Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Deputatul sibian Iacob Pușcaș propune 15.000 de lei de la stat primă de căsătorie şi pentru naşterea celui de-al treilea copil

Deputatul sibian Iacob Pușcaș propune 15.000 de lei de la stat primă de căsătorie şi pentru naşterea celui de-al treilea copil

Deputatul sibian Iacob Puşcaş, ales pe listele PP-DD. trecut prin UNPR și care acum activează ca independent a depus la Senat un proiect de lege în procedură de urgenţă prin care tinerii până în 35 de ani primesc 15.000 de lei când se căsătoresc, sumă care se acordă şi la naşterea celui de-al treilea copil.

Familiile biparentale vor primi "prima pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii" de 15.000 de lei la naşterea celui de-al treilea copil. De asemenea, familiile cu trei copii vor primi o alocaţie suplimentară în valoare de 50% din salariul minim brut, potrivit proiectului de lege, transmite Mediafax.

Iniţiativa legislativă prevede că părinţii cu cel puţin trei copii minori nu plătesc impozit pe venit din salarii şi plătesc doar 50% din impozitul pe alte activităţi producătoare de venit, iar mamele cu cel puţin trei copiii beneficiază de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani pentru fiecare copil, dar nu mai mult de opt ani.

Totodată, proiectul propune ca tinerii până în 35 de ani să primească în momentul căsătoriei o "primă pentru recunoaşterea contribuţiei aduse societăţii prin căsătorie" de 15.000 de lei, însă dacă divorţează în primii cinci ani de căsătorie sunt nevoiţi să înapoieze banii statului în trei luni de la divorţ. De asemenea, tinerii căsătoriţi sunt scutiţi de impozitul pe venituri din salarii.

"Prin excepţie de la prevederile Codului fiscal, TVA pentru produsele de igienă şi îngrijire destinate copiilor în vârstă de până la 6 ani inclusiv este de maximum 5%", potrivit iniţiativei legislative.

În proiect este prevăzut că de aceste prevederi beneficiază şi familiile monoparentale, însă doar în cazul decesului unuia dintre soţi. De aceleaşi prevederi beneficiază şi familiile care au şi copii adoptaţi.

De prevederile legii ar urma să beneficieze şi familiile numeroase devenite astfel în ultimii 5 ani de la intrarea în vigoare a legii, dar şi tinerii de sub 35 de ani care s-au căsătorit în ultimii 5 ani.

Iniţiatorul a prevăzut în proiect că fondurile vor proveni de Ministerul Muncii şi că aceste drepturi nu sunt impozabile şi că se aplică retroactiv pentru ultimii cinci ani de la intrarea în vigoare a legii.

Parlamentarul a apelat în expunerea de motive la citate din Biblie, arătând că ''în familie prin dragostea soţilor iau naştere copii'', iar ''căsătoria, ca legătură naturală pe viaţă între un bărbat şi o femeie, a fost dată de Dumnezeu primilor oameni în rai''.

''Întemeierea unei noi familii tinere este o celulă vie pentru naţiune care prelungeşte existenţa acesteia, (...) familia puternică va face şi naţiunea noastră de nedestructurat'', fiind ''principalul atu împotriva celor care râvnesc la ţara noastră'', mai argumentează deputatul, care a absolvit facultatea de Teologie.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 7506

Comentarii

18 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

Fericiti cei saraci cu duhul!Daca ai cumul de functii(sarac cu duhul si parlamentar) fericirea e maxima,mult peste ce poate oferi Institutul Fericirii!Cum dracu' sa mai mergi la vot riscind sa trimitit asemenea specimene(era sa scriu ipochimen,noroc ca m-am cenzurat),fara indoiala ''fiinte sociale'' daca mi-e permis citatul,in Parlament?Dupa aia ne revoltam ca nu primim vize de Canada desi suntem cetateni UE.E drept,putem merge,fara viza,in Afganistan,ca dl Bratu si revenim cu idei ciudate despre lume,viata si democratie.Nein,danke!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nene Pușcaș, dvs.,fără doar si poate, faceți parte din generația acelor politicieni ce doresc "un alt fel de politica, o politica in folosul societății"....Având in vedere ca actualmente sunteți "independent" eu v-as propune "înrolarea" grabnica intr-un partid, si ce partid s-ar preta mai bine acestor "idei salvatoare" decât USR ?...Va mărturisesc ca nici mie nu mi-au trecut prin minte asemenea idei, desi eu ma"căsătoresc" de cel puțin doua ori pe seara....
Raspunde

EUGEN

Acum 7 ani

Ai cotizat bine mai e-manuela la danut :)) ??? de ce recomanzi tu ceva, cand clar dupa ce ai scris esti demna/demn de tot dispretul.Eu m-as canaliza mai mult pe "casatoria" ta de n ori pe noapte, ca na......doar atat mai poti
Raspunde

Calin Blaga

Acum 7 ani

Ce "cretiens" l-au votat pe asta???
Raspunde

Laur

Acum 7 ani

Aia care au ceva in cap, cu siguranta nu unul ca tine!!!! faci parte din generatia lor cumva???
Raspunde

Bogdan

Acum 7 ani

Cand iti fata mintea, domnule deputat, sa ineci toti puii. Fereasca Dumnezeu sa se mai nasca altii ca tine.
Raspunde

Camarad

Acum 7 ani

Daca-i fata de 3 ori, isi da prima !
Raspunde

Impartial

Acum 7 ani

Propunerea domnului deputat Puscas face parte din campania sa electorala. Nu uitati ca "s-a ales deputat" in colegiul de pe Valea Hartibaciului, unde, stim bine, sunt foarte multi alegatori care vor astepta premierea pentru al treilea copil cu gatlejele uscate. In acest sens, vin in sprijinul domnului deputat si ii propun un mic amendament pentru fericirea totala a alegatorilor sai, premierea din 3 in trei copii!!!
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

Sa vedeti tiganii ce o sa mai faca la copii. Cand ajung la al 3-lea, incaseaza banii, il vand si mai incearca ... Idiot ...
Raspunde

SUSTINATORI

Acum 7 ani

Daca ai citi mai bine propunerea ( dar e clar ca nu stii) ai intelege ceva.....altfel,cam da....idiot!!! Bv dle Puscas pt idee si pt tot ceea ce incercati sa mai faceti si ati facut
Raspunde

Cititescu

Acum 7 ani

Patru ani de zile i-a clocit mintea aceasta propunere si acum, in sfarsit, a eclozat ! O fi socotit bietul deputat cate fecioare cu gandul la maritis l-ar putea vota la viitoarele alegeri... Evident, cadourile nu vor fi facute din banii lui, asa ca a lansat la sfarsit de mandat o "initiativa legislativa" care sa-l scoata din anonimat .
Raspunde

SANDY

Acum 7 ani

In afara sa jignit,i sa ridicularizati si sa luati la misto' aceasta initiativa, mai bine v-ati uita un pic la cum merg lucrurile in tara asta. Eu nu o vad ca pe o "campanie" aceasta propunere, o vad ca o initiativa demna de laudat (chiar si pe final de mandat ) de curaj si dorinta pentru o lume mai buna, mai unita si mai puternica.V-as revomanda sa intrati si pe site-ul parlamentului ca sa vedeti si activitatea parlamentara a dlui dep.Dar na, voi cei corecti, cinstiti si loiali societatii nu puteti fi inlocuiti!!! Bravo domnule deputat pt curaj si pt tot ceea ce ati facut in:tot acesti 4 ani, cu siguranta oamenii educati stiu ce au de facut la urmatoarele alegeri
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Pai aia i primordial in tara asta ,bai puscas-dobitocule???...sa faca mamicile(in majoritate pirande) cat mai multi puradei si sa ia banii pe urma? mars ma cretinule cu tampenii de astea!!
Raspunde

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, V-ati gândit nu-i asa la faptul ca Pușcaș e un nume "predestinat"?...Omul , "calculat" fiind s-a gândit ca de acum pentru domnia sa urmează lungi perioade "de acalmie" si cel mai bine ar fi sa-si petreacă timpul "frecandu-si " pușca...
Raspunde

BOGDAN

Acum 7 ani

exact ce se scria si mai sus prin raspunsuri, bai nene chiar trebuie sa ai un gram de creier ca sa intelegi a citi o propunere legislativa.....va dati cu pareri demne de tot dispretul cand habar nu aveti de nimic. Oare nu ar fi mai bine sa mergi pe camp la munca si sa te faci ca mai culegi 1 Kg chiar vreo 2 de bun-simt?? Apropos, uita-te dupa cuvantul "mars" in dex-ul lb rom, poate mai inveti si tu ceva in afara de a da la sapa :)))) nesimtirii
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus