Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

Dacian Cioloş şi premierul Canadei au discutat despre ridicarea vizelor

Dacian Cioloş şi premierul Canadei au discutat despre ridicarea vizelor

Premierii Dacian Cioloş şi Justin Trudeau au avut, la New York, o întrevedere în cadrul căreia au discutat despre liberalizarea vizelor pentru cetăţenii români care călătoresc în Canada, cei doi prim-miniştri apreciind că există perspective bune pentru ca vizele să fie ridicate într-un viitor cât mai apropiat, transmite News.ro

Conform unui comunicat al Guvernului, întâlnirea premierului Dacian Cioloş cu premierul canadian Justin Trudeau a fost dedicată, în principal, temei liberalizării vizelor pentru cetăţenii români.

”Cei doi prim-miniştri au apreciat că există perspective bune pentru ca vizele să fie ridicate într-un viitor cât mai apropiat”, precizează sursa citată.

Totodată, Cioloş şi Trudeau au discutat despre contribuţia Canadei la operaţionalizarea deciziilor luate la summitul NATO de la Varşovia privind întărirea flancului estic al Alianţei, cu precădere la Marea Neagră.

Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei premierului, s-a întâlnit, în 12 iulie, la Bruxelles cu ministrul canadian pentru Migraţie, Refugiaţi şi Cetăţenie, John McCallum şi cu comisarul european pentru Migraţie şi Afaceri Interne, Dimitris Avramopoulos, pe subiectul ridicării vizelor de Canada pentru români, Tudorache afirmând că menţinerea vizelor ar goli de sens liberalizarea schimbului de bunuri şi servicii între UE şi Canada.

Dragoş Tudorache şi John McCallum au discutat la Bruxelles pentru a doua oară problema vizelor cerute de Canada cetăţenilor români, prima întâlnire având loc pe 23 mai, la Ottawa.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, în 6 iulie, referitor la ridicarea vizelor pentru Canada, că lucrurile ”se mişcă” şi şi-a exprimat speranţa că până la finalul mandatului său să existe progrese foarte clare şi chiar decizii în acest sens, adăugând, totodată, că va ţine legătura cu premierul canadian Justin Trudeau pe acest subiect.

La jumătatea lunii iunie, în cursul vizitei pe care a făcut-o la Ottawa, premierul Dacian Cioloş i-a înmânat premierului canadian Justin Trudeau o scrisoare comună a şefilor guvernelor român şi bulgar care susţin nevoia de reciprocitate în privinţa vizelor. Ca urmare a convorbirii între premieri, Dragoş Tudorache, şeful Cancelariei primului-ministru, a avut o întâlnire cu John McCallum, ministrul imigraţiei din Canada, pentru a stabili etapele de lucru pe dosarul Vizelor şi pentru clarificarea unor aspecte tehnice cu privire la regimul vizelor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

Tratatul UE-Canada stipuleaza clar ca cetatenii UE pot intra in Canada fara vize. Cu toate astea,responsabilul cu politica externa,cel care ne explica cum e cu ''lucrul bine facut'' doarme in sosoni,acceptind tacit(ironic,nu-i asa?) ca Romania sa fie tara UE dar nu tot timpul.Cred ca Ciolos trebuia sa discute cu fostii colegi de la UE nu cu junele Trudeau.E drept,cu o clasa politica,actuala si viitoare,plina de borfasi,nu prea poti bate in masa cu pantoful ,ca Hrisciov la ONU..Da' cine umple Prlamentul de borfasi?Canadienii?N-as prea crede.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus