmă că pentru unele produse din carne de porc preţurile au rămas neschimbate. Marcel Rusu, proprietarul companie Superstar Com din Rădăuţi, cu activităţi în prelucrarea cărnii, spune că preţurile s-au stabilizat deja, iar din septembrie se aşteaptă la o scădere, notează Mediafax.ro
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 2693
Ultimele comentarii
Acum 2 ore
MB
Acum 2 ore
Claudiu
Acum 2 ore
Liberal autentic
Acum 2 ore
Neli Oproiu
Acum 2 ore
Bobo