Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Pârâul Negru din Săliște a devenit roșu. Nimeni nu-și explică

Pârâul Negru din Săliște a devenit roșu. Nimeni nu-și explică

Acum câteva zile apa rece și transparentă a pârâului Negru a devenit roșie. Mai mulți locuitori din Săliște, unde râul trece chiar prin mijlocul orașului, au fost martori la ”fenomen”, câțiva dintre cei mai tineri postând imaginile cu apa pe rețelele de socializare.

”Râul din Săliște roșu ca sângele” a scris Valentina Ciorogar.

”Râul Negru s-a făcut roșu! De vreo jumătate bună de oră pe Râul Negru nu curge lapte și miere cum ar vrea unii, ci curge o apă roșie care nu se știe de unde provine. Mai mult ca sigur niște zugravi sau alți tâmpiți au deversat în râu o mare cantitate de vopsea sau ceva coloranți foarte puternici. Facem apel autorităților locale, Gărzii de mediu să ia măsuri urgente. Totodată cerem ca autorii să fie pedepsiți și să se facă public măsurile luate”, a scris și S. Stănese, tot din Săliște.
Martorii au observat poluarea în seara zilei de 30 august.

rau rosu saliste (1)

Contactat de Turnul Sfatului, primarul din Săliște, Horațiu Răcuciu, spune că a văzut și el ce s-a întâmplat, a încercat să afle de unde vine poluarea, însă fără succes.

”Din ce am văzut eu cam 15 minute a curs apa, nu mai mult. Am contactat telefonic Apele Române și cei de acolo mi-au spus că trebuia să-i sun la momentul respectiv, ca să poată lua probe, a doua zi nu mai au ce să facă. Am trimis polițistul în amonte să verifice sursa, ne-am gândit că poate e de la ceva construcții, dar nu a găsit nimic. O să mai trimit să verifice înspre Tilișca, deși apa a revenit la normal, nu a durat mult”, a declarat Răcuciu.
rau rosu saliste (5)

Și primarul din Tilișca a văzut imaginile de pe internet și s-a dus de mai multe ori la pârâu să vadă cu ochii lui, dar nu a observat nimic deosebit.

”Am văzut și eu pozele și m-am dus la râu să văd. Nu era nimic neobișnuit. Chiar nu știu de unde ar putea fi sau ce s-ar fi putut întâmpla”, a declarat primarul Vasile Cîmpean.
rau rosu saliste (6)

Turnul Sfatului a contactat și Comisariatul de mediu Sibiu pentru a vedea dacă au fost sesizați cu privire la posibila poluare.

 ”Noi nu am primit nicio sesizare referitoare la vreo poluare. Încercați la Apele Române, poate au fost anunțați ei”, ne-au declarat reprezentanții instituției. Nici Sistemul de Gospodărire a Apelor Sibiu nu a primit vreo plângere.
rau rosu saliste (7)

foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

16 comentarii

...

Acum 7 ani

racuciu o fi intrebat-o pe nevasta-sa daca nu si-a aruncat tamponu. de-aia nu stie nimic.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Bă papagale" dacă n-ar fi de plâns înseamnă C-ar fi de ras?...
Raspunde

rosu

Acum 7 ani

O minune! Scoateti prapurii din biserici si pelegrinati la izvorul facator de minuni.
Raspunde

Ciprian Nedelcu

Acum 7 ani

Adevarul e ca esti prost de puti...si din pacate, nu esti singurul...Raul sau paraul nu este izvor si daca atat intelegi tu dintrun articol de rahat, pacat de timpul pe care l-ai pierdut sa te dai in stamba..
Raspunde

unknown

Acum 7 ani

s-a transformat apa in vin!
Raspunde

Un realist

Acum 7 ani

Semn biblic???? In ce secol traim????
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

O fi trecut Moise cu oile!
Raspunde

el

Acum 7 ani

O fi spalat lana mai sus? Nimeni nu stie nimic! De asta sunt platitj!
Raspunde

IonCristoiu

Acum 7 ani

Si StefanDobre nu investigheaza? Acest viitor Tolontan local, in devenire, doar consemneaza cronicile? Sa faca altii? Sa primeasca doar?
Raspunde

mic

Acum 7 ani

Cata ignoranta.... In situatii de genul acesta anunti Garda de Mediu, SGA si administratia locala, nu strangi like-uri pe facebook. Sistemul nu are interes sa aiba un popor educat...din pacate.....
Raspunde

IULIAN

Acum 7 ani

Cred ca sursa poluarii pornea din curtea politistului, ca de aceea nu a gasit nimic cand a fost trimis sa verifice...Raul Negru pe vremuri colcaia de pastravi, dupa revolutie, cu democratia asta, a fost otravit sistematic de catre spalatorii de lana, fara ca autoritatile sa faca cevga. Nici macar nu mai sunt sperante in zona respectiva. Asa ne distrugem noi tara.
Raspunde

Oltenia, eterna flacara nestinsa

Acum 7 ani

Ardelenii, eternii imbecili ai tarii! Mai avem putin si va subordonam natia!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus