Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

Zece dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului din Italia au fost găsiţi şi sunt în viaţă. MAE a revizuit bilanţul la patru

Zece dintre românii daţi dispăruţi în urma cutremurului din Italia au fost găsiţi şi sunt în viaţă. MAE a revizuit bilanţul la patru

Numărul românilor dispăruţi în urma cutremurului din Italia a scăzut la patru după ce zece dintre ei au fost găsiţi şi sunt în viaţă, a anunţat, duminică seara, Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Bilanţul total al victimelor este în acest moment de 11 morţi, şase răniţi şi patru dispăruţi.

”Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că numărul cazurilor de cetăţeni români dispăruţi aflate în atenţia MAE este în acest moment de 4 persoane. Toate celelalte persoane care figurau iniţial ca fiind dispărute au fost identificate de către echipele consulare şi sunt în viaţă”, anunţă MAE într-un comunicat de presă remis Mediafax.

”În urma finalizării tuturor procedurilor specifice, trupurile neînsufleţite a 7 cetăţeni români decedaţi în urma seismului vor fi repatriate, pe cale rutieră, în cursul zilei de luni, 29 august 2016”, mai transmite MAE, precizând că toate costurile de repatriere a corpurilor neînsufleţite au fost suportate integral din fondul special de urgenţă aflat la dispoziţia ministerului.

De asemenea, sursa citată anunţă că ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Maria Ligor, i-a vizitat, la spital, pe toţi cetăţenii români răniţi, precum şi pe cei din zonele afectate. De asemenea, demnitarul român a participat la ceremonia religioasă oficiată de P.S. Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei pentru victimele tragicelor evenimente şi a avut o serie de discuţii cu autorităţile locale.

”Reprezentanţii Ambasadei României la Roma şi ai Consulatului General al României la Bologna sunt în permanentă legătură cu unităţile medicale în care sunt internaţi cei 6 cetăţeni români răniţi”, se mai arată în comunicatul MAE.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus