Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
18°C

Micile afaceri din Sibiu. Gio, fata cu tatuajele cu henna

Micile afaceri din Sibiu. Gio, fata cu tatuajele cu henna

Cunoscută și pentru bijuteriile handmade pe care le realizează din piulițe, Gio Tara a început de curând să realizeze și tatuaje cu henna. Deocamdată este singura din Sibiu care face astfel de tatuaje.

Gio este o tânără de 28 de ani, care acum doi ani a renunțat la Timișoara pentru a se muta în Sibiu. Asta deoarece, spune ea, l-a văzut ca pe un oraș mult mai deschis din punct de vedere cultural.

Pasiunea pentru cultura orientală i-a fost indusă de prietenii musulmanii pe care si i-a făcut când locuia în Timișoara și așa a început să fie tot mai interesată de cultura lor. „În Timișoara era o comunitate numeroasă de musulmani, iar cu timpul mi-am făcut prieteni și așa a început să-mi placă arta aceasta. Pasiunea pentru tatuajele cu henna a apărut după ce am fost în concediu în Emiratele Arabe și acolo mi s-a făcut un tatuaj cu henna care se numește mehndi. A fost făcut într-un safari de o indiancă, după o fotografie pe care eu i-am dus-o și, deși eram foarte entuziasmată că va ieși exact așa cum era în poză, nu a fost așa. Nu a ieșit cum am vrut eu și drept supărare mi-am zis că ar trebui să pot să fac și eu asta. Am înclinație artistică și trebuie să-mi iasă, și a ieșit”, amintește Gio.

14151686_1084656941615863_1702472208_oHenna este o pudră obținută din frunzele uscate ale unor plante originare din India, această pudră fiind folosită în industria cosmeticelor. Tatuajele cu henna sunt semipermanente, istoria acestora pornind de la modul în care își pictau mâinile miresele din Orient.

Prietenii prietenilor din Maroc

Odată ce s-a decis că vrea să facă asta, a apelat la prietenii ei care aveau relații în Maroc pentru a-și putea cumpăra pasta henna sau plantele din care se face această pastă. „Imediat ce am avut ce îmi trebuia am început să exersez pe prieteni. Apoi tot mai multă lume a vrut să-și facă un tatuaj cu henna, iar împreună cu Anda Suciu am organizat un eveniment în care am realizat tatuaje. Și a prins foarte bine la public”. Mica afacere e recentă, a început abia din iunie, dar deja se bucură de succes și deschidere din partea sibienilor. „Mai am foarte multe de învățat, dar până acum am învățat singură tot.

14123401_1084656878282536_637227563_o

Am început să desenez mai mult cu pastă pe hârtie, la un moment dat aveam picioarele complet desenate pentru că exersam foarte mult pentru a-mi face mâna, cum se spune. Fiecare parte a corpului e diferită și absoarbe diferit pasta, pentru că se aplică diferit mai ales pe părțile curbate. E un pic greu, pentru că eu nu practic arta picturii, a graficii, iar în artă îți trebuie exercițiu, trebuie și talent, dar 90% e muncă”, e de părere Gio.

Cel mai rapid tatuaj, în zece minute

Pentru realizarea unui tatuaj timpul alocat diferă în funcție de modelul ales și de complexitatea acestui. „Am avut pe cineva care a vrut un punct și o virgulă și l-am făcut într-un minut, dar un tatuaj mai mare si cât de cât mai complicat se ridică undeva la zece minute. Bineînțeles, am lucrat și o oră la un tatuaj pe care l-am făcut pe spate și pot să spun că a fost cel mai complex tatuaj pe care l-am făcut, și ca dificultate, dar și ca mărime”.

Deși spune că sibienii par destul de conservatori, Gio a văzut deschidere spre acest tip de tatuaje, în special din partea celor din jurul ei. ”Prietenii și cunoștințele pe care le-am pictat și care la rândul lor și-au adus alți prieteni la mine pentru a-i picta m-au încurajat să merg în continuare cu asta. Evenimentul organizat împreună cu Anda Suciu a ieșit foarte bine, deși am plecat epuizată de acolo, pentru că evenimentul era programat de la ora 17 la 20, dar am ajuns ca prima programare să fie de la ora 13 și până seara nu am avut pauză. Acest prim impact a fost extraordinar pentru mine și mi-a dat încredere”.

14152006_1084656784949212_2054314145_o

Ce au special tatuajele henna

Tatuajele henna rezistă până la 21 de zile și sunt o variantă foarte bună atunci când vreți un tatuaj, dar nu sunteți foarte siguri ca vă doriți să-l purtați toată viața sau vă este teamă de ace. „Unul dintre avantajele acestor tatuaje este că poți să îl schimbi tot timpul și când ai o anumită stare și vrei un anumit lucru poți să vii și să-l înlocuiești. Deosebit mai este și faptul că pasta este făcută din plante și uleiuri naturale. Și are chiar și proprietăți relaxante, atât pentru omul care stă pentru a-i face tatuajul, cât și pentru mine care fac pictura”. Prețurile pentru un tatuaj cu henna încep de la 25 de lei și pot să ajungă până la 500 de lei. „Sunt persoane care vor aproape tot spatele pictat și atunci prețul e dat de dificultate și de mărime. Dar e ceva frumos și care merită, iar eu mă văd făcând asta în continuare, pentru că văd asta ca pe o relaxare, nu ca pe un job. E partea care mă scoate din cotidian”.

Pagina de facebook: https://www.facebook.com/tatuajetemporarehenna

14163750_1084657078282516_1459324528_o

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

Rares

Acum 7 ani

"Deocamdată este singura din Sibiu care face astfel de tatuaje." - chiar nu am mai citit restul pentru ca, clar tot articolul este o gluma sau chiar insulta adusa celor care fac astfel de lucrari. Un exemplu: https://www.facebook.com/AlexaTrifMakeupArtist/photos/a.155016031334481.1073741835.142126565956761/520145434821537/?type=3&theater
Raspunde

Alin

Acum 7 ani

Welcome to Turnul Sfatului, unde stirea este subiectiva... si daca e pozitiva poate e despre prieteni
Raspunde

Vio

Acum 7 ani

Alta hipsterita care nu are nicio calificare. Scoala scoate numai rebuturi
Raspunde

Rares

Acum 7 ani

La cum iti dai tu cu parerea asa doar sa ne anunti ca inca respiri, cam da.
Raspunde

Bogdan

Acum 7 ani

henna parkinson... o provoc pe fata asta sa traga o linie dreapta.
Raspunde

Giulia

Acum 6 ani

Vreau un nr de contact .. va rog din suflet doresc cateva tatoo
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus