Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
19°C

Peste 500 de specialiști în reabilitare medicală se reunesc la Sibiu

Peste 500 de specialiști în reabilitare medicală se reunesc la Sibiu

Cel de-al 39-lea Congres Național Anual de Reabilitare Medicală, cu participare internațională, va avea loc, în perioada 28 septembrie-1 octombrie, la Sibiu. Sub motto-ul “De la tradiții la modernitate și de la vorbe la fapte” evenimentul se va desfășura la hotelul Ramada.

La eveniment participă și medicii cu specialitatea reabilitare medicală din cadrul secțiilor clinice de Reabilitare Medicală I și II ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Totodată, în organizarea congresului este implicată și conf.univ.dr. Popa Florina, medic șef al Secției Clinice Reabilitare Medicală I a SCJU.

“Congresul reprezintă un eveniment important care acoperă o vastă arie tematică și la care sunt înscriși un număr mare de participanți, recordul de 560 participanți din 2015 fiind depășit anul acesta. În calitate de membrul al board-ului Societății Române de Reabilitare Medicală sunt implicată în organizarea acestui congres, iar medicii secției clinice Recuperare Medicală I din cadrul SCJU Sibiu participă activ prin prezentarea unor teme de specialitate”, a declarat dr. Popa Florina, medic șef al Secției Clinice Reabilitare Medicală I.

Nume mari pe lista invitaților

Pe lista invitaților se află prof. dr. Paraschiva Postolache, reputat specialist în reabilitare pulmonară, doamna Samantha Shann din Marea Britanie, vicepreședinte al Organizației Mondiale de Terapie Ocupațională, prof. dr. Klemen Grabljevec din Ljubljana, cunoscut prin numeroase lucrări dedicate traumatismelor vertebro-medulare, prof. dr. Jorg Wissel din Germania, neurofiziolog cu preocupări în bolile sistemului nervos central și periferic.

Tematica evenimentului cuprinde șase secțiuni cu prezentări despre afecțiunile neurologice, afecțiuni ale mușchilor, articulațiilor și osului, durerea, reabilitarea medicală în alte afecțiuni, medicina fizică și balneologie, dezabilitarea și reabilitarea medicală. Participanții se vor putea bucura de noutăți si  surprize în cadrul expoziției organizată pe timpul congresului printre care tehnologii de ultimă oră cum ar fi roboți pentru antrenarea mersului sau pentru antrenarea membrului superior.

Workshop în cadrul SCJU Sibiu

Unul dintre cele mai așteptate momente din cadrul congresului este workshop-ul dedicat injectării de toxină botulinică sub control ecografic, care se va desfășura sâmbătă în clinica de Recuperare Medicală I a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Sibiu între orele 10:00 și 14:00, sub conducerea profesorului dr. Jorg Wissel, unul dintre cei mai buni specialiști din lume în folosirea toxinei botulinice în spasticitate.

Manifestarea științifică este organizată de Societatea Română de Reabilitare Medicală, condusă de conf.univ.dr. Adrian Bighea, șeful Catedrei de Medicină Fizică și Recuperare din cadrul UMF Craiova.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Bot

Acum 7 ani

Cacao sunt doar interese ..probabil. ..
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus