Vineri,
19.04.2024
Innorat
Acum
4°C

Ce trebuie să faci dacă ai fost lovit de un șofer cu RCA la Carpatica. Dosarele de daună de la Carpatica Asig au ajuns la FGA

Ce trebuie să faci dacă ai fost lovit de un șofer cu RCA la Carpatica. Dosarele de daună de la Carpatica Asig au ajuns la FGA

Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) a preluat 27.270 de dosare de daună de la Carpatica Asig, aproape toate generate de polițe RCA emise de firma falimentară. De asemenea, Fondul a luat în administrare și cele 1.265.000 de polițe încă valide, scrie Profit.ro

Plata dosarelor va fi realizată de către FGA doar după ce instanța de judecată va stabili, definitiv, falimentul celor doi asigurători, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.

Potențialii creditori de asigurări ai celor două companii pot depune, atât electronic, cât și fizic, la sediul FGA, cereri de plată (Anexa 6) sau cereri de deschidere dosare de daună (Anexa 3), anunță FGA.

Formularele sunt disponibile și online la adresa: http://www.fgaromania.ro/formulare

În privința ratelor aferente primelor de asigurare pentru contractele în vigoare, la societățile Carpatica Asig și Forte Asigurări, FGA menționează că plățile ratelor se vor face, în continuare, la cei doi asigurători. De asemenea, cererile de denunțare a contractelor de asigurare, precum și orice alte solicitări de modificare a condițiilor și polițelor de asigurare, conform legii, se depun la societățile de asigurare.

Pe de altă parte, FGA a preluat și 1626 de dosare de daună și puțin peste 3.600 de polițe în vigoare de la Forte Asigurări, o altă firmă intrată în faliment.

Cu un capital social de 24,3 milioane de lei, Carpatica Asig și-a început activitatea în 1996, sub denumirea ASA Asigurări Atlassib. Acțiunile asigurătorului sunt deținute de omul de afaceri Ilie Carabulea, prin Atlassib Sibiu - 93,27% și Transcar Sibiu – 6,65%, și de Corneliu Tănase - 0,08%, potrivit datelor companiei.

În 2015, subscrierile Carpatica Asig au crescut cu 5,4%, la 583,72 milioane de lei, iar daunele plătite cu 9,4%, la 380,9 milioane de lei. Compania gestiona la finele anului trecut un număr de 1,023 milioane de polițe, majoritatea RCA, de la 1,083 milioane la 31 decembrie 2014.

Pierderile asigurătorului au crescut, anul trecut, de la 45,6 milioane de lei în 2014 la 204,4 milioane de lei la finele anului trecut.

Pe 27 iulie anul acesta, consiliul ASF a decis să ridice autorizația de funcționare a firmei și să aprobe formularea unei cereri de faliment pentru Carpatica Asig, după cum Profit.ro a scris în premieră. Decizia a venit după mai bine de doi ani în care societatea a fost sub plan de redresare și încă aproximativ jumătate de an în care s-a aflat în procedură de rezoluție, siub administrarea FGA.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

'Plata dosarelor va fi realizată de către FGA doar după ce instanța de judecată va stabili, definitiv, falimentul celor doi asigurători, conform art. 13 alin. (1) din Legea nr. 213/2015 coroborat cu art. 266 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență.''.Avind in vedere ca un biet proces de retrocedare poate dura peste zece ani recomand nefericitilor Programul Rabla. E misto sa constati ca reasigurarea asiguratorilor e doar ''pe hirtie'',nu-i asa?Cum sta treaba cu bancile?E la fel sau e mai nasol?
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Pe de alta parte ''În privința ratelor aferente primelor de asigurare pentru contractele în vigoare, la societățile Carpatica Asig și Forte Asigurări, FGA menționează că plățile ratelor se vor face, în continuare, la cei doi asigurători''. Super!!!
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

Varianta preventiva: ''https://www.youtube.com/watch?v=ktMv-YWwfqM''
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus