Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

ANSVSA: E.Coli verotoxigenă la trei probe prelevate din carcase de ovină din abatoare din județul Sibiu

ANSVSA: E.Coli verotoxigenă la trei probe prelevate din carcase de ovină din abatoare din județul Sibiu

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au găsit E. Coli verotoxigenă la 14 probe prelevate din magazine, restaurante şi abatoare din judeţele Sibiu, Vâlcea, Suceava, Tulcea,  Caraş Severin, Bistriţa Năsăud, Olt şi Prahova, informează Mediafax.

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au depistat prezenţa Escherichia Coli verotoxigenă în trei probe prelevate din carcase de ovină din abatoare din judeţul Sibiu, în trei probe prelevate din carcase de ovină dintr-un abator din judeţul Vâlcea, o probă rezultată din sanitaţia carcasei de bovine într-un abator din judeţul Suceava, două probe din carne tocată şi respectiv cârnaţi din magazine alimentare din Tulcea, o probă recoltată din pastă de mici într-un restaurant din judeţul Caraş Severin, două probe din carcase de ovine luate din abatoare din judeţul Bistriţa-Năsăud, o probă recoltată din telemea de oaie în judeţul Olt, dar şi o probă recoltată din lapte crud bovină de la o fermă din judeţul Prahova.

În total, 14 astfel de probe au fost depistate în magazine, restaurante şi abatoare din cele opt judeţe.

ANSVSA precizează că, în perioada 08.08.2016 - 02.09.2016, în cadrul Planului Naţional de Control au fost prelevate şi analizate un număr de 171 probe. Probele au fost recoltate din: abatoare, magazine alimentare, carmangerii, supermarketuri şi dozatoare de lapte.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

Ghita

Acum 7 ani

In laboratorul din Sibiu analizele se fac "dupa ureche".Asta au recunoscut-o chiar angajati, colegi cu acei asa-zisi laboranti, unii in prag de pensionare. Sunt destule firme din Sibiu care nu mai fac analizele produselor in acest Laborator.
Raspunde

Vlad

Acum 7 ani

Ca să aibă încasări, primele analize se dau neconforme. Firmele le plătesc si le repetă, bineânțeles. Și uite așa laboratorul are de lucru...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus