Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Sibiu StreetART Festival. Peste 100 de bicicliști au participat la Street Art Tour

Sibiu StreetART Festival. Peste 100 de bicicliști au participat la Street Art Tour

Cei peste 100 de bicicliști care au participat la Turul de Artă Stradală,  eveniment organizat în cadrul Festivalului Internațional de Street Art Sibiu, au pornit de la cunoscutul Ziar Orizontal desenat de Dan Perjovschi și s-au oprit, rând pe rând, să admire toate cele 31 de lucrări realizate în 12 locații din oraș.

Câțiva dintre artiștii care au format line-up-ul SISAF din acest an s-au alăturat și ei turului, astfel și-au prezentat personal lucrările și au răspuns deschis întrebărilor adresate de iubitorii artei stradale. Toate punctele de oprire sunt cuprinse în harta oficială a circuitului, ce a fost oferită gratuit participanților și care poate fi găsită în centrele de informare turistică.

StreetArtTour-4

Turul de Artă Stradală a presupus aproximativ două ore de mers relaxat cu bicicleta şi este gândit ca o ocazie inedită de a vedea și alte zone ale oraşului, nu doar centrul istoric, transmit organizatorii.

StreetArtTour-3

Începând de luni, 22 august, 24 de artiști români și internaționali, printre care și cunoscuții Fikos și Francisco Camilo, și-au luat în primire zidurile gri propuse de Primăria Municipiului Sibiu și au început să le picteze după propria viziune, în concordanță cu tema din acest an – „Învață să zbori”.

Ediția proaspăt încheiată aduce 18 lucrări noi, realizate în echipă sau individual în 8 locații din Sibiu: 6 școli gimnaziale și licee (murale), Piața Huet (instalație) și Magazinul Dumbrava (lucrare 3D pe asfalt). Toate acestea au fost finalizate și însumează 917 metri pătrați de pictură, ce îmbogățesc primul Tur de Artă Stradală din România, inaugurat în urmă cu un an.

„Ediția din acest an a fost o reușită. Modul în care cuantificăm noi succesul față de alte festivaluri este însă diferit: pentru noi nu contează atât de mult cifrele, cât calitatea lucrărilor, care este una extrem de înaltă și în acest an, dar și faptul că putem oferi sibienilor o formă de artă care înfrumusețează zonele mai puțin privilegiate ale orașului. Misiunea noastră speram ca va continua și anul viitor, fiind un proiect de lungă durată planificat cu mult timp înainte”, a declarat Florina Vlad, art director-ul festivalului.
StreetArtTour-5

Lucrările realizate în acest an vor beneficia în perioada următoare de o semnalizare corespunzătoare, astfel vor fi instalate plăcuțe cu detalii în fiecare locație. În paralel, pe www.streetartfestival.ro și pe pagina www.facebook.com/SibiuInternationalStreetARTFestival vor fi publicate începând cu această săptămână albume cu fotografii, alături de titlurile lucrărilor și explicațiile din spatele viziunii fiecărui artist.

În completarea activității artiștilor, care a putut fi urmărită de oricine în perioada 22-28 august 2016, Sibiu International Street ART Festival a propus un program diversificat, bogat în activități dedicate spiritului urban: workshop-uri, conferințe, proiecții şi concerte.

Citește și 

http://www.turnulsfatului.ro/2016/08/27/street-art-festival-desenele-multicolore-care-trezesc-la-viata-intreg-sibiul/

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus