Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

TSTV Valentin Ivan: ”Primarul nu mai poate fi Dumnezeul dintr-o localitate”

TSTV Valentin Ivan: ”Primarul nu mai poate fi Dumnezeul dintr-o localitate”

Primar al comunei Sadu și președinte pe județul Sibiu al Asociației Comunelor din România, Valentin Ivan, susține că nu se poate pune problema unei reforme administrative care să implice desființarea unor localități. ”După părerea mea, reforma administrativă nu poate și nu trebuie să vizeze desființarea unor unități administrativ-teritoriale, respectiv comune. Dar ea poate să vizeze o reformă adevărată. Se pot face forme de asocieri între localități și anumite servicii să funcționeze așa. E punctul meu personal de vedere, dar el este împărtășit de foarte mulți colegi, pentru că nimeni nu și-ar dori să-și desființeze unitatea administrativ-teritorială. (…) Într-o analiză profundă, care să pornească de jos în sus, să fie realistă, dar și noi trebuie să fim realiști și să lăsăm populismul de-o parte. Să se vizeze sustenabilitatea, dar și calitatea serviciilor. Nu ar trebui desființată niciuna. Ar trebui reorganizate serviciile”, a declarat Valentin Ivan, în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.

Primarul admite, pe de altă parte, că s-au făcut greșeli atunci când unele comune au ajuns orașe. ”Nu știu dacă și-ar dori să revină comune, dar am certitudinea că regretă. În afara beneficiului că se bucură de statutul de oraș, «se bucură» de creșterea taxelor și impozitelor locale. Celelalte beneficii nu s-au reflectat. Putem analiza două orașe, Miercurea Sibiului și Săliște. Ambele au în componența lor sate și au fost văduvite de toate sursele de finanțare în perioada 2007 – 2013. Nu se regăseau nicăieri, ni la orașe de mică dimensiune și nici ca zonă rurală”, a mai spus Ivan.

Acesta consideră totodată că rolul primarului într-o campanie electorală pentru alegerile generale s-a diminuat și admite faptul că votul uninominal era mai util localităților decât cel pe liste. ”Primarul poate să fie un îndemn de orientare vizavi de o direcție politică, centrul, dreapta sau stânga, dar primarul nu mai poate fi acum Dumnezeul dintr-o localitate și să poată orienta voturile. Pot fi cazuri în situația în care entitatea este într-un fel sau altul obligată să-i gireze credit primarului 100%. În organizațiile locale vom milita pentru candidații noștri, pentru că asta este. Cu siguranță. (…) Votul pe colegii trasa mai multe responsabilitate deputatului ales acolo”, a mai spus primarul comunei Sadu.

Emisiunea o puteți viziona aici:

https://youtu.be/ADutXY2GbQ8

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

10 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, da' nici macar un "Sfantu Petru" așa mai mic, nu poate fi?... Si totuși nenea, ne puteți lămuri atunci, de ce va "îmbulziți" așa de multi muritori pentru aceste funcții, daca nu-i Raiu pe Pamant?...
Raspunde

misoginul

Acum 7 ani

Frumoaso, tu chiar n-ai de pus murături, de stai toată ziua pe forum?! Pas alergător că s-au scumpit castraveții și borcanele...
Raspunde

lopata

Acum 7 ani

nenea primaru' dar ce se mai aude de cadastru. parca era o firma care a inceput sau o fost numai la prostit (taxat) oamenii. poate intrebati si la cadastru sa stim si noi!
Raspunde

Sadeanca

Acum 7 ani

Ca de obicei toti nebunii la discutie ..Oameni buni trăim în 2016 ,fiti obiectivi ,exprimati- va corect ,vai si amar de gramatica limbii romane .Oricum avem un primar care isi da interesul in folosul comunitătii Sadu.Pentru e—manuela : normal ca isi doreste sa fie primar în continuare,deoarece merita .Sa nu uit : imbulzi- ti e corect ...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus