Joi,
18.04.2024
Innorat
Acum
5°C

Șelimbăr: locuitorii de pe trei străzi au interdicție în a bea apa din rețeaua publică

Șelimbăr: locuitorii de pe trei străzi au interdicție în a bea apa din rețeaua publică

Polițiștii sibieni împreună cu reprezentanții SC Apă Canal SA efectuează o anchetă pentru a descoperi cauzele infestării apei din rețeaua publică amenajată pe trei străzi din Șelimbăr.

La începutul acestei săptămâni, o parte din locuitorii străzilor Ștefan Luchian, Gheorghe Pătrașcu și Theodor Aman din comuna Șelimbăr au contactat reprezentanții SC Apă Canal SA pentru a se plânge de faptul că apa potabilă are miros și culoare. ”Angajații Sectorului Șelimbăr au efectuat de urgență golirea rețelei de distribuție, urmate de lucrări de dezinfecție și spălare. Tot luni, Laboratorul de Analize Apă Potabilă al societății a prelevat probe din zona afectată, rezultatele indicând, în ziua de marți, 20 septembrie, parametrii bacteriologici neconformi. În ziua de marți, rețeaua ce deservește cele 3 străzi a fost din nou golită și repetate lucrările de spălare și dezinfecție”, arată, acum, conducerea SC Apă Canal SA Sibiu. Până la noile rezultate generate de noile teste asupra apei din rețeaua celor trei străzi, reprezentanții SC Apă Canal SA au cerut locuitorilor din zonă să nu bea apa din rețeaua proprie. ”Locuitorii din zona afectată (49 de imobile) au fost înștiințați în scris de societatea «Apă Canal» SA Sibiu să nu consume apă din rețea, putând să o folosească la spălat, igienă personală, toalete etc. Interdicția de consum este până luni, 26 septembrie ac, perioadă în care se pot obține rezultatele complete ale tuturor determinărilor bacteriologice”, se arată într-un comunicat al SC Apă Canal SA Sibiu.

„În restul comunei Șelimbăr apa este potabilă. SC Apă Canal SA Sibiu își scuze pentru situația ivită independent de voința sa și asigură toți consumatorii din comuna Șelimbăr că sunt întreprinse toate demersurile pentru evitarea pe viitor a incidentelor de acest fel!”, comunicat SC Apă Canal SA Sibiu
Posibile cauze

Reprezentanți ai societății ”Apă Canal”, Poliției și Primăriei Comunei Șelimbăr au demarat de miercuri o serie de controale la imobilele de pe cele trei străzi ”în scopul găsirii cauzelor ce au putut duce la alterarea calității apei din rețelele de distribuție”. Pe lângă eventuale intervenții neautorizate la rețea sau lucrări realizate în apropierea rețelei, cei care efectuează ancheta iau în calcul și scenariul prin care apa depozitată în rezervoare de localnici să fi fost deversată înapoi în rețea (asta în cazul acelor localnici care au rezervoare de apă subterane, alimentate din mai multe surse, inclusiv cea publică).

Foto: Google Street View

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

Micul Muci

Acum 7 ani

Cred ca formularea corecta e '' ...interdictie de a bea apa ....'' dl Deleanu.
Raspunde

gigicu

Acum 7 ani

Dar dl Primar, n-are treaba, el e anti unire, anti globalizare, anti, anti anti! Dar uite ca oameni nu au apa de ciorba in selimbar! Frumos coane Primar! F. Frumos!
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

Bai Gicane, (era sa zac Gascane, bine ca n-am zas) nu tu știi drăguțule, ca apa nu-i buna nici la "jenunci" ? Încearcă iubituli cu "tulburelu" ca- i sezonu' si "efectu" garantat....
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus