Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

16 km de cablaj metropolitan în Sibiu. Când se termină lucrările

16 km de cablaj metropolitan în Sibiu. Când se termină lucrările

Reprezentanții Primăriei Sibiu anunță stadiul lucrărilor de realizare a cablajului metropolitan pe cinci străzi principale din Sibiu de către SC Electrocon SA în cadrul proiectului Calea Verde pentru Dezvoltare Durabilă: bulevardul Corneliu Coposu, bulevardul Victoriei, șoseaua Alba Iulia, Calea Dumbrăvii și bulevardul Vasile Milea. Proiectul constă în amenajarea tubulaturii subterane în care vor fi coborâte cablurile de telefonie, internet și electricitate de pe stâlpi.

Stadiul lucrărilor

Calea Dumbrăvii

Pe partea dreaptă pe sensul de mers dinspre Cimitirul Municipal spre bulevardul Vasile Milea s-a introdus tubulatura pe tronsonul dintre Cimitirul Municipal și strada Lomonosov. Pe tronsonul dintre Cimitirul Municipal și strada Lămâiței s-a început și refacerea trotuarelor.

Pe partea stângă s-a instalat până în prezent tubulatura pe tronsonul dintre strada Dimitrie Anghel și strada Argeșului.

Bulevardul Corneliu Coposu

Pe această arteră tubulatura s-a introdus complet în pământ. În ceea ce privește refacerile, până în prezent s-a reparat asfaltul de pe carosabil acolo unde au fost efectuate traversări și urmează să se înceapă lucrările de refacere a trotuarelor.

Bulevardul Victoriei

Și pe această arteră tubulatura subterană a fost amenajată, iar de săptămâna viitoare va începe refacerea trotuarelor afectate.

Șoseaua Alba Iulia

Pe trotuarele de pe partea dreaptă a străzii, pe sensul dinspre strada Morilor spre Aeroport, s-a pozat tubulatura până la râul Cibin, urmând să se continue și pe podul peste Cibin și să se facă legătura cu tronsonul deja finalizat dintre Ambient și McDonalds. Refacerile au fost efectuate pe tronsonul dintre strada Morilor și strada Alpinismului și se lucrează în prezent la reparații pe tronsonul dintre strada Alpinismului și magazinul Kaufland.

Pe partea stângă s-a efectuat săpătura și s-au introdus tuburile în subteran până la benzinăria Lukoil, cu excepția zonei de sub podul de cale ferată de la Mc Donalds. Refacerea trotuarelor afectate s-a realizat între strada Morilor și strada Vasile Cârlova și între benzinăria Lukoil și strada Livezii. În prezent se lucrează la refaceri pe tronsonul dintre strada Vasile Cârlova și strada Ștrandului.

Bulevardul Vasile Milea

Până în prezent, pe partea cu unitatea militară, s-a amenajat tubulatura subterană pe tronsonul dintre sensul giratoriu de la intersecția Calea Dumbrăvii – bulevardul Vasile Milea până la strada Semaforului. Pe partea cealaltă a străzii s-a săpat și s-a introdus tubulatura între strada Rahovei și strada Luptei. Refacerea trotuarelor afectate va începe de săptămâna viitoare.

Termenele contractuale de finalizare a lucrărilor pe cele cinci artere, inclusiv refacerile, sunt următoarele:

1 noiembrie pentru bulevardul Corneliu Coposu

8 noiembrie pentru Calea Dumbrăvii și șoseaua Alba Iulia

13 decembrie pentru bulevardul Victoriei și bulevardul Vasile Milea

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

27 comentarii

unu

Acum 7 ani

O asa mizerie numa in tarile din lumea a 3-a am mai vazut la executia unei lucrari, chiar nu se sesizeaza nimeni cu pamantul si piatra de pe carosabil?
Raspunde

florin

Acum 7 ani

abia au terminat de turnat trotuarele si refacut covorul asfaltic dupa care au inceput iar cu spartul,chiar nu vede nimeni risipa,bani aruncati,nu se puteau introduce tuburile astea acum 1-2 ani,de ce se arunca cu bani mereu cand spitalele nu au bani pt nimic sau alte institutii ..???
Raspunde

Un tanar

Acum 7 ani

Acum vor mai rupe o serie de pomi... de fapt ultimii ramasi in picioare.
Raspunde

VL-69-BMW

Acum 7 ani

da-i in plm de pomi. avem nevoie de locuri de parcare.
Raspunde

Cosma Ioan

Acum 7 ani

Se vorbește de refacerea trotuarelor, nu de cârpirea lor așa cum e în realitate, dar spațiile verzi vor mai fi verzi sau rîmân ca după bombardament? Calea Dumbrăvii e jalnică, după ce nu demult au fost asfaltate trotuarele și carosabilul. Și dacă vorbim de Calea Dumbrăvii, cui folosește o treime de stradă cu sens unic ? Era așa greu să fie cu 4 benzi și 2 sensuri pe toată lungimea de la Str. Milea la Dumbrava ?
Raspunde

Alex

Acum 7 ani

Mai mare tampenie decat pe Calea Dumbravii nu "se exista". M-am saturat sa dau indicatii prin Hipodrom masinilor care cauta Paltinisul...
Raspunde

Cetăţeanul XYZ

Acum 7 ani

Un oras de ****. Bine ca a plecat omul de bază la Bucureşti, ca sa il manance lupii iar Sibiul a votat cu incompetenta... e super fain si ma mandresc ca Sibian, pana cand ies din casa... JALNIC este tot orasul. Numai șantiere de ******, strazile toate carpite in ultimul hal, traficul este varza s.a.m.d. Bravo, ce pot sa zic. Aţi ***** inca un oraș.
Raspunde

gigea

Acum 7 ani

- locuri de joaca lipsa - locuri de joaca de pe vremea cand eram copil, nemodernizate - locuri de joaca mici, neutilate cu suficiente leagane, ciuperci, etc - strazi sparte la greu - nu se lucreaza la foc continuu - toata ziua trec tir-uri cu PRIMA scoala de soferi. E normal ? - plictiseala maxima in sb, dupa 1-2 zile nu mai ce sa faci
Raspunde

un curios

Acum 7 ani

Normal ca e plictiseala daca nu avem si noi un cinema multiplex in oras!!!
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Cablaj metropolitan 16 km?Intr-un an?Cu finalizare pe zapada?Ultima data cind am verificat trama stradala a Sibiului era de peste 360 Km,altfel spus 6 mandate.Nu-i prea iute?Ce atita graba?
Raspunde

Dumitru

Acum 7 ani

Ca orice alta lucrare se lucreaza incet, prost, f mizerabil si nimeni..... dar nimeni nu ii verifica.
Raspunde

andrei

Acum 7 ani

multumim Primariei pentru promptitudine
Raspunde

Sibianul

Acum 7 ani

Licitatiile de la acest contract sunt cu iz penal. Cum se poate la Primaria Sibiu sa fie un singur ofertant ( asociere) in care subcontractant este DPC ( actionariat Primaria Sibiu) si castigatori cu 99% din valoarea bugetata . DNA trebuie sa isi faca treaba. Mai explicit : inteleg ca toata treaba o face DPC care probabil incaseaza cei mai putini bani din contract iar restul se aleg cu bonusul!?
Raspunde

Sibian

Acum 7 ani

Sibiul este bombardat de gropi. Actualul primar este depasit de situatie. Nu imi place nimic acum in Sibiu. S-au inceput prea multe lucrari
Raspunde

Fost client Electrocon impex

Acum 7 ani

Lucrari cu dedicatie pt dl Toader, executate de mantuiala ca de obicei.
Raspunde

Sory

Acum 7 ani

Tema de meditatie: ce lucru important lipseste din vietile voastre de sunteti nemultumiti de orice lucru pe care va cad ochii. Asta este de fapt important. Altfel, bine ca lucrurile se misca.
Raspunde

maze

Acum 7 ani

Daca se misca prost. mai bine sa nu se miste.
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Pe Soseaua Alba Iulia, trotuarul peste drum de benzinaria MOL, e refacut MIZERABIL ! ! ! Diferenta de nivel intre stratul de asfalt vechi si cel nou e de circa 5 cm. Tot in acea zona, ar trebui desfintata statia de autobuz (sens mers spre centru) care inghesuie mult traficul si practic pe trotuarul ingust nu este loc pt. creat copertina, banca.
Raspunde

Săndel

Acum 7 ani

"Tot in acea zona, ar trebui desfintata statia de autobuz" Ești prost!
Raspunde

@@@

Acum 7 ani

Esti tu bou ! Desfintata si mutata ! Ai trecut vreodata pe acolo?
Raspunde

Vasile

Acum 7 ani

Firma SC Electrocon SA uita sa readuca trotuarele la forma initiala. Stai cu ochii pe ei!
Raspunde

DaNA

Acum 7 ani

DPC care are rol de subcontractant este in insolventa . Cum vrei sa execute si trotuare atata timp cat ei se aleg cu praful de pe toba, fiind devalizati.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus