Joi,
18.04.2024
Parțial Noros
Acum
5°C

Bilanț Vier Pfoten în Șelimbăr: 43 de pisici și 213 câini sterilizați și deparazitați

Bilanț Vier Pfoten în Șelimbăr: 43 de pisici și 213 câini sterilizați și deparazitați

În urma campaniei de sterilizare a Fundației Vier Pfoten, desfășurată în luna august în comuna Șelimbăr, au fost sterilizați și deparazitați 213 câini ai străzii (113 femele și 100 masculi) și 43 pisici. ”Mulțumesc Fundației pentru protecția animalelor VIER PFOTEN pentru acțiunea desfășurată în Comuna Șelimbăr, dar și locuitorilor comunei care s-au implicat și au contribuit la succesul campaniei de sterilizare a câinilor cu și fără stăpân”, a declarat primarul Șelimbărului, Marius Grecu. ”Prima etapă a campaniei, august-septembrie, s-a încheiat cu rezultate foarte bune, ceea ce mă determină să merg mai departe cu acest proiect prin care vom reduce și mai mult numărul câinilor fără stăpân din Șelimbăr”, a anunțat primarul.

Primăria Comunei Șelimbăr a încheiat un parteneriat cu Fundația pentru protecția animalelor Vier Pfoten pentru sterilizarea câinilor comunitari și a celor cu stăpâni din Șelimbăr. Pentru o lună de zile 17 august - 16 septembrie, Fundația Vier Pfoten s-a deplasat la Șelimbăr cu o echipă de 5 specialiști, mașini, instrumentar, vaccinuri, medicamente, tratamente și a sterilizat gratuit 213 câini și 43 pisici de pe raza Comunei Șelimbăr.

Colaborarea, atât la nivel de instituții cât și cu populația din Comuna Șelimbăr, a fost foarte bună, rezultatele primei părți a campaniei fiind o dovadă a faptului că șelimbărenii au înțeles utilitatea acestei acțiuni. Campania va continua la sfârșitul acestui an cu o nouă etapă de deparazitare și sterilizare. ”VIER PFOTEN mulțumește autorităților locale și locuitorilor Comunei Șelimbăr pentru buna colaborare și sprijinul acordat pe întreaga durată a proiectului. Felicităm pe toți cei implicați pentru responsabilitatea arătată față de animale și pentru alegerea unei soluții umane și civilizate pentru rezolvarea problemelor legate de înmulțirea necontrolată a animalelor fără stăpân.”, precizează în Raportul de activitate dr. Anca Tomescu, manager proiect Vier Pfoten România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

3 comentarii

e-manuela

Acum 7 ani

Buna! Nenea, mii de scuze, pentru absenta ! Intenția mea era sa ma "retrag" dar acum câteva minute, am vazut o postare, parca era "miezu' din dodoasca" sau așa ceva, in care se făcea referire la "formula" proprie de salut, si mi-am dat seama ca totuși sunt si persoane ce-mi simt lipsa.... Va rog puteți sa precizați cate "mate" si câți "căței" sterilizati, erau înregimentați in PSD, PNL, PMP, ALDE si cate si mai cate?....
Raspunde

un cititor

Acum 7 ani

In urma cu ceva timp (2 ani sa zicem), pe strada unde locuiesc se plimba o catea "sterilizata" (era marcata) cu o droaie de pui proaspat fatati. O fi fost un fel de "fecioara Maria" a cainilor sau sterilizarea s-a facut "ca pe la noi": s-a marcat cainele, i s-a dat un sut in fund, iar ONG-urile au incasat cava banuti ...
Raspunde

io de la tara

Acum 7 ani

domnu' primar asta de la Selimbar stie ca incalca legea si ca impreuna cu cei de la Vier Pfoten instiga la neaplicarea legii 258/2013? sa ne zica domn' primar cat de umana e solutia lasarii cainilor liberi pe zona Dn1 in dreptul Selimbarului, zona in care in ultimele 2 luni au murit cel putin 10 caini, 3 pisici si-un cal? Oricum in ultima vreme e o imbunatatire in zona, cadavrele sunt luate de pe sosea inn maxim 2 zile, nu mai tre' sa le feresti cate o saptamana...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus