X
sibiu zona metropolitana piata mare

Dosarul UNESCO al Sibiului, discutat la Paris

Reprezentanți ai Ministerului Culturii și Institutului Național al Patrimoniului au discutat miercuri la Paris dosarele de nominalizare UNESCO pentru Sibiu, Brâncuși și Roșia Montană, informează ministrul Corina Șuteu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, scrie Agerpres.

“Ministerul Culturii, împreună cu Institutul Național al Patrimoniului, a participat astăzi la o ședință tehnică cu directorul general al Centrului Patrimoniului Mondial UNESCO, Mechtild Rossler, la Paris, pentru a discuta dosarele de nominalizare care vor ajunge la UNESCO în viitorul apropiat — Sibiu, Brâncuși și Roșia Montană, precum și alte aspecte care țin de patrimoniul mondial aflat în România. Am reușit astfel să informăm directorul general al Centrului Patrimoniului Mondial asupra progresului făcut în dosarul nominalizării Roșiei Montane și am obținut îndrumarea dumneai pentru acest dosar”, a scris Șuteu.

Joi, este programată o întrevedere cu Consiliul Internațional al Monumentelor și Siturilor (International Council of Monuments and Sites — ICOMOS), instituție care oferă consultanță pentru UNESCO, pentru a discuta și cu ei aspectele menționate mai sus”, a anunțat ministrul Șuteu.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact