Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Se mărește alocația de hrană în spitale, prima dată în ultimii opt ani

Se mărește alocația de hrană în spitale, prima dată în ultimii opt ani

Executivul a aprobat, în ședința de miercuri, mărirea alocației de hrană în spitale, aceasta urmând să varieze între 10 și 19 lei pe zi, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, citat de Agerpres.

"S-a adoptat în ședința de guvern o mărire a alocației de hrană în spitale având în vedere evoluția prețurilor la mărfurile alimentare din 2008 până în 2016. Din 2008 nu s-a mai făcut această modificare. (...) A fost făcută o consultare cu medici specialiști nutriționiști de la Institutul de Boli Metabolice și Nutriție, de la Institutul pentru Ocrotirea Mamei și Copilului și alte institute. A fost luat în considerare indicele prețurilor de consum în perioada mai 2008 și iunie 2016, o creștere cu 108%. Alimentația bolnavilor este foarte importantă și în tratament", a afirmat Iolu. El a precizat că sumele vor varia între 10 lei pe zi, pentru bebeluși, și 19 lei pe zi.

Purtătorul de cuvânt a adăugat că, potrivit noii reglementări, astfel de alocări se vor face pentru prima dată și în cazul bolnavilor în regim de hemodializă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 1532

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, aveți "prinși" in buget la capitol distinct, si bani pentru scobitori si ceaiuri antibalonare ?...Pai, dupa "atata" mâncare, nu v-au spus "experții" in Nutriție ca pacienții sigur o sa aibă "nevoie" de ele ?...
Raspunde

...

Acum 7 ani

În sfârșit un comentariu la obiect! Păcat că începe tot cu ticul ei verbal!
Raspunde

Mija Lacramioara

Acum 7 ani

Chiar daca se dubleaza alocatia per bolnav tot nu va beneficia pacientul...La Psihiatrie se imparte pachetul de unt(de 200 gr.) in 20 de bucatele si doar una revine unui copil pe zi...(adica 10 grame)Pofta buna dragi contribuabili ...Munciti si platiti taxa pentru sanatate ca ve-ti beneficia de tratamente ca-n Europa!Toata lumea tace si inghite ,mamele se duc la alimentara din colt si cumpara alimente copiilor spitalizati ,dar una nu se plange de groaza ca nu va mai fi tinuta cu copilul in spital .Oricum spitalizarea este o vraja si o poveste frumoasa cu care chinuitele mame se amagesc in lipsa unei alternative medicale serioase de nivel European la care nici nu pot visa din cauza saraciei tipic romanesti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus