Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Vot în Senat Oprea: 2.500 de oameni au protestat la București, în jur de 40 la Sibiu

Vot în Senat Oprea: 2.500 de oameni au protestat la București, în jur de 40 la Sibiu

2500 de oameni au participat la protestul organizat joi, în faţa Senatului, pe tema votului prin care cererea DNA de urmărire a fostului vicepremier Gabriel Oprea a fost respinsă. După aproximativ trei ore şi jumătate, protestul s-a încheiat. La Sibiu, aproximativ 40 de oameni s-au strâns în fața Prefecturii Sibiu cu pancarde pe care se putea citi: "Jos imunitatea", "DNA, nu te Oprea" "Casa Omorului".

foto/video Marius Gruncă/Facebook

În jurul orei 21.15, în faţa Senatului mai erau doar aproximativ 100 de persoane care scandau împotriva parlamentarilor şi a lui Gabriel Oprea. Vârful de participare a fost de circa 2.500 de persoane.

Protestatarii din București au blocat pentru aproximativ o oră circulaţia pe Calea 13 Septembrie, scrie News.ro, după ce au rupt cordonul de jandarmi şi s-au apropiat de poarta Senatului. Ei au aruncat cu suluri de hârtie igienică în zidul Parlamentului şi au scandat împotriva lui Gabriel Oprea, a parlamentarilor care au votat împotriva cererii DNA, dar şi împotriva partidelor, în general.

Printre mesajele scandate şi afişate de protestatari au fost unele precum "Vrem dreptate!", "Egalitate în faţa legii", "Demisia urgentă a cercetaţilor penal", "Parlament murdar, nu mai tolerăm nesimţirea voastră", "Oprea nu uita, închisoarea e casa ta", "DNA, nu uita de Ponta", "PSD, ciuma roşie", "PNL, altă ciumă roşie" şi "Tăriceanu şi ai lui sunt penalii neamului". Manifestanţii au aprins şi lumânări în amintirea lui Bogdan Gigină, lor alăturându-se la un moment dat şi tatăl poliţistului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

18 comentarii

baba

Acum 7 ani

Cred ca sunteti dusi cu pluta de ati iesit in strada .Cred ,multi dintre voi sunteti soferi ia imaginati-va daca voi conduce-ti iar ca pasager se afla mama , sora sau copii dv ar trebui sa faca si ei puscarie daca dv ati facut un accident si dansii erau in masina ca pasager .
Raspunde

mihai

Acum 7 ani

"baba", esti certat rau cu gramatica. Vezi ca s-a inventat punctul si il poti folosi gratuit ;). Dupa cum scrii si cum compari, cred ca esti un comunist ramas blocat in timp. Comparatia ta e geniala. Ai stat mult pe WC pana ti-a venit in minte?
Raspunde

mosu

Acum 7 ani

Pacat ca ai imbatranit degeaba! Poate Oprea sau orice parlamentar nu este vinovat intr-un caz anume, fiecare e nevinovat pana la proba contrarie! Insa acest aspect, vinovatia sau nevinovatia, nu este stabilita nici de mine, nici de tine, nici de catre parlamentari ci de catre justitie! Parlamentarii asta fac, se sustrag justitiei cand iau in brate imunitatea lor, pe care doar ei o au si nici eu si nici tu nu le avem. Adica au un scut care ii apara de justitie! Cand fugi de justitie , nu dai senzatia ca esti vinovat? Acum ai inteles de ce e lumea revoltata?
Raspunde

baba

Acum 7 ani

Dar voi daca nu suportati PSD iesiti repede in strada ,dar de ce nu ati iesit cand sau taiat pensile si salariile ? Sau cum spun cei din guvernul actual , economia a crescut de ce nu maresc pensile si salarile ?
Raspunde

mosu

Acum 7 ani

Economia a crescut in special datorita afacerilor particulare; cu ce a contribuit un pensionar la asta sau cum a crescut productivitatea bugetarilor ca sa le creasca salariiile? Sau unii muncesc si altii trag foloase?
Raspunde

Soros bacii

Acum 7 ani

Bravo ..ong-isti mei. Vindeti Romania sau ce a mai ramas din ea. O masa la Big mama ajunge?
Raspunde

Tudor

Acum 7 ani

FELICITĂRI celor prezenți !
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Măi copii,frumos entuzismul vostru ,darraţiunea trebuie să primeze .Senatul va relua votul ,Oprea va " pierde " şi în justiţie va câştiga ( dosarul e ridicol ,dar Conducătorul de doctorate n- a priceput mai mult decât strada + pnl ) ! Apoi să - l vezi victimizat - dacă nu - l anchetează până atunci un procuror adevărat .Odată demonetizată strada ( trend descendent : votul diaspora >colectiv >oprea) resursele reacţiei democraţiei anemiate pe termen lung( mai ales în contextul dezinteresului Occidentului Atlantic ) .
Raspunde

alzara

Acum 7 ani

Slaba prezenta...cica 40 la Sibiu,rad si curcile nu alta, guvernantii si parlamentarii rad in hohote in fata unui asa popor de mamaligari ,de ce nu ies cu sutele de mii ca-n Franta,Spania etc in cazul unor incalcari ,nedreptati ,abuzuri,hotii,bataie de joc la adresa clasei sociale in general?
Raspunde

Olingpia Gafosdea

Acum 7 ani

....monumemtala "intelighentia" sustinatorilor cucai si-a mircisorului..... Chiar atent privind imaginea si nu reușesti sa distingi oaia de om....
Raspunde

Roxana

Acum 7 ani

Sunt sigura ca protestul nu s-a rezumat doar la Oprea ci la toata clasa politicacare isi bate joc de noi, urmariti mesajele protestatarilor !!! Felicitari celor care au participat si imi pare rau ca nu am aflat din timp , eram si eu acolo.
Raspunde

baba

Acum 7 ani

Voi sunteti in stare sa va bagati si mama in puscarie asa sunteti de rai .
Raspunde

mosu

Acum 7 ani

Se pare ca esti mai lent in gandire. Sau ai uitat sa-ti iei pastilele? Sau esti atat de spalat pe creier, incat nu mai intelegi realitatea? Protestele au fost impotriva clase politice care continua sa-i scuipe in fata pe toti romanii. Ti se pare normal ca aia decid intre ei daca unul de-al lor sa fie anchetat? Ca sa nu mori prost, cu tricoul de psd pe tine: s-a strigat si impotriva pnl-ului si a lui tariceanu.
Raspunde

baba

Acum 7 ani

Nu vreti sa vedeti realitatea . Desi stiti ca nu este corect ce se intampla acum cu Oprea voi il vreti in puscarie . Rusine sa va fie .
Raspunde

votant

Acum 7 ani

Poshetuzele si ficushii din politikia romaneasca postbelica, nedefinita social, sovietic castrata si de altfel, inexistenta si fara personalitate europeana, nu stiu si n-au stiut niciodata sa-si asume actiunile, defectele si hotaririle cretine in urma carora romanii au suferit amarnic de-a lungul istoriei. Si ce urmasi ai acestor vremuri potrivnice sa asteptam, decat acesti avortoni ?! Si ce decenta si virilitate politica sa astept dinspre niste impotenti moral si social, care-si sterg unii altora scaunul de balega ramasa dinainte?!
Raspunde

avram

Acum 7 ani

23 nu este =40 scuze n-am numarat jardarmii
Raspunde

Micul Muci

Acum 7 ani

“PSD, ciuma roşie”, “PNL, altă ciumă roşie”??? E ciuma sau doar rujeola si exagerati diagnosticul?Io cu cine sa votez,coane Iancule?Aia hoti,aia hoti,io ce dracu' sa fac in 11 decembrie ca mi-am pus deja ceasu' sa sune?Sa-mi fac alt program?
Raspunde

tov

Acum 7 ani

Rasul lumii ! Toți fraierii hop la miting
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus