Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Probleme grave descoperite de autorități pe Valea Oltului. CNADNR rezolvă parțial din ele

Probleme grave descoperite de autorități pe Valea Oltului. CNADNR rezolvă parțial din ele

Lipsă parapet de protecție, semnalizări defectuoase, indicatoare rutiere depășite de realitatea traficului actual, zone unde depășirea este permisă deși vizibilitatea șoferilor nu este foarte bună și marcaje rutiere șterse, acestea sunt doar câteva dintre principalele probleme identificate de reprezentanții Guvernului în teritoriu pe Valea Oltului.

O analiză realizată la finalul acestei veri de Prefectura județului Vâlcea, pornind de la valorile foarte mari de trafic înregistrate, arată că acest tronson de drum pune în pericol siguranța participanților la trafic. Și este nevoie de intervenții urgente.

Cele mai multe nereguli identificate vizează următoarele:

- mascarea, în cele mai multe cazuri în totalitate, a semnalizării rutiere de vegetația existentă în zona drumului public sau de construcții amenajate necorespunzător;

- lipsa indicatoarelor, îndeosebi a celor cu asemnificația „sfârșitul interdicției de a depăși” sau a marcajelor rutiere;

- marcajul lipsește de pe suprafețele părții carosabile în zonele unde au fost efectuate lucrări de întreținere a covorului asfaltic;

- parapetul de protecție lipsește sau este deteriorat;

- parapetul elastic este, în numeroase zone, ruginit sau degradat;

- semnalizarea luminoasă pe fond galben intermitent este nefuncțională.

De asemenea, prefectul Radu Renga citat de infopuls.ro informează că, pe lângă deficiențele constatate, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au solicitat efectuarea anumitor modificări, în regim de urgență, astfel încât gradul de siguranță a traficului rutier să crească.

Cele mai stringente modificări se referă la:

- dublarea semnalizării rutiere în diferite puncte de pe DN 7, sensul SB-VL, (interdicția de a depăși);

- extinderea interdicției de a depăși în diferite puncte pe DN7;

- reamenajarea a patru intersecții de pe sectorul drumului.

De partea cealaltă, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România anunță că în această perioadă pe Valea Oltului, aproape de limita între județele Vâlcea și Sibiu, au loc lucrări de schimbare a parapetului de siguranță.

valea oltului lucrari

De asemenea, lucrări se desfășoară în această perioadă și la un podeț peste pârâul Meghiș aflat pe porțiunea din județul Sibiu a Văii Oltului, motiv pentru care traficul se desfășoară alternativ, zona fiind semaforizată.

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

8 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! " Bă papagale" totuși, nu crezi ca cea mai " gravă problema" e însăși faptul ca pe aceasta "cale" încă se mai "circula"?...
Raspunde

M

Acum 7 ani

Cand se da drumul la porțiunea lărgită ??????
Raspunde

Camarad

Acum 7 ani

Valcenii au prefect Renga, noi il avem "benga", tot oltean... Ar fi haios sa se intalneasca la un mititel si o bere pe amintita vale, sa cugete la cioporul de olteni de urca spre Sibiu cu gogosari, la lipsa de securitate in trafic. Ce summit de bengosi ar fi !
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Bă papagale" da' n-ar fi mai bine la o bucata de brânza cu praz si sa discute despre "coabitare" ?....
Raspunde

un curios

Acum 7 ani

Credeam ca problemele grave descoperite de CNADNR este invazia plosnitelor valcene....
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Bă papagale" "problemele grave... este invazia"? Ești "alfabet"?...
Raspunde

daniel

Acum 7 ani

Bine spuse a-m trecut pe Vale si sa inceput remedierea semnalizarilor rutiere dar baiu este dacă multi din participantii de trafic le-ar si respecta cauza principală este disciplină în zonele cu risc de acces sint atîtea accidente frecventez zona destul de des.
Raspunde

mda

Acum 7 ani

daca ne uitam in istorie inainte de Marea Unire erau educati 10% din populatie ... ce este drept neamul nostru era sclav (Transilvania la austrieci,germani,unguri 100% , Tara Romaneasca cand sclava cand platea tribut la turci si Moldova la fel cand la turci , rusi si polonezi) ca si acuma dar fara acte .... pana la asasinatul din 1989 Ceausesu prin intelectualii vremii reusise sa alfabetizeze 95% din populatia actualei tari , dupa venirea la putere a tiganilor gen Iliescu si Petre Roman , evreilor gen Brucan , Basescu , Constantinescu (doar au preluat numele romanesti) , germanilor Iohanis samd gradul de alfabetizare scade drastic sub 40% la fel ca toate celelalte : resursele , industria , sanatatea samd . In loc sa ne canalizam energiile sa ne ''razboim'' cu tradatorii si parvenitii din politica fie ei romani fie ei straini , ne impacientam intre noi care e mai oltean , mai ardelean si mai moldovean de parca nu suntem aceeasi rasa si ei de la conducere rand in spate ca si-au atins obiectivele cu multimea . Valea Oltului trebuia sa fie autostrada clar de acuma 20 de ani. As pune recompensa pe toti cei care ne vror invrajbiti si prosti la tot ceea ce se intampla pe Valea Mortii (Oltului) , oare sunte-ti deacord ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus