Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Cea mai mare companie din Sibiu: ”încă recrutăm activ”

Cea mai mare companie din Sibiu: ”încă recrutăm activ”

Prima companie din Sibiu care a depășit bariera de un miliard de lei cifră anuală de afaceri anunță că planurile de creștere nu se opresc. Continental Automotive Systems SRL Sibiu a ajuns la 3.200 de angajați.

Cea mai mare companie din Zona industrială vest, Continental Automotive Systems a depășit miliardul de lei cifră de afaceri încă din 2011, an în care numărul mediu de angajați a fost de aproximativ 1.500. Pentru 2015, ultimul an financiar încheiat, rezultatele financiare sunt în curs de actualizare, dar cei de la Continental anunță că numărul de angajați este mai bine de dublul celor de acum cinci ani.

”În momentul de față sunt aproximativ 3.200 de angajați, atât în Centrul de cercetare și dezvoltare, cât și în zona de producție. Dintre aceștia, mai mult de 1.000 sunt ingineri. Aproximativ 1.600 lucrează ca operatori în producție”, arată reprezentanții Continental, pentru Turnul Sfatului.
Două direcții

”Continental Sibiu își menține strategia de creștere din ultimii ani pe două direcții principale: resurse umane și investiții în infrastructură. O atenție deosebită în anul curent s-a alocat în proiecte de îmbunătățire a mediului de lucru, prin proiecte de design arhitectural al spațiului verde, extinderea numărului de parcări, precum și extinderea cantinei pentru angajați”, declară pentru Turnul Sfatului Sami Krimi, manager general al Continental Automotive Systems Sibiu.

sami krimi continental sibiu

El arată că cea mai mare fabrică din Zona industrială vest are în continuu noi proiecte. Prin urmare, recrutările de personal continuă.

”În ceea ce privește activitatea din aria tehnică, atât în producție, cât și în Centrul de cercetare și dezvoltare, echipele din Sibiu lucrează la tehnologii de ultima de generație. Proiecte noi sunt permanent alocate locației noastre, așadar încă recrutăm activ ingineri de proces, electroniști și programatori”, mai spune managerul general al Continental Automotive Systems Sibiu.
278 de milioane de euro

Fabrica celor de la Continental a devenit funcțională în 2005, de atunci fiind într-o continuă dezvoltare. Ultima extindere semnificativă a fost finalizată la începutul lui 2015, când a fost dată în folosință o nouă clădire pentru activitățile de cercetare și dezvoltare ale companiei, una cu o suprafață de 7.000 de mp. ”De la înființare până la finalul lui 2015, Continental a investit 278 milioane euro la Sibiu”, arată acum reprezentanții companiei.

În perioada 1999-2015, Continental a investit 1,13 miliarde de euro în activităţile din România. Compania germană deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi. Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie al anvelopelor în București. ”Continental avea la finalul anului 2015 aproximativ 16.500 de angajaţi și își va mări echipa în 2016 cu peste 1.000 noi membri în România”, mai arată reprezentanții companiei din Zona industrială vest.

”Clubul miliardarilor”

În județul Sibiu există doar cinci companii cu un rulaj anual de peste un miliard de lei: Continental Automotive System, Polisano SRL și companiile cu capital majoritar de stat Romgaz și Transgaz. De anul trecut, în acest ”club” a intrat și Marquardt Schaltsysteme SCS. Această companie a raportat pentru ultimul an financiar încheiat o cifră de afaceri de 1,138 de miliarde de lei, în creștere cu aproape 25% față de cea din 2014.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Lumi M.

Acum 7 ani

Continental a participat activ la modelarea pietei locurilor de munca din judetul Sibiu. Veniturile generate in mod direct si indirect (companii conexe, complementare, furnizori etc), cat si capacitatea de absorbtie a tinerilor ingineri si programatori au jucat un rol important in sustinerea economica regionala. Sa speram totusi ca se vor dezvolta si alte industrii la fel de bine, nu doar cea de automotive.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus