X
2

30.000 de spectatori au participat la Festivalul Medieval „Cetăți Transilvane” | foto

Duminică seara s-a încheiat la Sibiu cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Medieval „Cetăți Transilvane”, care a adus anul acesta invitați din România, Spania, Serbia, Bulgaria și Ungaria și timp de trei zile, Piața Mare a fost animată de zeci de momente de spectacole. Evenimentul a fost prezentat de actorii sibieni Andrada Grosu și Bogdan Sărătean, alături de coregrafa neozeelandeză Aleisha Gardner, iar la eveniment au participat aproximativ 30.000 de spectatori, pe parcursul celor trei zile.

Parada festivalului a luat startul din Orașul de Jos
Diferit față de ediția precedentă, când parade festivalului a luat startul din Orașul de Sus, din Parcul Cetății, anul acesta, punctul de întâlnire a publicului cu artiștii care au defilat a fost Piața Dragoner din Orașul de Jos. Parada a urmat un traseu cu totul nou, în care au fost marcate puncte de referință pe harta turistică a orașului: PiațaAurarilor, Piața Mică, Podul Minciunilor, Piața Huet, Biserica Evanghelică, Piața Mare. La parada de deschidere au participat aproximativ 250 de artiști. Mai mult de zece mii de sibieni și turiști au fost prezenți în Piața Mare, în prima seară de festival. Seara de vineri a continuat cu un concert în premieră la Sibiu al formației Anno Musica (Ungaria) și un concert al deja cunoscuților Bordo Sarkany (Ungaria). De la ora 22:30, în prima seară de festival, Grupul Saltarello și Carros de Foc au prezentat spectacolul în premieră la Sibiu „Caballo Real”.

4

Tururile ghidate, susținute de istoricul Răzvan C. Pop au avut priză la public
Sâmbătă și duminică, istoricul Răzvan C. Pop a susținut pentru prima dată în programul festivalului, două tururi ghidate ale burgului medieval. Tururile au avut loc pe parcursul dimineților de sâmbătă și duminică, de la ora zece, pe traseul Piața Huet – Piața Mică – Piața Mare – Piața Schiller – Strada Cetății și s-au bucurat de prezența unui public numeros. Publicul nu a lipsit nici de la cele patru conferințe din programul acestei ediții, conferinte susținute de istoricii Răzvan C. Pop, Zeno K. Pinter și de storyteller-ul Florinela Anca Vasilescu.

14079861_1170896752971498_3296344273322332860_n

Peste 70 de spectacole timp de trei zile, dintre care cinci spectacole în premieră la Sibiu
Ediția din acest an a adus în Piața Mare mai bine de șaptezeci de spectacole pe parcursul celor trei zile de festival: animații de lupte medievale, susținute de cele trei companii de reconstituiri istorice prezente la festival: Terra Ultrasilvana (Brașov), Paladinii de Terra Medies (Mediaș) și Anacronsim (Sibiu), spectacole de teatru pentru copii, susținute de EnikoBlenessy (actrițăa Teatrului German de Stat Timișoara), Compania de Teatru Interactiv (București) si Teatrul Patru (București), ateliere de meșteșugărit susținute de Casa Calfelor și Anacronism, concerte de muzică medievală ale formațiilor AnnoMusica (Ungaria) – pentru prima dată la Sibiu, Bordo Sarkany (Ungaria), Nomen est Omen (România), Cimpoierii din Transilvania (România) și Ambient Folklore (Bulgaria) – formație aflată pentru prima dată în Sibiu. Compania Carros de Foc Spania a prezentat anul acesta trei spectacole în premieră la Sibiu, realizate în coproducție cu Grupul Saltarello, Anacronism șiCripus. Spectacolul Dragonul Antonio, realizat de Carros de Foc și Crispus a bătut duminică gongul de final al festivalului în aplauzele a câteva mii de sibieni prezenți la eveniment în Piața Mare.

Accesul publicului a fost gratuit în toate locațiile și pentru toate evenimentele din cadrul festivalului si evenimentul a fost transmis live, în toate cele trei zile, pe livestream.com.

foto Ovidiu Matiu

1 3 14079977_1170896869638153_3925147232716767192_n 14089108_1170902246304282_3797051419853210451_n

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    rosu

    Din Marginime, nimic? Macar trupa de fluierasi din Poiana Sibiului trebuia invitata. Sau festivalul lor medieval a avut loc la Rasinari, cu bulz, branza si rachiu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact