Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Cu sau fără centură?

Cu sau fără centură?

Să îți pui centura de siguranță este un lucru normal, în primul rând pentru că e în joc viața ta ( statisticile o spun, nu eu ) şi în al doilea rând amenda este de 200 lei. În raport cu nivelul de trai din România... calculați voi.

Dar asta-i altă discuție. Legea spune că taximetriștii, instructorii auto şi femeile gravide nu au obligația.

Dar iată: Într-un supermarket, mă abordează o tipă deloc urâtă şi destul de tânără, cu un început de burtică, întrebând dacă merg până la Cisnădie. Îi spun că da. În spate urcă soțul ei cu un copil, iar ea în față lângă mine.

Politicos cum m-o făcut mama, trag scaunul mai în spate ca să aibă loc tânăra graviduță. Ea face un gest de a-şi pune centura, dar io ăla tare din parcare țin să-i precizez: Doamnă, pentru că sunteți gravidă, nu sunteți obligată să vi-o puneți, lăsați că mi-o pun eu. Răspunsul femeii veni sec şi hotărât : Eu nu-s gravidă dom’le!

Să cad pe spate nu alta. Mai bine cântam o doină! Nu apuc să-mi cer scuze pentru gafa comisă, când râsul sălbatic a lui bărbatu-so mai înfige o dată cuțitul în rană: Io ți-am zis tu să nu mai bagi în tine ca-n spital, vezi că domnu' o sesizat ? Îmi cer scuze,  vizibil jenat, iar doamna îmi spune: Stai liniştit dom’le, că de mâine mă duc la sală şi tu, măi cocoşule, să-ți faci abonament la cantină că n-o să mai am timp de gătit.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

4 comentarii

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

"Casa Runcu. va caută indicativ 362, alias @@@ zis si "un curios" sau "gigi contra" dacă n-o fi "murit" saracu...
Raspunde

K.Samuel

Acum 7 ani

Ce cuplu minunat. Ce norocos copil sa se nasca intr-o familie atat de armonioasa. Iar pentru autorul articolului: Se intreaba de sarcina doar din luna a 6-a, a 7-a :) Pana atunci, e foarte riscant
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

In tarile ''cu apa calda'' cum spunea cam des si emfatic un tip al carui nume momentan imi scapa,politetea si legislatia te obliga sa oferi,intr-un TAXI, unei doamne, locul din spate-dreapta,indiferent de opiniile ginecologice.Despre deschisul portierei si trecutul(pe unde?) la volan,cu alta ocazie.
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! "Ba papagale" un fost cameraman antenist, convertit la taximetrie (meserie cat se poate de onorabila, altfel ) ce ne prezintă sub pseudonimul "un curios" cufureala, ca realizare personală de excepție, trimițând evoluția umană in ridicolul absolut. Dar "excepționalul" apare in momentul in care protagonistul începe a "înfulecă" propriul produs...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus